CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 374 din 09 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

La Alfa TV -Cu scriitorul Al.Florin Ţene
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Karina Drăgaş  
  
La PRIMA TV ( ALFA TV) 
  
Cu scriitorul Al.Florin ŢENE despre opera sa şi Liga Scriitorilor Români 
  
Duminică 8 ianuarie a.c., ora 11, a fost invitat la ALFA TV scriitorul Al.Florin ŢENE în cadrul emisiunii culturale “CLUJUL CULTURAL “ moderată de jurnalista Cristina Pascu. 
  
În deschiderea emisiunii Cristina Pascu a prezentat pe invitatul său, vorbind despre opera şi activitatea acestuia ca poet, prozator, eseist, critic literar şi promotor cultural, inclusiv ca fondator şi preşedinte al Ligi Scriitorilor Români. Subliniind că în anul ce a trecut Al.Florin Ţene a fost inclus în “Dicţionarul Academiei Române “, că a fost primit ca membru corespondent al Academiei Americană Română, că i-a apărut a 5-a carte, fiind vorba de romanul “ Geamănul din oglindă“, iar Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş “, din Arad, i-a acordat “ Diploma de Excelenţă“ pentru întreaga activitate literară pusă în slujba culturii române. 
  
La întrebările puse de moderatoarea emisiunii, Al.Florin Ţene a vorbit pe larg despre cărţile sale de poezie, de proza onirică apărută în “ Cărticica de dat în leagăn gândul“, de revistele pe care le-a fondat împreună cu preşedinţii filialelor Ligii Scriitorilor din ţară şi din străinătate, evidenţiind câteva reviste, din cele 14 care apar sub egida Ligi Scriitorilor: “ Constelaţii diamantine“, condusă de Doina Drăguţ, “ Heliopolis“ ,editată de Doina Drăgan, “ Moldova Literară“, director Constantin Toni Dârţu “, “ Dobrogea Culturală”, condusă de Al.Birou,”Memoria Cuvintelor “ editată de Petre Petria, preşedintele Filialei Vâlcea, “ Cetatea lui Bucur“, condusă de Elisabeta Iosif, “Agora literară “, coordonată de Iulian Patca, Ion Constantinescu şi Gavril Moisa.Insistând asupra revistei de cultură universală “Regatul Cuvântului “, al cărui fondator este împreună cu scriitorul craiovean N.N.Negulescu.Din al cărui Colectiv de Redacţie fac parte personalităţile:Academician Constantin-Bălăceanu Stolnici, prof.univ.Dr.Ion Paraschivoiu, Preşedinte al Academiei Americană-Română, din Canada, prof.univ.dr.Jana Palenikova, din cadrul Universităţii Comenius din Bratislava, prof.univ. dr.Florinel Agafiţei, orientalist şi sanscritolog, Maria Diana Popescu, redactor şef adj. la revista “ Agero“ din Germania, prof.dr.Ion Pachia Tatomirescu, etc.În acest context preşedintele Ligi Scriitorilor a insistat pe mesajul tresmis de aforismul lui Constantin Noia:”Libertatea e capacitatea de a valorifica înfrângerile şi de a-ţi depăşi reuşitele “. 
  
În discuţia dintre moderatoare şi Al. Florin Ţene acesta a evidenţiat faptul că prin strădania Comitetului Director al Ligii Scriitorilor şi a sa personal a fost editat DICŢIONARUL LIGI SCRIITORILOR ROMÂNI, vol 1, în care au fost incluşi 200 de scriitori. În prezent se lucrează la volumul doi.Preşedintele Ligi Scriitorilor a vorbit despre festivalul Naţional de Poezie şi Epigrame “Ion Budai Deleanu “, ediţia a-2-a, ce va avea loc la Geoagiu în perioada 22-24.06.2012, organizat de Ligă. Anunţând că începând din acest an LS, înpreună cu scriitorul Nicolae Tomoniu, va dechide în anul 2012 editura online “Semănătorul”. 
  
Abordând perioada copilăriei, scriitorul Al.Florin Ţene şi-a amintit momente deosebite petrecute pe terenul de footbal în Drăgăşani, pe când era elev, împreună cu viitorul poet Virgil Mazilescu, un bun portar pe atunci, cu Radu Vasile, fostul Prim Ministru, Mugurel Isărescu, actualul Guvernator al Băncii Naţionale, cu Dumitru Velea, viitorul dramatrurg, etc. În acest context şi-a amintit despre copilăria petrecută pe strada Parcului, nu departe de locuinţa scriitorului Gib I.Mihăescu, unde a copilărit cu cele două fete ale autorului romanului”Rusoaica “, de la care împrumuta cărţile acestuia, pe atunci interzise, şi datorită cărora a fost eliminat trei zile din liceu.A elogiat profesorii de la Liceul din Drăgăşani, spunâd despre aceştia, ceea ce spunea Petre Ţuţea:” Profesorul seamănă cu un tâmplar care ia un lemn murder din noroi, îl spală şi face mobilă de lux.“ 
  
Emisiunea s-a încheiat cu un recital poetic, pe fond muzical, susţinut de Al.Florin Ţene, după care poetul a urat telespectatorilor să aibă un an cu sănătate, prosperitate şi realizarea dorinţelor, alături de tradiţionalul La Mulţi Ani! 
  
Karina Drăgaş 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La Alfa TV -Cu scriitorul Al.Florin Ţene / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 374, Anul II, 09 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!