CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 700 din 30 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

LA UN AN DE LA NAŞTERE...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

În urmă cu un an, în noiembrie-decembrie 2011, avea sa se nască o revistă nouă. Este vorba de REGATUL CUVÂNTULUI, revistă gândită şi fondată de actualul ei Director şi Redactor-şef, poetul şi publicistul Nicolae N. Negulescu. La naşterea ei, ursitoarele bune îi preziceau o creştere fără dureri, cele rele, aşa cum le ,,stă bine” acestora, s-au tot căznit să arunce în luptă zavistia, piedicile de tot felul, numai că, nu mor caii când vor câinii. Iată-ne, aşadar, cătinel-cătinel, împlinim un anişor!  

 

Ce se poate spune despre fiecare număr în parte ori despre toate, adunate într-un tot unitar? Nimic mai simplu: revista „a devenit un adevărat tezaur de gândire şi simţire românească” (Gabriela Căluţiu Sonnenberg), a devenit „un izvor de cultură universală” (Simona M. Botezan) şi a asigurat „continuitate în acţiunea de educaţie naţională, sub aspectul rezistenţei spiritului românesc în faţa tăvălugului demolator al vremurilor moderne” (Maria Diana Popescu)! Iar aceste puţine gânduri extrase din peste zece pagini (de la 45 la 59) sunt, cu voia dumneavoastră, o exprimare a rodului bogat asigurat prin ceea ce exprimă domnul Cristian Petru Bălan:  

„Ai adunat în juru-ţi condeie luminoase,  

Mari sculptori de cuvinte-statui ce strălucesc,  

Care ne saltă graiul pe trepte valoroase  

Sub un catarg de aştri spre care toţi privesc”.  

 

Acestea fiind spuse, sper că v-am trezit curiozitatea şi interesul, dragi prieteni-cititori. Dacă nu am fost suficient de convingător, vă aduc la cunoştinţă că, în numărul 11 (13) din noiembrie 2012, domnul prof. dr. Adrian Botez vă va reţine atenţia cu „Întemeierea şi re-întemeierea, continuă, a unui regat”, în timp ce poezia vă va delecta prin creaţii ale aceluiaşi autor, la care alăturăm, cu mulţumire şi mândrie, pe domnii Hamdi TASHOLLI şi Gheorghe VICOL, fără a neglija (Doamne fereşte!) contribuţia doamnelor Mariana Zavati Gardner şi Alina Beatrice Cheşcă. Ei bine, să nu uit, preferata epigramiştilor vă oferă, cu drag, „Braţe de sare” ori vă lasă „Semn pe nisipul cerului” şi, dacă doriţi „Soldatul bigam”, vă stau la dispoziţie versurile doamnei Any Drăgoianu!  

Tot la capitolul „poezie”, fără a încerca să realizez „Geometria munţilor” ori să arunc „Cuvinte-n pustiu” pentru a vă crea „Insomnie”, vă previn că la rubrica „debut” veţi primi „Parfum de petale” din partea unei dragi prietene, domnişoara Raluca Nicoleta Bocu.  

Dacă preferaţi să începeţi lectura cu proză este bine să vă alegeţi, în prealabil, o culoare! În felul acesta vă va fi uşor să treceţi de la una la alta, bunăoară de la roz la roşu…, adică de la „Arborele meu cu frunze roz” (Cezarina Adamescu) la „Steaua de tinichea roşie” (Prof. dr. Ion Pachia Tatomirescu). Pe de altă parte, în funcţie de preferinţe, aveţi posibilitatea să descoperiţi „Mai multă Europă… dreaptă sau de strâmbă credinţă” (Corneliu Leu) ori să vă întâlniţi cu „Felix Aderca – perenitatea scriitorului” (Eliza Roha).  

Dar, orice s-ar spune, Regatul Cuvântului acoperă o arie uriaşă de gânduri şi de preocupări în foarte multe domenii ale vieţii. Drept urmare, vă puteţi delecta cu o serie de interviuri de mare valoare semnate de domnii Cristian Petru Bălan şi prof. dr. Adrian Botez. Despre ce anume, este secret (!) Citiţi şi aflaţi! Pe de altă parte, descoperiţi şi noi apariţii editoriale semnalate de domnii George Roca, Gheorghe A. Stroia, Ştefan Doru Dăncuş) ori chiar o „Licitaţie de artă pentru deschiderea primei şcoli de muzică veche din România” (Karina Han). Dacă nu sunteţi prea obosiţi, încercaţi să aflaţi DE CE fluturii sau scoicile, viermii, melcii ori peştii, au rămas la fel vreme îndelungată - 300 la 450 de milioane ani – dacă, după cum se demonstrează „ştiinţific,” întreaga lume animală are acelaşi strămoş comun?! (Dr. geolog Constantin Enache)  

Oricum, aveţi la dispoziţie un „Cuprins” bogat la pagina nr. 5. Nu, nu fata de la pagina nr. 5 (Doamne fereşte!). Titluri şi autori. Vă rog!.  

