CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  La Cenaclul ARTUR SILVESTRI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Cenaclul literar ”Artur Silvestri“ + Medalionul literar ”Cărţile care ne unesc “  
 
Cenaclul literar “Artur Silvestri“, al Ligi Scriitorilor Români, din după amiaza de 28 noiembrie, ce s-a desfăşurat în Sala Oglinzilor a Cercului Militar, a avut ca oaspeţi conducerea Filialei Maramureş, un grup de scriitori din Năsăud, membri ai proaspetei Filialei Năsăudene a Ligi Scriitorilor şi câţiva membri ai Filialei Alba a acestei asociaţii profesionale.  
 
În faţa unui public numeros, sala devenind neîncăpătoare, preşedinta Cenaclului profesoara Antonia Bodea a deschis şedinţa anunţând ordinea de zi, invitându-l să ia cuvântul pe scriitorul Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor, care a urat bun venit oaspeţilor. Acesta a anunţat constituirea celei de a 33-a filială a Ligi Scriitorilor la Năsăud, condusă de Ioan Mititean şi a Postului de Televiziune prin internet “Porţile Maramureşului “, ce funcţionează sub sigla Ligi Scriitorilor, condus de scriitorii dr.Mihai Ganea şi Virginia Paraschiv. În continuare, preşedintele Ligii Scriitorilor, a prezentat voluminoasele antologii de poezie românească contemporană universală, şi proză, alcătuite de Gheorghe Stroia, membru al Ligi Scriitorilor, Filiala Vrancea, apărute la Editura “Armoni Culturale “.  
 
Au fost evidenţiaţi, pentru activitatea lor în cadrul Ligii, scriitorii:Antonia Bodea, Iulian Patca, Voichiţa Pălăcean Vereş, Ion Constantinescu şi Gavril Moisa.  
 
În continuare scriitorul Iulian Patca, preşedintele Filialei Cluj a Ligi Scriitorilor a prezentat pe poeta Mariana Moga din Sebeş-Alba şi cărţile ei de versuri: “Tăcerea albastră “, “Între piatră şi nisip “ şi “Popas în suflet”.A mai vorbit şi citit din poeziile autoarei Leni Voinea, membră a cenaclului literar din Sebeş ce funcţionează în cadrul Filialei Ligi Scriitorilor.  
 
Un alt oaspete al şedinţei a fost poetul Sandu Cătinean din Bonţida despre cărţile căruia a vorbit Iulian Patca, subliniind că versurile din volumele ”Pe malul Someşului Mic “, “ În Munţii Întunecaţi din Ţara lui Zalmoxis“,”Răsărit cu sentimente în Apuseni “, şi “ Amurg pe un braţ de fân“, sunt scrise cu sensibilitate, creând o emoţie estetică.Despre cărţile acestea au mai vorbit Vasile B. Gădălin, Lola Maria Ţămbrescu şi autorul care a citit câteva poezii din volumele sale.  
 
Venit din Sibiu, prozatorul Ştefan Vişan şi-a prezentat cărţile de proză şi teatru.Despre acestea a vorbit Iulian Patca, spunând că volumul “Lebăda albă “ este dedicat poetului Ştefan Augustin Doinaş şi soţiei sale, balerina Irinel Liciu. A mai scos în evidenţă faptul că volumele de proză ”Vulturul nu cade niciodată “şi “Legământul dragostei “ ne descoperă un prozator de substanţă, stăpân pe uneltele sale. Despre autor a mai vorbit Ovidiu Purdea-Someşan, comandantul Cercului Militar care şi-a amintit unele evenimente plăcute de pe timpul când era la Şcoala Militară din Sibiu şi unde i-a fost profesor colonelul Ştefan Vişan.  
 
În continuare poeta din Dej, Raveca Vlaşin şi-a prezentat proaspătul volum de versuri ”Din mareea gândului “, citind din acesta câteva poezii, despre autoare a mai vorbit Lucreţia Mititean, după care Al.Florin Ţene a prezentat cartea lui Gavrilă Moisa, intitulată “Zâmbetul clepsidrei “. Despre acest volum de dragoste dedicat soţiei sale, Maria, a mai vorbit Antonia Bodea, Vasile B.Gădălin şi Maria Lola Ţămbrescu.  
 
Un moment deosebit a fost când grupul de scriitori din Năsăud şi-a prezentat bogata recoltă de cărţi: “Portrete de meseriaşi năsăudeni“, de Ioan Mititean, Lucreţia Mititean şi Floarea Pleş. Cartea a fost prezentată de Floarea Pleş şi Lucreţia Mititean. Ioan Seni şi-a prezentat volumul “Monografia Colegiului George Coşbuc din Năsăud “ şi revista “Astra Năsăudeană “, în care semnează materiale Titina Nica Ţene şi Al.Florin Ţene , Mircea Daroşi, etc. Directorul fondator, al acestei interesante reviste, profesorul Ioan Seni a informat pe cei prezenţi că începând cu numărul viitor publicaţia va apare şi sub egida Ligii Scriitorilor Români. Astfel că această organizaţie profesională ajunge să editeze 18 reviste. În continuare Ioan Mititean a prezentat cartea domniei sale “Colegiul George Coşbuc în vârful peniţei “, iar Mircea Daroşi a vorbit despre cartea sa “Mănăstiri din judeţul Bistriţa-Năsăud. “ În încheiere Romulus Berceni a recitat poezii din volumul său, intitulat “Viaţa la ţară “, iar Lucreţia Mititean a citit din volumul său “Crizanteme “.  
 
Preşedintele Ligii Scriitorilor Români a mulţumit celor prezenţi pentru participare, şi delegaţiilor de scriitori din Năsăud, Dej, Sibiu, Gherla, Baia Mare, Sebeş, Alba Iulia, pentru efortul lor de a contribui la această frumoasă şi instructivă manifestare culturală  
 
Şedinţa s-a încheiat cu vii aplauze din partea numerosului public iubitor de cultură.  
Viitoarea şedinţă va avea loc în data de joi, 19 decembrie, la orele 17.  
 
Al Florin Ţene  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
La Cenaclul ARTUR SILVESTRI / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1064, Anul III, 29 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!