CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditare >  


Autor: Anca Tănase         Publicat în: Ediţia nr. 372 din 07 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

La inceput de an
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

În prima zi a noului an, îmi scriu vârsta pe o coală neîncepută. Cele două cifre îmi rănesc privirea şi îmi cutremură fiinţa…se “sparie” gândul! Da, e momentul să-i spun inimii să bată mai rar şi sufletului să nu mai zburde printre cai verzi.  

Ca mâine….  

dar până mâine, azi !  

Ninge ca-n Danemarca lui Andersen. Mama stă la geam şi i se luminează ochii, ca ai copiilor. Curg în ei toate ninsorile lumii, trecute, prezente şi cele pe care nu o să le mai vadă. Mă uit şi eu şi simt că-ncep să miros a iarnă. Sunt doar tăcere, o tăcere albă, căzând dintr-un neant pufos şi alb. Trec sănii trase de reni, pentru copilul care am fost. Din nările lor se-nfuioară vălătuci de abur cald şi-n mâinile amintirii mele creşte o pâine rumenă, aburindă, abia scoasă din cuptor. Părinţi tineri şi copil în casa bunicilor. Nemişcată, într-un colţ al camerei, priveam fix bradul împodobit sărăcuţ, cu bucăţele de vată şi lanţişoare de hârtie. Tavanul s-a prăbuşit în mijlocul patului, unde fusesem trimisă să mă culc. Ingerul şi bradul m-au salvat, nu existau încă morminte , nu plecase nimeni . Dincolo de iarnă şi dincolo de geam, alte tărâmuri şi poveşti aşteptau răbdătoare să fie rostite.  

 

Azi ninge altfel, greu şi trist peste morminte pline de zei şi de cuvinte. Vârstele noastre se împletesc pe coala de hârtie ne-ncepută scriind o altă poveste, a unei ninsori nebune într-o noapte fără lună . Acest început de an este un dar regesc, ce ni se face acum, aproape de sfârsit, un scurt răgaz,o ultimă şansă să ne regăsim de aceeaşi parte a golului, sprijinindu-ne unul de altul. Să-l primim cu recunoştinţă şi poate, cine ştie, vor mai ţâşni scântei din amintirea vechilor incendii .  

 

La Mulţi Ani, vouă, celor plecaţi şi ţie, celui încă aici !  

 

 

 

 
Referinţă Bibliografică:
La inceput de an / Anca Tănase : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 372, Anul II, 07 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Anca Tănase : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anca Tănase
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!