CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Versuri > Omagiu >  La mulţi ani, LIMBA ROMÂNĂ !

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Sărbătoarea cuvântului românesc- 
  
Printre admirabilele reviste editate de apreciaţi scriitori care cinstesc limba română şi cuvântul cel scris, în esenţa sufletului meu se numără şi revista ,, Cititor de Proză ,, - revistă, cu aleasă tradiţie de buni ani, binecunoscută în lucrarea sa. 
  
De-a lungul timpului, nu numai de când îi sunt membru, aceasta a înfiinţat atâtea ramuri literare adunând în preajma sa scriitori de elită, lăsând uşa deschisă altora în formare cât şi tinerelor vlăstare. 
  
În mintea mea, aceasta este legenda revistei ,, Cititor de Proză ,, bine stăpânită de mentorul său, domnul Emanuel Pope. Poate foarte mulţi, poate foarte puţini au realizat valoarea acesteia care a adus în fiecare zi un adaos valoros de cunoştinţe – spre citire şi documentare – pentru adâncirea graiului nostru strămoşesc prin reprezentanţii ei de seamă: cărturari, dascăli de vocaţie internaţională, istorici şi critici literari, eseişti, poeţi şi prozatori, dar, nu în cele din urmă toate spiritele alese ale graiului nostru românesc. 
  
Astăzi, de ziua limbii române, cinstesc pe toţi cei care scriu !  
  
Cinstesc pe toţi cei care ne-au lăsat lucrări mănoase, pe toţi cei cu gândul roditor şi-au aplecat spre scris, lumina ochilor ! 
  
Astăzi, cinstesc în gândul meu smerit revista ,, Cititor de Proză ,, şi mentorul ei distinsul domn Emanuel Pope – om cu înţeleaptă răbdare în slujba cuvântului ! 
  
Cinstesc pe cei ce harul şi l-au revărsat, înnobilând limba română cu lumina şi dragostea îmbelşugată dăruită semenilor, prin tot meşteşugul scrisului şi simţirii lor ! 
  
Astăzi, de ziua limbii române, îi venerez pe toţi ce scriu cu bucurie ! 
  
Îi venerez pe cei ce adună în grupurile lor, substanţe de expresii, sclipiri originale, oameni ce poartă în gândul şi cuvântul lor – lucrarea continuă de limbă străbună. 
  
,, La mulţi ani, Limbă Română ! ,, 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La mulţi ani, LIMBA ROMÂNĂ ! / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 970, Anul III, 27 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!