CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  La Cenaclul ARTUR SILVESTR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Cenaclul „Artur Silvestri”, un rodnic început de an 
  
Cea dintâi şedinţă pe 2014 a Cenaclului „Artur Silvestri” a constituit un adevărat tur de forţă, datorită numeroaselor şi variatelor puncte din program.  
  
Antonia Bodea, conducătoarea cenaclului, a rostit cuvântul de întâmpinare a cenacliştilor şi oaspeţilor, după care Al. Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor, a punctat principalele evenimente la care au participat membrii LSR.  
  
A urmat festivitatea de premiere a cărţilor apărute în 2013, LSR acordând 13 premii scriitorilor din ţară, indiferent de apartenenţa lor vreo asociaţie profesională.  
  
Gavril Moisa, secretarul Filialei Cluj LSR, a adus în discuţie probleme administrative şi planul de activităţi pe anul 2014. Ion Constantinescu a făcut analiza succintă a cărţilor premiate, subliniind valoarea acestora prin raportare la scrierile comerciale, promovate peste Ocean. 
  
Ajuns la 75 de ani, prof.univ.dr. Mircea Popa a fost omagiat (în lipsă) de către Gavril Moisa şi Antonia Bodea, care au dat citire unei portret literar şi unei fişe de autor, în care s-au analizat principalele sale cărţi de istorie şi critică literară.  
  
Epigramistul Eugen Albu, aplaudat entuziast, a dăruit publicului o suită de inspirate catrene având ca temă sărbătorile de iarnă şi anotimpul hibernal. 
  
Venit de la Baia Mare, scriitorul dr. Mihai Ganea făcut cunoscute câteva documente din Arhivele CNSAS ce explică debutul său literar tardiv. 
  
Au urmat două lansări de carte. Gherleanul Toader T. Ungureanu şi-a lansat cel mai recent roman, „Din prea multă dragoste”. Au prezentat cartea Al. Florin Ţene, Voichiţa Pălăcean-Vereş şi Antonia Bodea, iar Gavril Moisa şi Ioan Benche au răsplătit autorul cu epigrame create ad-hoc. 
  
Eugen Coţa revine în literatură după o pauză de câţiva ani. Recenta sa lucrare, „Parodii... după parodii”, a fost recenzată de Voichiţa Pălăcean-Vereş, căreia i s-au alăturat Ion Constantinescu şi epigramiştii Gavril Moisa şi Vasile B. Gădălin cu şarje colegiale. A luat apoi cuvântul Eugen Coţa, care a citit câteva dintre cele mai reuşite parodii ale sale. 
  
Data următoarei şedinţe de cenaclu este 27 februarie. 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La Cenaclul ARTUR SILVESTR / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1130, Anul IV, 03 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!