CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 720 din 20 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

La Cenaclul ARTUR SILVESTRI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul literar “Artur Silvestri “ 
  
Medalionul literar “CARTEA- pagini de suflet “ 
  
Şedinţa cenaclului literar “Artur Silvestri “ al Filialei Cluj a Ligii Scriitorilor ce a avut loc la Cercul Militar , Sala Artelor, în data de joi, 20 decembrie, a.c., a fost deschisă de preşedinta Cenaclului prof.Antonia Bodea, care a anunţat ordinea de zi.Apoi, aşa cum a intrat în tradiţie, a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români. Acesta a făcut un mic bilanţ al activităţilor Ligii Scriitorilor organizate în ţară dar şi în străinătate, în perioada de la ultima şedinţă până în present. 
  
Apoi a luat cuvântul Iulian Patca, preşedintele Filialei Cluj a Ligii Scriitorilor, care a vorbit despre carţile Eugeniei Nicoară: “Poţi să dai, dar nu poţi să iei, fără să ceri “ şi “Marocul, Tunisia “. Despre aceste volume şi autoare au mai vorbit:Voichiţa Pălăcean-Vereş, Mitchaela Pitea şi autoarea. 
  
În continare Iulian Patca a vorbit apreciativ despre romanul regretatei scriitoare Carmen Alexandrina, intitulat ”Sub semnul apei şi al dragonului “. Acest roman psihologic a mai fost analizat de Antonia Bodea, Maria Lola Ţămbrescu şi Alexandru Gabor, fiul autoarei. 
  
A urmat lansarea cărţii de epigrame semnată de Gavril Moisa, intitulată “Pişcături şi-nţepături “. Despre carte a vorbit Silvia Popescu, Buzgău Ion, Maria Lola Ţămbrescu, Ion Constantinescu, Ioan Hentea, Vasile Gădălin, Al.Florin Ţene, care i-a dedicate un catren, şi autorul care ne-a delectat cu o şarje de epigram gustate din plin de numerosul public prezent. 
  
Doi tineri poeţi, Ovidiu Vasile şi Alin Cucuruzan, prezentaţi de Antonia Bodea, au citit din ultimile lor creaţii, iar scriitorul Nuţu Roşca din Sighetul Marmaţiei, despre care a vorbit Al.Florin Ţene, a vorbit despre ultimile sale apariţii editoriale. 
  
Cu această ocazie Iulian Patca, redactorul şef al revistei “ Agora Literară“, a lansat nr.17 al acestei publicaţii, menţionând că în paginile acesteia se află alături de personalităţi ale literaturii române şi tinere condeie din ţară şi diasporă. 
  
În încheierea şedinţei preşedintele Ligii Scriitorilor a prezentat pe scurt proiectele acestei organizaţii profesionale în anul ce bate la uşa timpului viitor, urându-le celor prezenţi un an mai bun, cu sănătate , înţelepciune şi lumină în suflete. 
  
Şedinţa s-a încheiat în aplauze, semn de apreciere pentru tot ce s-a vorbit şi prezentat. 
  
Viitoarea şedinţă a cenaclului va avea loc joi, 31 ianuarie, 2013. 
  
Al.Florin Ţene 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La Cenaclul ARTUR SILVESTRI / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 720, Anul II, 20 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!