CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 818 din 28 martie 2013        Toate Articolele Autorului

La cenaclul literar
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de prof.Antonia Bodea  
 
La Cenaclul literar”Artur Silvestri “  
 
Medalionul Literar “Eroii nu mor niciodată “  
 
Şedinţa Cenaclului literar “Artur Silvestri “, al Ligii Scriitorilor Români, din data de joi. 28 martie a.c., care s-a desfăşurat la Cercul Militar Cluj, în Sala Armelor, condusă de scriitorul Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, a avut ca oaspeţi de seamă pe Î .P.S. Andrei Andreicuţ. arhiepiscop al arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi mitropolit al Clujului şi P.S. Vasile Someşanul, episcop vicar, şi un numeros grup de studenţi teologi.  
 
La început, în faţa unui foarte numeros public, Al.Florin Ţene a făcut un scurt istoric al Ligii Scriitorilor, încheind cuvântarea sa, făcând aluzie la tema eroului, care se dezbate în această şedinţă, cu un citat din Emil Cioran: “ Istoria este un rezultat al verticalei, precum neantul- al orizontalei“.  
 
În cadrul acestei şedinţe a avut loc medalionul literar “Eroii nu mor niciodată “, în cadrul căruia s-a lansat cartea doamnei Maria Buruian “Eroii se răsucesc în mormânt “, apărută cu sprijinul ”Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ .“  
 
La început a vorbit despre carte Î.P.S.Andrei Andreicuţ, după care a analizat volumul Mariei Buruian, Iulian Patca, preşedintele Filialei Cluj a Ligii Scriitorilor şi al Asociaţiei Cultul Eroilor, iar Antonia Bodea, preşedintele Cenaclului “Artur Silvestri “, a analizat cartea din punct de vedere stilistic. P.S.Vasile Someşanu, care a scris şi prefaţa cărţii, a vorbit despre eroismul fratelui Mariei Buruian, şi rolul eroilor în apărarea ţării. Au mai vorbit: prof.Doina Mărghitaş, prof.univ.dr.Barbu Bălan, Maria Lola Ţămbrescu şi Al.Florin Ţene, care având o expunere de excepţie şi făcând aluzie la greutăţile întâmpinate pe timpul comuniştilor, prin care a trecut preotul paroh din Borşa, pentru a ridica un monument eroilor, a încheiat cuvântarea cu citatul jurnalistului american Clare Luce:” Paradoxal, în istorie: Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită“.  
 
De un interes aparte a fost cuvântarea preotului paroh Moldovan Ştefan din Borşa, care a vorbit despre eroicele lupte de la Borşa-Crestaia, unde au murit apărând ţara 102 soldaţi din armata română.  
 
Programul şedinţei s-a încheiat cu un grupaj de cântece patriotice susţinut de Grupul Vocal condus de prof.Alexandru Cucu, din cadrul Fundaţiei Pentru Îngrijirea Vârstnicilor, din cartierul Mănăştur.Şi-au dat concursul soliştii vocali Lenuţa Crainic, Anca Gal, Teodor Fetcche, Ana Vlas şi Alxandru Cucu .  
 
Programul a fost mult apreciat, prin vii aplauze de cei prezenţi.  
 
Viitoarea şedinţă v-a avea loc în data de joi, 25 aprilie, orele 17.  
 
Prof.Antonia Bodea  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul literar Artur Silvestri al Ligii Scriitorilor Români / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 818, Anul III, 28 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!