CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 454 din 29 martie 2012        Toate Articolele Autorului

La Cenaclul literar
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Antonia BODEA 
  
La cenaclul literar ”Artur Silvestri “ 
  
Colocviul “Echinoxul primăverii noastre “ 
  
Şedinţa cenaclului literar”Artur Silvestri “ a Ligi Scriitorilor, filiala Cluj, din data de 29 martie, desfăşurată la Cercul Militar, a fost deschisă de prof.Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, care a anunţat ordinea de zi, apoi a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene care, aşa cum a intrat în tradiţie, a informat publicul prezent despre activităţile culturale organizate de celorlalte filiale din ţară şi străinătate, din ultima perioadă. Printre altele, a prezentat, şi vorbit despre “Anuarul filialei Banat-Timişoara “, vol.2. 
  
În continuare a urmat medalionul literar “Cele două valenţe ale eroilor ( Eroii noştri criminalii lor) “.Tema a fost pusă în dezbatere de către scriitorul Ion Constantinescu care dezvoltat această temă începând din perioada războiului dacic cu romanii, din perioada traiană, şi până în prezent. Această temă a stârnit multe discuţii. În acest context a mai vorbit: Gavril Moisa, Al.Florin Ţene, Ionel Andraşoni, Vasile Sfârlea, etc. 
  
În cadrul medalionului literar “Carte frumoasă cinste cui te-a scris :Mizerias de Sorin Grecu “. Despre volumul de poezii şI autorul lui a vorbit Al.Florin Ţene, Gavril Moisa, Ion Constantinescu, Ion Benche şi Antonia Bodea, după care poetul a citit din poemele sale. 
  
A urmat medalionul literar-satirico-poetic “Zâmbet pe portativul nostalgiei “. În cadrul acestuia, epigramistul Eugen Albu, Ionel Andraşoni au citit o suită de epigrame, iar Emilia Tudose un poem. 
  
În încheiere Iulian Patca, preşedintele filialei Cluj a Ligi Scriitorilor, a prezentat o informare despre activitatea organizaţiei pe care o conduce şi stadiul lucrărilor la Dicţionarul Ligi Scriitorilor, vol.2. 
  
Au urmat discuţii aprinse pe marginea celor discutate. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc în data de 26 aprilie, orele 17, la Cercul Militar din Cluj-Napoca. 
  
Antonia Bodea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La Cenaclul literar Artur Silvestri / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 454, Anul II, 29 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!