CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 334 din 30 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

La Cenaclul literar
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Cenaclul literar ”Vasile Sav “ 
  
Medalionul literar “ 1 Decembrie- bornă a unităţii noastre “ 
  
Şedinţa Cencalului literar “Vasile Sav “, din cadrul Centrului de Zi pentru Vârstnici nr.2, Cluj-Napoca, din data de 30 noiembrie, a fost deschisă de doamna Maria Bobină ( coordonatoarea Centrului), după care a dat cuvântul scriitorului Al.Florin ŢENE, preşedintele Ligii Scriitorilor, care patronează cenaclul. Acesta a anunţat ordinea de zi, nu înainte de a informa pe cei prezenţi de ultimile activităţi culturale organizate sub egida Ligii Scriitorilor Români, al membrilor cenaclurilor ”Artur Silvestri “ şi “Vasile Sav “. 
  
În continuare a urmat medalionul literar “1 Decembrie- bornă a unităţii noastre “ care a avut două părţi. În prima parte s-a desfăşurat un recital liric susţinut, pe melodii de colinde, de poeţii : Antonia Bodea, Maria Botiza, Maria Racolţea şi Al.Florin ŢENE, care au citit din creaţiile lor dedicate Marii Uniri. Antonia Bodea a citit şi un poem de Marin Sorescu inspirit din evenimentele de la 1 decembrie 1918. 
  
În a doua parte a medalionului, profesorul Vasile Sfârlea a ţinut conferinţa, bine documentată şi argumentată cu exemple semnificative, “Marea Unire chitesenţa epopeii istoriei neamului nostru “.  
  
În a treia parte a medalionului a urmat conferinţa susţinută de Aurel Vuşcan, intitulată, “Prin adevăr despre Marea Unire învingem o părere “. 
  
Cele trei părţi ale acestui medalion au fost subliniate cu vii aplauze de cei prezenţi. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc miercuri, 14 decembrie a.c. 
  
Karina Drăgaş 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La Cenaclul literar Vasile Sav - Medalionul literar 1 Decembrie bornă a unităţii noastre / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 334, Anul I, 30 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!