CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 1084 din 19 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

CU DRAG, LA DISPOZIŢIA CITITORILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Bine v-am (re)găsit, dragi prieteni!  

Nu vă invit pentru a-mi lectura poezii ori proză create în ultimul timp. Nu vă invit pentru a vă oferi vreun material-surpriză dedicat sărbătorilor de iarnă. Şi nu se întâmplă asta pentru că nu aş avea cu ce vă delecta, nici că nu ar exista dorinţa de a face acest gest, pe care-l presupun că ar fi fost dorit de domniile voastre, dar simţul datoriei mă îndeamnă la un alt subiect! Fireşte, nu am uitat că mă aflu, totuşi, la dispoziţia cititorilor, ceea ce presupune să vin întotdeauna în întâmpinarea lor.  

Astăzi este vorba de apariţia numărului 7/ decembrie 2013 al Revistei de Cultură Universală – SFERA EONICĂ, editată sub egida Ligii Scriitorilor Români, iar datoria mea este de a vă reţine atenţia şi a vă îndemna să o citiţi, cunoscând că sunt multe persoane doritoare de lectură, dar care nu ştiu unde să o descopere. Ei bine, vă voi aminti eu, însă numai după ce, cu permisiunea dumneavoastră, voi puncta câteva elemente raportate la conţinutul revistei amintite.  

Nu sunt toate de noutate. Nu sunt toate importante, cum este firesc de altfel, pentru acele persoane care urmăresc cu totul altceva în paginile acestei publicaţii de prestigiu. De unde atâta prestigiu?! Din acela câştigat prin calitatea lucrărilor literare pe care le-a publicat în timp şi prin calitatea de necontestat a autorilor acestor materiale. Cu alte cuvinte, pentru iubitorii de literatură bună este simplu: pot citi toate materialele prezentate, fie ele proză ori poezie. Toate merită să le dedicaţi o parte din timpul dumneavoastră personal.  

Iată, bunăoară, după ce v-am oferit în acest spaţiu virtual (în care domnul Octavian Lupu a reunit o serie de buni şi foarte buni autori de literatură) eseul meu, intitulat DARUL IUBIRII, pe care l-am dorit a fi vrednic să vă introducă smeriţi şi plini de dragoste în marea sărbătoare creştină – Naşterea Domnului Iisus Hristos, Mântuitorul lumii – era firesc să descoperiţi în prima pagină din SFERA EONICĂ un alt material dedicat aceleiaşi mari zile din ciclul sărbătorilor de iarnă. De data aceasta autorul este un profesionist în domeniu:Pr. Prof. univ. Dr. Theodor Damian / S.U.A., semnatarul articolului intitulat: „Naşterea Domnului ca recapitulare a existenţei noastre paradisiace”.  

Dacă nu aţi înţeles suficient de bine esenţa credinţei creştin-ortodoxe, aveţi ocazia să aprofundaţi cunoaşterea ei, citind, printre altele, articolul intitulat „Despre Biserică, abordarea misiunii ei în istorie, precum şi raportul intelectualilor cu aceasta…”şi semnat de domnul Dr. Stelian Gomboş – consilier superior la Secretariatul de Stat pentru culte din cadrul Guvernului României din Bucureşti, cunoscut domniilor voastre din multele materiale publicate aici, în „Confluenţe Literare”.  

Tot în acest număr al Revistei SFERA EONICĂ, aveţi marea şansă de a trece de la Lumina Lui Hristos la Lumina Soarelui! Este simplu de ajuns acolo dacă lecturaţi materialul următor, oferit de Domnul Prof. Dr. Adrian Botez – Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş”/ Adjud, România: „Soarele, Făt Frumos, Caloianul, Orfeul/Ripheul şi Hristos”.  

Şi dacă tot în această seară vă permite timpul personal, nu lăsaţi pe mâine şi mergeţi mai departe pentru a primi „O rază strălucind! Nichita Stănescu”, bogat material oferit prin amabilitatea distinsei doamne, Prof. Livia Ciupercă – Şefă Departament Critică Literară al Revistei SFERA EONICĂ.  

Şi tot aşa, rămânând în sfera literaturii religioase, treceţi în pagina următoare la „Icoane din cuvinte în poezia Iulianei Paloda-Popescu” , pusă la dispoziţia dumneavoastră de o altă distinsă doamnă, Eliza Roha – membră a USR, Redactor-Şef Adjunct al aceleiaşi prodigioase publicaţii.  

Nu merg mai departe pentru a răsfoi revista pentru fiecare cititor în parte. Aş fi plictisitor, presupun. Aveţi un Sumar, clar evidenţiat în pagina 4, din care vă alegeţi următoarele materiale în ordinea prezentării ori în ordinea preferinţelor. Ţin să reamintesc faptul că toate sunt de calitate, fie ele de proză sau de poezie. Aveţi autorii preferaţi. O enumerare ar crea suspiciuni, dar vă amintesc, cu tot riscul, că veţi regăsi în acest număr al revistei numele dragi dumneavoastră. Îmi permit doar să remarc prezenţa domnului Director al Revistei SFERA EONICĂ – N. N. Negulescu, a doamnei Ing. Rodica Cernea – Redactor Principal Tehnoredactare, dar şi a domnului Octavian Lupu – amabila noastră gazdă şi prietenul tuturor colaboratorilor şi cititorilor paginilor din „Confluenţe Literare”.  

 

Dragi prieteni, înainte de a mă retrage, vă doresc să aveţi lectură agreabilă în aceste zile de binemeritat concediu, în timp ce vă beţi în linişte cafeaua ori gustaţi câte puţin din vinul preferat pentru a vă crea dispoziţie ori pentru a vă relaxa!  

Vă doresc să aveţi în suflet şi în casă Lumina Naşterii Domnului, bucuria Crăciunului şi iubirea membrilor de familie, a prietenilor şi semenilor dumneavoastră!  

Sărbători fericite!  


Revistele de Cultură Universală "Sfera Eonică" şi "Regatul Cuvântului" pot fi lecturate la următoarele adrese:

http://www.editii.com/sferaeonica

http://www.editii.com/regatulcuvantului

Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Iarnă, Colectivul de Redacţie al celor două reviste şi, personal, domnul Director-Fondator şi Redactor-Şef al acestora, publicistul N. N. Negulescu, vă transmit un sincer şi călduros LA MULŢI ANI!  

 

 

Secretar Directorat,  

MarianMalciu  

Referinţă Bibliografică:
CU DRAG, LA DISPOZIŢIA CITITORILOR / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1084, Anul III, 19 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!