Nu doresc să divulg un alt secret, dar mă mănâncă degetele pe taste şi..., doar pentru voi, „şoptesc” prezenţa onorantă, în pagini cu savuros conţinut, a unui grup de prieteni sufletişti, sosiţi special la aniversarea REGATULUI, din partea Uniunii Epigramiştilor din România, pentru a ura Revistei REGATULUI CUVÂNTULUI, alături de toate cenaclurile umoristice din ţară, un călduros LA MULŢI ANI!  

Mulţumim mult, dragi confraţi prieteni!  

Profit de acest moment, amintindu-mi de una din epigramele semnate de domnul Vasile Larco, pentru a juca mingea ridicată de domnia sa la fileu:  

"Regatul" nostru-i doar de-un an  

Dar are pagini peste mie.  

El e condus de-un mare BAN  

Născut când... nu era BĂNIE!  

Şi pentru că domnia sa nu mă cunoaşte, vă rog să-mi permiteţi a mă prezenta:  

TĂUNUL nostru e cuminte,  

Nu-şi scoate acul la-nţepat.  

Îi plac frumoasele cuvinte,  

Dar numai când e lăudat...  

 

… A venit vremea, acum, la final de prezentare, să declanşez un semnal editorial:  

În curând veţi avea posibilitatea să citiţi paginile unei noi reviste de cultură universală. Cel care a gândit şi a fost unicul fondator al Revistelor CONSTELAŢII DIAMANTINE şi REGATUL CUVÂNTULUI - poetul şi publicistul NICOLAE N. NEGULESCU - vă va pune la dispoziţie Revista SFERA EONICĂ!  

Să fie într-un ceas bun şi să aibă viaţă stelară, domnule Director Negulescu!  

Titlul sugerează proiectul fondatorului iniţiat, vizionar, privitor la înalta şi neasemuita evoluţie spirituală a umanităţii, în clipele despărţirii noastre de timpul vechi.  

De aceea, fondatorul şi-a ales, nu întâmplător, un Grup al Înţelepţilor, denumit Membrii de Onoare, din care fac parte: Academician Constantin Bălăceanu Stolnici, Corneliu Leu, Eugen Evu, Adrian Botez, Jean Valery Popovici.  

Intenţionează să păstreze acelaşi Colectiv de redacţie care se ocupă de „Regatul Cuvântului”. Cine doreşte să publice materiale de genul celor prefigurate mai sus, creaţii proprii în proză, versuri, dramaturgie, pictură, desen etc, este invitat să ia legătura cu domnul Director / redactor-şef N. N. Negulescu ori cu membrii colectivului de redacţie.  

Creaţiile dumneavoastră literare se pot transmite la adresa: regatul_cuvantului@yahoo.com  

Revista poate fi accesata la urmatoarele adrese: http://liga-scriitorilor-romani.com/  

Fondatorul a deschis Porţi spre Timpul Nou, prin cele două reviste de cultură universală amintite anterior: Constelaţii Diamnatine şi Regatul Cuvântului.  

Sfera Eonică va avea o vibraţie superioară.  

 

Pentru aceasta şi pentru aniversarea unui an de la apariţia Revistei Regatul Cuvântului, Colectivul de Redacţie vă adresează, Domnule Director Nicolae Negulescu, sincere felicitări şi vă urează LA MULŢI ANI cu sănătate, de ziua onomastică şi de ziua aniversară! Împliniri pe toate meridianele gândirii şi acţiunilor domniei voastre! Dragoste, pace şi lumină!  

 

Dragi prieteni-cititori, LA MULŢI ANI şi domniilor voastre! Vă mulţumim pentru susţinere!  

Vă dorim călătorie plăcută prin Regatul Cuvântului!  

 

 

Secretar directorat,  

Marian MALCIU  

 

P.S.  

Dragi prieteni, pentru că a trecut o săptămână şi conducerea Ligii Scriitorilor Români nu a reuşit să ne aloce spaţiul necesar accesării revistei noastre, nu aţi avut posibilitate să citiţi paginile ei. Vă invit la adresa site-ului Revistei Regatul Cuvântului deschis azi de Iulia Mariana Diţă - redactor-principal tehnoredactare, cu gândul la "defecţiunea tehnică ori de altă natură" a "toposistem" prin care LSR ne mijlocea legătura cu dumneavoastră: http://cuvantulregatului.freewb.ro/  

Clic pe data înscrisă la vedere: CClicClic pe data înscrisă la vedere: 1 noiembrie - PDF  

Cu prietenie şi consideraţie pentru toţi cititorii,  

Marian Malciu  

 

 

Referinţă Bibliografică:
LA UN AN DE LA NAŞTERE... / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 700, Anul II, 30 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!