AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  La cenaclul literar
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul literar ”Artur Silvestri “  
  
Acordarea premiilor concursului de poveşti “Universul copiilor“ 
  
Şedinţa cenaclului literar “Artur Silvestri “, din cadrul Filialei clujene a Ligii Scriitorilor, din data de 29 septembrie a.c., ce a avut loc la Cercul Militar, Sala Armelor, a avut o bogată ordine de zi, având ca invitaţi de onoare pe traducătoarele franceze Marily Le Nir, care a trades în franceză “Jurnalul fericirii “de Nicolae Steinhard, şi Mirela Ferraiuolo. 
  
Lucrările au fost deschise de prof.Antonia Bodea, preşedinta cenaclului care a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, care, aşa cum a intrat în tradiţia cenaclului, a făcut un raport privind activitatea Ligii de la ultima şedinţă a cenaclului din luna august, până în ziua de azi, subliniind printre altele apariţia antologiei de poezie “Lumina cuvintelor “, întocmit de Claudiu Şimonaţi, apărută cu ocazia Primului Festival de Poezie ”Ioan Budai Deleanu “, organizat de Liga Scriitorilor la Geoagiu în colaborare cu Ligeul “Alexandru Borza “. 
  
În continuare poeta Raveca Vlaşin a înmânat premiile copiilor care au participat la concursul “Universul copiilor “, concurs organizat de scriitoarea Simina Silvia Şcladan în colaborare cu Liga Scriitorilor din România. În continuare a prezentat antologia “Universul poveştilor “, conţinând creaţiile copiilor participanţi la concurs şi povestiri de autori consacraţi în acest domeniu. Din Cluj-Napoca a primit premiu elevul: Iconar Petru Gabriel.A încheiat cuvântarea sa, Raveca Vlaşin, cu un citat din prefaţia la antologie, semnată de Al.Florin Ţene ”Disponibilităţile imaginative ale autorilor din această frumoasă şi interesantă antologie, stimulate de gustul pentru mister şi esoterism, se bizuie pe multă imaginaţie şi ceremonie a textului, pe un instinct ritualic, fantastic şi narativ adică, specific copiilor.“  
  
A urmat medalionul literar “ Carte frumoasă cinse cui te-a scris“, în cadrul căruia a fost lansat volumul de poezii “Iluzii suspendate “ de Carmen Alexandra.Despre carte au vorbit Radu Creţu, Iulian Patca, Antonia Bodea, Maria Raciolţea, Vasile B. Gădălin şi Ioan Benche. 
  
În încheierea şedinţei invitatele oaspetele cenaclului, doamnele traducătoare Marly Le Nir şi Mirela Ferraiuolo au vorbit despre activitatea lor de traducătoare din literatura română. 
  
Şedinţa sa bucurat de un real succes din partea unui numeros public iubitor de literatură. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc în data de joi, 27 octombrie, orele 17, la Cercul Militar. 
  
Prof.Antonia Bodea 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul literar Artur Silvestri -Acordarea premiilor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 272, Anul I, 29 septembrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!