AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Civilizatie >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 300 din 27 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

La cenaclul literar
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul literar „Artur Silvestri “ 
  
Colocviul „ Criticul de poezie un parazit al sentimentului uman? “ 
  
Şedinţa cenaclului literar “Artur Silvestri “ din data de joi, 27 octombrie a.c., din cadrul filialei clujene a Ligii Scriitorilor Români a fost deschisă de Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, care a anunţat ordinea de zi.După care a dat cuvântul lui Al.Florin Ţene care a prezentat, pe scurt, activitatea Ligii de la ultima şedinţă până astăzi. 
  
În continuare scriitorul Gavril Moisa a vorbit despre activitatea preşedintelui Ligii Scriitorilor Români la Arad, care a primit Diploma de Excelenţă a Universităţii ”Vasile Goldiş “, dând citire laudatio semnat de rectorul acestei prestigioase instituţii academice, prof.univ. dr. Aurel Ardelean, care spunea:”Stimate Domnule Alexandru Florin Ţene, apreciind impresionanta operă literară, publicată în numjeroase volume şi reviste literare din ţară şi din străinătate, contribuţia adusă culturii române prin înfiinţarea Ligii Scriitorilor din România, a cărei fondator sunteţi, prestigiul de care vă bucuraţi- onorat prin numeroase premii naţionale şi internaţionale, pentru tot ce faceţi spre lauda limbii române prin cultură, Senatul Universităţii de Vest “ Vasile Goldiş “ din Arad a hotărât să vă acorde: DIPLOMA DE EXCELENŢĂ a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş “. Despre activitatea lui Al.Florin Ţene a mai vorbit Iulian Patca, Ioan Benche, Lazăr Morcan şi Ion Constantinescu. 
  
Conform propunerii scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, ca în cadrul întâlnirilor lunare să deschidem seria colocviilor pe diverse teme literare, în această şedinţă preşedintele Ligii Scriitorilor a vorbit despre “Criticul de poezie un parazit al sentimentului uman? “, concluzionând că, în general, “critical de poezie a fost interesat de modul în care poetul este influenţat de mediu şi societate, dar şi de imaginile a tot cuprinzătoare care influenţează printr-un rol mediator textul, societatea şi iubitorul de poezie “. Această temă a stârnit vi discuţii din partea lui Iulian Patca, Ion Constantinescu, Vasile Lechinţan, Ion Benche, Raveca Vlaşin, dr. Ştefania Kory Calomfirescu, Antonia Bodea, Gavril Moisa, etc. 
  
Şedinţa s-a încheiat cu medalionul literar “Memoria calendarului-Ion Barbu “, în cadrul căreia Antonia Bodea a vorbit despre viaţa şi opera autorului volumului ”Joc secund “. 
  
În şedinţa viitoare ce va avea loc în data de, joi, 24 noiembrie, orele 17, la Cercul Militar, Sala Armelor, în cadrul colocviului se va dezbate tema:”Elogiul crimei prin prisma imanenţei tragicului din literatura populară- o eroare morală şi estetică? “ 
  
Prof. Antonia Bodea 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul literar Artur Silvestri - Colocviul Criticul de poezie / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 300, Anul I, 27 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!