CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  La Cenaclul VASILE SAV
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Cenaclul “Vasile Sav “ 
  
Medalionul literar “ Limba Română liantul unirii noastre“ 
  
Şedinţa Cenaclului literar “ Vasile Sav”, patronat de Liga Scriitorilor Români, din cadrul “Centrului de Zi pentru Vârstnici” nr.2, din data miercuri 27 noiembrie, a fost deschisă de doamna Maria Bobină coordonatoarea Centrului, după care a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele cenaclului, care a anunţat ordinea de zi, nu înainte de a citi moto-ul sub care s-a desfăşurat şedinţa:”Preferăm să murim în picioare decât să trăim în genunchi .“( Franklin Roosvelt). După care a prezentat şi vorbit despre cele două mari antologii de poezie şi proză universală, “Meridiane lirice “şi “Eposs Meridiane “, apărute de curând la Editura “Armonii Culturale“, în care sunt incluşi şi câţiva scriitori clujeni, printre care Titina Nica Ţene, Voichiţa Pălăcean Vereş şi Al.Florin Ţene. 
  
În continuare a conferenţiat profesorul Vasile Sfârlea care a vorbit despre evenimentul şi contextul istoric al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Printre multele evenimente aproape inedited, Vasile Sfârlea a pus accent şi pe principalele personalităţi care au contribuit la unirea Transilvaniei cu Ţara Mamă. Printre aceştia a fost enumerat şi Amos Frâncu (1866-1933 ), avocat, fruntaş al luptelor naţionale pentru Marea Unire. Apărător în Procesul Memorandiştilor. Acesta a organizat la Cluj Senatul Naţional Român din Ardeal. A făcut parte din delegaţia ce a participat la Marea Adunare Naţională de la 1 Decembrie 1918, din partea Clujului.A fost fondatorul Băncii”Ecoul “. 
  
După frumoasa şi interesanta conferinţă a urmat un recital de poezii adecavat, momentului susţinut de poeţii:Aurel Chira, Emil Tătar, Ioan Nemeş, Emilia Tudose, Aurel Sfârlea, Al.Florin Ţene. Maria Racolţea, şi Doina Mărghitaş care a citit un text intitulat ”Amintiri din Muntele Vlădesei “. 
  
Şedinţa s-a încheiat cu dezbateri pe marginea celor citite. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc miercuri, 18 decembrie, orele 11, la Centrul de Zi pentru Vârstnici nr.2. 
  
Al.Florin Ţene 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La Cenaclul VASILE SAV / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1062, Anul III, 27 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!