CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 546 din 29 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

La cenaclul Artur Silvestri-Schimb de experienă cu cenaclul Porţile Maramureşului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Antonia Bodea 
  
La cenaclul “Artur Silvestri “ 
  
Schimb de experineţă cu cenaclul “Porţile Maramureşului “ 
  
al filialei Ligii Scriitorilor maramureşeni 
  
Membri cenaclului “Artur Silvestri “, condus de profesoara Antonia Bodea, al Ligii Scriitorilor Români, au avut ca oaspeţi pe membrii cenaclului “Porţile Maramureşului “ din cadrul filialei din Baia Mare al Ligii Scriitorilor. 
  
Şedinţa de lucru a cenaclului clujan, ce s-a ţinut în data de 28 iunie a.c. la Cercul Militar, a fost deschisă de Antonia Bodea care a prezentat ordinea de zi, după care a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor care a urat un bun venit scriitorilor maramureşeni. În continuare acesta a prezentat antologia dedicată lui Eminescu editată de Filiala Banat a Ligii Scriitorilor, două reviste editate de Nicolae Danciu Petniceanu, membru al Ligii Scriitorilor din Timişoara, şi câterva cărţi publicate de membrii Ligii Scriitorilor, filiala din Serbia, încheind cu prezentarea delegaţiei maramureşene, formată din scriitorii dr.Mihai Ganea, preşedintele filialei, Vasile Morar, vicepreşedinte, Virgina Paraschiv, secretar, şi Tabita Pop Lavinia. 
  
În cadrul medalionului literar “ Mereu Eminescu“, Antonia Bodea a vorbit despre opera Poetului Naţional. După care poeţii Maria Racolţea, Al.Florin Ţene, Emil Perşa, Ionel Andraşoni, Raveca Vlaşin, Ion Constantinescu, Vasile Morar, Maria Botiza, Ovidiu Jucan şi Ion Hentea au citit poezii dedicate lui Mihai Eminescu. 
  
În continuare scriitorul Zeno Millea şi-a prezentat noua sa carte de publicistică, intitulată ”Ce.De ce şi unde ? “. Despre acest volum a vorbit Iulian Patca şi Barbu Bălan. 
  
Despre activitatea filialei maramureşene a Ligii Scriitorilor a vorbit preşedintele acesteia, dr.Mihai Ganea, care a scos în evidenţă numeroasele activităţi culturale organizate pe întreg judeţul Maramureş.În continare a proiectat pe un ecran cîteva videoclipuri realizate pe versuri de Vasile Morar şi Mihai Ganea. În continuare a citit din volumul său de debut cel mai tânăr membru al filialei, eleva Tabita Pop Lavinia. 
  
Despre cei trei scriitori şi opera lor a vorbit critical literar Virginia Paraschiv. 
  
În încheiere, în cadrul medalionului literar “ Literatura ca mod de viaţă-Al.Florin ŢENE-70“, Ion Constantinescu a vorbit despre viaţa şi opera scriitorului omagiat, iar Antonia Bodea a prezentat ultimul roman al scriitorului Al.Florin Ţene, intitulat “Chipul din oglindă “. 
  
Au mai vorbit despre Al.Florin Ţene şi opera sa, prof. Ion Hentea, Ionel Andraşoni, Emilia Tudose şi Raveca Vlaşin. 
  
Şedinţa s-a încheiat în aplauzele de apreciere ale numerosului public prezent. 
  
Prof.Antonia Bodea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul Artur Silvestri-Schimb de experienă cu cenaclul Porţile Maramureşului / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 546, Anul II, 29 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!