CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Floarea Cărbune         Publicat în: Ediţia nr. 373 din 08 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

La cumpăna dintre ani...2011-2012
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ninge! Marea se zbate, mugeşte şi strigă. Ninge! Ninge cu fulgi mari şi graţioşi, lin se aşterne covorul imaculat al iernii. Privesc scânteierile zăpezii, a milioanelor de oglinzi strălucitoare ca pulberea de stele ... şi alunec în basm. 
  
E anotimpul viselor de cristal şi al fulgilor de nea coborâţi din cer pe aripi de înger. Covorul de nea se aşterne uniform, pe case, pe străzi, pe copaci, pe plaja mării şi pe 
  
digul din portul Tomis. Peisajul iernii este divin. În vârfuri de catarg ... poposesc pescăruşii căutând compania marinarilor cărora le aduc veşti de la iubite. Marinarii sunt albatroşi ce poartă dorul patriei pe oceanele lumii... Se pare că suntem la Începutul Lumii ... . Corabia seamănă cu cea a lui Noe. 
  
Păşesc pe covorul neatins al iernii de la cumpăna dintre ani. Totul e virgin... Zăpada scânteietoare învie amintirile copilăriei de altădată, cu miros de cozonaci, derdeluş, zurgălăi şi săniuţe. Este emoţia copilărească a Începuturilor. Mă las purtată pe aripa vântului ... ce valsează cu fulgii de nea ... închid ochii, mă las în voia simţurilor ... Marea se dezlănţuie, valurile se izbesc de stabilopozi, şi se sparg în mii de stropi mărunţi şi reci. 
  
Prin perdeaua ninsorii se zăresc mii de artificii trase de la bordul navelor din dană. Se aude sirena unui vapor. Deja şi alte vapoare trag sirenele, începe spectacolul sublim şi colorat al articiilor ... ca de fiecare An Nou. E un spectacol măreţ ... inima îmi tresaltă de bucuria trăită intens în această clipă unică ... Marea şi-a schimbat culoarea, cerul e brăzdat de toate culorile Curcubeului, la miezul nopţii ... şi în zorii Noului An, 2012. 
  
Iarna asta nu va semăna nici uneia, care a fost până acum, pentru că-n miezul ei un Nou Început se întrevede... Este speranţa de iluminare a întregii mele fiinţe. 
  
La mulţi ani, 2012! 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La cumpăna dintre ani...2011-2012 / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 373, Anul II, 08 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!