CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 237 din 25 august 2011        Toate Articolele Autorului

La Cenaclul literar
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
La Cenaclul literar”Artur Silvestri “ 
  
Medalionul literar “Mircea Tudose-Mircea Cărtărescu “ 
  
Joi, 25 august, a.c., la Cercul Militar din Cluj-Napoca, în Sala Artelor, a avut loc şedinţa lunară a cenaclului literar ”Artur Silvestri “ al Ligii Scriitorilor Români, Filiala Cluj. 
  
Şedinţa a fost deschisă de profesoara Antonia Bodea preşedinta cenaclului care a anunţa ordinea de zi , după care, aşa cum a intrat în tradiţie, a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, care a făcut un bilanţ al activităţii acestei organizaţii profesionale, de pe teritoriul ţării şi din diasporă, în luna august. 
  
A urmat medalionul literarf ”Memoria calendarului- Mircea Tudose şi Mircea Cărtărescu “. În cadrul acestuia Antonia Bodea a vorbit foarte detailat şi cu exemplificări semnificative despre autorul romanului ”Orbitor “.După care Maria Racolţea a susţinut un recital din poezia lui Mircea Cărtărescu. 
  
În continuare Ionel Andraşoni a vorbit despre poetul Mircea Tudose de la a cărei trecere în eternitate s-au scurs trei ani, rememorând momente din viaţa acestuia.Despre poet şi opera sa a mai vorbit şi Al.Florin Ţene. 
  
În cadrul medalionului literar “Viitorul nostru se construieşte cunoscându-ne istoria “ au fost prezentate noile apariţii editoriale coordonate de istoricul col,r.Vasile Tutula, printre acestea enumerându-se “Ocuparea Budapestei- în legătură cu operaţiile militare din Ardeal, 1918-1919. “ şi monografia localităţii “Câmpeni “ de Vasile Bud. Istoricul militar Vasile Tutulea a vorbit foarte documentat despre aceste două cărţi. 
  
În încheierea şedinţei a fost lansat “ Dicţionarul bio-bibliografic al Ligii Scriitorilor“, vol.I. Despre acest amplu dicţionar în format A4 şi având 500 de pagini a vorbit scriitorul Ion Vădan, directorul Editurii DACIAxxi, care a editat această lucrare care, aşa cum scrie în prefaţă Al.Florin Ţene, este un instrument necesar în cunoaşterea activităţii Ligii Scriitorilor dar şi mijloc de evaluare contributivă şi colectivă a tuturor membrilor, un bilanţ necesar şi binevenit. 
  
Şedinţa s-a bucurat de un real succes din partea numerosului public. 
  
Prof.Antonia Bodea 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La Cenaclul literar Artur Silvestri / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 237, Anul I, 25 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!