AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 664 din 25 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

La cenaclul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Cenaclul ”Artur Silvestri “ 
  
Medalionul literar ”Cartea-lumină pentru minte, inimă şi suflet “ 
  
Şedinţa cenaclului literar ”Artur Silvestri “, din cadrul Ligi Scriitorilor, filial Cluj, din data de 25 octombrie, a.c., a fost deschisă de Antonia Bodea care a anunţat ordinea de zi.Apoi a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele Ligi Scriitorilor Români, care a făcut o succintă informare privind activitatea celor 32 de filiale din ţară şi străinătate, prezentând revistele “Cetatea lui Bucur “, pe anul în curs, editate de Filiala Bucureşti-Ifov a Ligi Scriitorilor. 
  
În acest context Al.Florin Ţene a prezentat acţiunile întreprinse de Liga Scriitorilor privind promovarea Clujului pe mapamond, prin filialele ei şi publicaţiile acestora, pentru a fi Capitală Culturală în anul 2020. 
  
În continuare profesoara Antonia Bodea ţinut conferinţa “Formarea poporului şi a Limbii Române. “ Despre această temă au mai vorbit: Gavril Moisa, Raveca Vlaşin, Lola Maria Ciupeiu, Aurel Vuşcan şi Ion Constantinescu. 
  
Avândul ca invitat de onoare pe scriitorul şi publicistul Ioan Mititean din Năsăud, membru al Ligi Scriitorilor, Al.Florin Ţene şi Raveca Vlaşin a vorbit despre opera şi personalitatea acestuia, afirmând că Ioan Mititean este un adevărat seismograf, care înregistrează în pagini scrise cu talent viaţa societăţii din zona Bistriţa-Năsăud, şi nu numai. Despre opera acestuia au mai vorbit: Iulian Patca, şi autorul care şi-a prezentat cele 8 cărţi publicate. 
  
Al.Florin Ţene afirma că Ioan Mititean provine din România profundă şi tainică, este un cronicar al vremurilor actuale, iar cărţile sale rămân mărturii ale acestor timpuri, oferindu-i acestuia “DIPLOMA de ONOARE” din partea LIGI SCRIITORILOR ŞI A AGOREI LITERARE, semn de preţuire pentru activitatea sa de-o viaţă în domeniul scrisului şi al promovării culturii române. Apoi Ioan Mititean a vorbit despre laboratorul său de lucru. 
  
În continuare, preşedintele Ligi Scriitorilor a analizat cartea lui Ovidiu Jucan, intitulată „ Pe drumul vieţii“. Despre carte aumai vorbit: Ioan Hentea, Iulian Patca, Ion Constantinescu, Lola Maria Ciupeiu, Lucreţia Mititean şi Ioan Benche. 
  
În încheiere au urmat discuţii aprinse despre cele prezentate. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc joi, 29 noiembrie 2012. 
  
Prof.Antonia Bodea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul Artur Silvestri / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 664, Anul II, 25 octombrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!