AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 328 din 24 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

La cenaclul ARTUR SILVESTRI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Cenaclul literar ”Vasile Sav “ 
  
Colocviul ”Elogiul crimei prin prisma imanenţei tragicului 
  
din literatura populară o eroare morală şi creştină ? “ 
  
Şedinţa cenaclului literar “Vasile Sav “ al Ligii Scriitorilor Români, Filiala Cluj, ce a avut loc joi, 24 noiembrie, orele 17, la Cercul Militar, a fost deschisă de prof. Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, care a anunţat ordinea de zi. Pentru început a dat cuvântul scriitorului şi criticului literar Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, care a prezentat ultimile activităţi organizate în ţară de către Liga Scroiitorilor. Acesta a arătat că Filiala Banat a Ligii, împreună cu Asociaţia ASTRA ROMÂNĂ- Porţile de Fier şi Românii de pretutindeni, în colaborare cu Mitropolia Banatului, Primăria Municipiului Timişoara, Universitatea Politehnică ”Traian Vuia “Timişoara, Asociaţia Istoricilor Bănăţeni, Inspectoratul Şcolar judeţean Timiş, a organizat “Congresul Internaţional –Identitatea culturală a tuturor românilor “, ediţia a XX-a, în perioada 28-31 octombrie, a.c. unde Al.Florin Ţene a ţinut conferinţa “Membrii Ligii Scriitorilor ambasadori ai culturii române “. 
  
În continuare a informat pe cei prezenţi că Liga organizează Revelionul Scriitorilor în perioada 30 dec- 2 ianuarie 2012 la Hotelul Ceres din Geoagiu Băi. A mai informat că a apărut încă două publicaţii ale Ligii Scriitorilor: “Scurt circuit oltean “ şi “Regatul cuvântului “, al cărui fondator sunt : Marinela Preoteasa, N.N.Negulescu şi Al.Florin Ţene, astfel s-a ajuns la 14 reviste editate de Liga Scriitorilor. 
  
În continuare, după un preambul introductiv ţinut de Antonia Bodea, aceasta a dat cuvântul eseistului Al.Florin Ţene pentru a susţine comunicarea” Elogiul crimei prin prisma imanenţei tragicului din literatura populară o eroare morală şi creştină “. 
  
După această comunicare a vorbit prof.univ.dr. Ion Cuceu, directorul Institutului de Folclor, care în expunerea sa a confirmat cele spuse de antevorbitor, exemplificând cu citate din volumele ”Colinda-Fata de maior “ de Augustin Mocanu şi din volumul “Meşterul Manole “ de Ion Taloş. 
  
Cele două comunicări au fost subliniate cu vii aplauze de numerosul public present. 
  
Despre această temă şi alte subiecte au mai vorbit: Roşca Nuţu, din Sighetu Marmaţiei, Vasile B.Gădălin, Gavril Moisa, Maria Racolţea, Ion Benche, Raveca Vlaşin şi Antonia Bodea care prin intervenţiile lor au lărgit paleta de idei despre această temă. 
  
În încheierea şedinţei Iulian Patca, redactorul şef al revistei AGORA LITERARĂ a prezentat proaspătul număr al revistrei care a ajuns la nr.13. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc joi, 15 dec, orele 17,şi va avea ca temă:”Poezia noastră cea de toate zilele “. 
  
Prof. Antonia Bodea 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul ARTUR SILVESTRI / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 328, Anul I, 24 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!