AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  La Cenaclul VASILE SAV
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Voichiţa Pălăcean Vereş  
 
La Cenaclul Vasile Sav  
 
Medalionul literar „Contemporan cu Iisus „  
 
Miercuri, 18 decembrie, începând cu orele 11, la Centrul de Zi pentru Vârstnici Nr. 2, condus de doamna Maria Bobină, a avut loc ultima şedinţă din acest an a Cenaclului literar „Vasile Sav”.  
 
Intrând în spiritul sfintelor sărbători, membrii Grupului vocal-instrumental „Speranţa” au prefaţat întâlnirea scriitorilor cu un frumos program de colinde de Crăciun.  
 
După „Rugăciunea de Crăciun”, recitată de Victor Aldea, grupul a interpretat o sensibilă piesă muzicală având drept suport „Tatăl nostru”. S-a cântat apoi „Veniţi, români din lumea-ntreagă” şi „Din an în an”. Trioul format din Ana Pralea, Victor Aldea şi Irina Loghin a interpretat „Sara Crăciunului nost‛”, iar Remus Topan a recitat un frumoase poem de sezon. Cu solistul Vasile Micuşan, grupul a interpretat „Noapte de vis”, „Viflaime, Viflaime”, „Noroc să dea Dumnezeu”, iar Ana Pralea şi Sandu Ţăgurean, acompaniaţi de colegi, au făcut sala să vibreze cu colinzile lor.  
 
În finalul programului muzical, prof. Modest Vişoiu a adresat urări de sănătate şi sărbători fericite participanţilor.  
 
Partea a doua a programului i-a avut în centru pe membrii Cenaclului „Vasile Sav”. Maria Bobină, după ce a vorbit cu bucurie despre renovarea, în 2014, a sediului Centrului de zi nr. 2, a dat cuvântul lui Al. Florin Ţene, conducătorul cenaclului literar. Al. Florin Ţene a evidenţiat cele mai recente cărţi în care sunt implicaţi membrii cenaclului şi Liga Scriitorilor din România: Din stampe, Clujul... (Antologie), Almanahul literar Napoca Nova „Mireasma zăpezilor noastre” şi Însemnări despre Canada. Note de călătorie, semnată de Gheorghe Şoptireanu. Voichiţa Pălăcean-Vereş, directoarea Editurii Napoca Nova, care a editat cele trei lucrări, le-a prezentat succint participanţilor. Al.F. Ţene a intervenit, explicând că a existat încă din 1984 (la iniţiativa regretatului Crişan Mircioiu) intenţia de a se realiza o antologie despre oraşul nostru, însă atunci volumul tipărit a fost retras de cenzură de pe piaţă.  
 
Maria Racolţa, Titina Nica Ţene, Aurel Chira, Al. Florin Ţene şi Gh. Şoptirean au citit din creaţiile lor. Doina Mărghitaş, cu lacrimi în ochi, a citit o povestire evocând un Crăciun de odinioară, iar Vasile Sfârlea a dat glas câtorva pagini de caleidoscop. Antonia Bodea s-a prezentat în faţa cenaclului cu o recenzie la cel mai recent volum al poetului Dumitru Cerna, din care a lecturat câteva sensibile creaţii.  
 
Emil Tătaru a încheiat şedinţa cu câteva epigrame şi catrene închinate colegilor, iar doamnelor le-a dăruit câte un Moş Crăciun din ciocolată, sporind astfel atmosfera festivă în care s-a derulat întâlnirea cenacliştilor.  
 
Viitoarea şedinţă are loc miercuri, 29 ianuarie 2014.  
 
Până ne vom revedea în 2014, urăm tuturor sănătate şi sărbători fericite!  
 
Voichiţa Pălăcean-Vereş  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
La Cenaclul VASILE SAV / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1083, Anul III, 18 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!