CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  Jurnal Spaniol (fragmente)-
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Xativa, 12 Februarie

Mă doare capul rău. M-am întins pe o bancă şi privesc cerul limpede, albastru, fără milă. Unde eşti dumnezeule? Oare nu mai ai ochi să priveşti spre noi? Ieri m-am întâlnit cu unul dintre comisionarii pentru care am lucrat şi care îmi era dator cu 15 euro. I-am cerut banii. Nu mâncasem nimic de două zile. Speram să-i primesc şi să-mi iau ceva de mâncare. Mi-a zis că nu are la el, atunci l-am ameninţat cu Guardia (Guardia este similarul Jandarmeriei Române, dar altfel construită), atunci ei au zis să mă urc în maşină şi să merg cu ei acasă ca să mi-i dea. Erau trei. I-am crezut şi m-am urcat. M-au dus cu maşina într-un câmp în afara oraşului, m-au scos afară şi au început să mă lovească. M-am ghemuit jos şi mi-am acoperit capul cu mâinile. Cât au dat în mine, nu ştiu, dar la un moment dat mi-am pierdut cunoştinţa şi m-am trezit târziu în noapte. Tot trupul mă durea. Aveam gura uscată şi nu vroiam decât un pic de apă. Am dat să mă ridic, dar nu puteam. Capul îmi era umflat şi sângele închegat îmi strângea faţa. La lumina lunii am văzut un lan de portocali. M-am târât până acolo şi am mâncat vreo trei portocale de sete şi de foame. Mai mult târâş am mers până la drum şi cu greu am parcurs cei vreo 3 Kilometri până în oraş, unde m-am spălat într-o fântână arteziană.
Stau şi mă gândesc cât de inumani pot fi oamenii când e vorba de bani. Pentru 15 euro, o nimica toată pentru ei care au câte o sută-două de oameni ce lucrează pentru ei, erau în stare să omoare un om. M-au lăsat acolo ca pe un animal, aproape mort şi dacă ar fi fost spanioli sau altă naţie de oameni mai ziceam şi eu, dar sunt români ca şi mine. Ştiu foarte bine traiul din România şi deasemenea ştiu foarte bine că nu mi-am lăsat familia în ţară - nu am mai vorbit cu ei de peste o lună - de prea mult bine. Oare cât o să mai suport?
Oricum, ăsta-i doar începutul!  

Referinţă Bibliografică:
Jurnal Spaniol (fragmente)- / Cezar C. Viziniuck : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 728, Anul II, 28 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezar C. Viziniuck : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezar C. Viziniuck
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!