AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 846 din 25 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

La Liga Scriitorilor roadele se culeg şi... primăvara
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de prof.Antonia Bodea 
  
La Liga Scriitorilor roadele se culeg şi ... primăvara 
  
Şedinţei Cenaclului literar „Artur Silvestri “ din data de joi, 25 aprilie, care a avut loc la Cercul Militar, Sala Armelor, în prezenţa unui număr mare de participanţi, a fost deschisă de profesoara Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, care a anunţat ordinea de zi, după care a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene. Acesta a făcut o scurtă prezentare a activităţilor culturale pe trimestru I din anul în curs ale acestei organizaţii profesionale.După care a dat citire listei cu premiile acordate de Liga Scriitorilor pentru cărţile apărute anul trecut, totodată înmânând Diplomele autorilor prezenţi. 
  
În continuare Voichiţa Pălăcean Vereş, directoarea Editurii “Napoca Nova” a acordat Diplome ale editurii pe care o conduce scriitorilor premiaţI de această instituţie. Iar preşedinta cenaclului a înmânat “Diplome de Excelenţă “ scriitorilor Emilia Tudose şi Ion Constantinescu ca recunoştiinţă pentru o viaţă dedicată literaturii. 
  
În cadrul medalionului literar ”Fila din calendar-Lucian Blaga “ Antonia Bodea a vorbit foarte documentat despre viaţa şi opera poetului născut la Lancrăm. Iar în continuare a fost lansat romanul “Batalionul de pedeapsă “ de dr.Mihai Ganea, din Baia Mare, preşedintele filialei Maramureş a Ligii Scriitorilor. Despre carte a vorbit Voichiţa Pălăcean Vereş, criticul literar Virginia Paraschiv şi Dragomir Ignat. Iar Mihai Ganea a vorbit despre laboratorul său de lucru. 
  
În continuare Iulian Patca a prezentat proiectele editoriale ale Filialei Cluj a Ligii Scriitorilor, Ioan Benche a citit o proză despre tradiţiile populare de Sfântul Gheorghe, iar Maria Lola Ţămbrescu a prezentat un fragment dintr-o carte de memorialistică, aflată în manuscris.După care au urmat discuţii pe marginea celor citite. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc joi, 30 mai. La Cercul Militar din Cluj-Napoca. 
  
Prof.Antonia Bodea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La Liga Scriitorilor roadele se culeg şi... primăvara / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 846, Anul III, 25 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!