AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Karina Drăgaş         Publicat în: Ediţia nr. 59 din 28 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

LA CENACLUL „VASILE SAV” – MEMORIA CALENDARULUI: VIRGIL BULAT ŞI MIRCEA TUDOSE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Şedinţa cenaclului „Vasile Sav”, din cadrul Centrului de Zi pentru vârstnici nr. 2, ce a avut loc în data de 22 februarie a.c., a fost deschisă de Maria Bobină (coordonatorul centrului), care a dat cuvântul scriitorului Al. Florin Ţene, preşedintele cenaclului, care a prezentat ordinea de zi. 
  
Astfel şedinţa s-a deschis cu medalionul literar „Memoria calendarului -Virgil Bulat şi Mircea Tudose”, în cadrul căruia Maria Bobină a susţinut o comunicare foarte documentată despre viaţa şi opera lui Virgil Bulat. Despre acest autor aclimatizat la Cluj-Napoca şi care a participat de câteva ori la şedinţele cenaclului „Vasile Sav” a mai conferenţiat prof. Vasile Sfârlea. 
  
În cadrul aceluiaşi medalion poeta Emilia Tudose (soţia poetului Mircea Tudose) a vorbit foarte sensibil şi la obiect despre viaţa şi opera celui cu care a împărţit bucuriile şi necazurile o viaţă întreagă. Cu această ocazie a fost lansată antologia de versuri „Povara unei mari iubiri” de Mircea Tudose. Despre acest poet omagiat a mai vorbit Vasile B. Gădălin, Antonia Bodea şi Al. Florin Ţene. 
  
În continuare a urmat medalionul literar ”Carte frumoasă cinste cui te-a scris”, în cadrul căruia preşedintele cenaclului a vorbit despre cărţile „Cărările destinului” de Toader T. Ungureanu, „Utopia umbrei” de Geo Galetaru şi „Sinfonia luminii”, antologia cenaclului clujean „Octavian Goga”. Cu acest prilej Al.Florin Ţene a prezentat şi a vorbit despre noua carte a inginerului Marius Mălai „O viaţă pe şantierele luminii”, care cu câteva zile în urmă a în cadul Balului Operei a primit distincţia „Seniorul Cetăţii”. Arătând, în continuarea cuvântării sale, că membrii cenaclului, ai Ligii Scriitorilor şi al său personal, se mândresc că Marius Mălai este membru al acestor două asociaţii. 
  
A urmat medalionul poetic „Femeia metafora vieţii noastre”, dedicat apropiatelor sărbători: „Mărţişorul” şi „Ziua Femeii” în cadrul căruia au citit poezii: Gheorghe Şoptirean, Vasile B. Gădălin, Maria Racolţea, Antonia Bodea, (care a citit o poezie de Bartolomeu Anania) şi Marius Mălai. 
  
În cadrul tradiţionalului medalion literar „Prin adevăr învingem o părere”, Aurel Vuşcan a vorbit foarte documentat despre Poetul Naţional-Eminescu. Şedinţa s-a bucurat de un real succes din partea numerosului public care a sublinita prin aplauze fiecare reuşită a celor care au conferenţiat.Viitoarea şedinţă va avea loc miercuri 30 martie. 
  
Karina DRÂGAŞ 
  
Cluj-Napoca 
  
27 februarie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
LA CENACLUL „VASILE SAV” – MEMORIA CALENDARULUI: VIRGIL BULAT ŞI MIRCEA TUDOSE / Karina Drăgaş : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 59, Anul I, 28 februarie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Karina Drăgaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Karina Drăgaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!