CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 98 din 08 aprilie 2011        Toate Articolele Autorului

LA CENACLUL „ARTUR SILVESTRI” AL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Medalionul literar: „Borna de aur din frontiera hărţii noastre sufleteşti - Bartolomeu Anania“ 
  
Joi, 24 martie a.c. a avut loc, la Centrul Militar Cluj, şedinţa Cenaclului „Artur Silvestri “ al Ligii Scriitorilor din România deschisă de preşedinta cenaclului profesoara Antonia Bodea care a vorbit în cadrul medalionului literar „Borna de aur din frontiera hărţii noastre sufleteşti“ despre viaţa şi opera regretatului Bartolomeu Anania. 
  
În continuare a urmat medalionul literar „Lumina cărţii”, unde s-a lansată antologia de autor „Întoarcerea statuilor” de Al Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor din România. Despre carte şi activitatea laborioasă a autorului au vorbit: Gavril Moisa, Ion Vădan, Marius Mălai, Antonia Bodea, Barbu Bălan şi Vasile B. Gădălin. În continuare poetul a citit din creaţiile sale, după care a dat citire Listei cu Premiile Ligii Scriitorilor. 
  
Despre romanul „Cărările destinului” de Toader T Ungureanu a vorbit Al.Florin Ţene şi Vasile B. Gădălin. Autorul şi-a destăinuit modul de abordare a subiectelor şi felul cum dă viaţă personajelor. Ion Constantinescu a vorbit, sugestiv, despre recenta carte de poezii a medicului Iustinian Zegreanu, despre această carte a mai vorbit prefaţatorul ei Vasile Lechinţan după care poetul a vorbit despre activitatea cenaclului „Victor Papilian” pe care-l conduce. În continuare Ionel Andraşoni a vorbit despre cartea „Olpret, Olpret, apă lină”, de Al. Cristea. 
  
În cadrul medalionului literar „Agora cărţilor” Al Florin Ţene a vorbit şi prezentat următoarele cărţi primate din ţară: „Personalităţi Române şi faptele lor - 1950-2000”, Vol 45, de C.T. Dârţu şi „Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume“, de Ligya Diaconescu. 
  
În încheiere a fost lansat numărul 10 al revistei literara „Agora literară” a Ligii Scriitorilor din România, iar autorii care şi-au lansat cărţile au dat autografe numerosului public prezent la şedinţă. Viitoarea şedinţă va avea loc, joi, 28 aprilie ora 17, la Centrul Militar Cluj. 
  
Prof. Maria MARIN 
  
Cluj-Napoca 
  
martie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
LA CENACLUL „ARTUR SILVESTRI” AL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 98, Anul I, 08 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.



 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!