CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Atitudini >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 215 din 03 august 2011        Toate Articolele Autorului

Judecata asupra cetatii Ninive
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
octavian_lupu@yahoo.com

 

Rugaciune inspirata din studiul cartii lui Naum 1

Dumnezeul nostru Cel Atotputernic,
 
  
Tu care eşti Judecătorul întregului pământ, 
  
În aceste clipe ne îndreptăm gândurile inimii către Tine şi urmărim modul în care Tu vei judeca pe cei ce s-au răzvrătit împotriva Ta. Înţelegem astfel că dincolo de evenimentele istorice ale trecutului, cetatea Ninive a fost un simbol al oricărui gen de răzvrătire împotriva Ta. 
  
Ce poate fi mai teribil decât ca omul să se lupte cu Dumnezeu? Este un lucru ilogic, absurd. De aceea, noi nu putem să înţelegem pe cei ce s-au luptat cu Tine în persoana sfinţilor Tăi. 
  
Cei răi au văzut nişte oameni neajutoraţi, care nu se pot apăra. O pradă uşoară ce poate fi luată cu uşurinţă. Dar ei nu s-au gândit nici măcar pentru o clipă că Tu eşti în mijlocul celor sfinţi. Că prezenţa Ta este împreună cu cei ce se încred în Tine. Astfel, ei s-au avântat să distrugă pe cei ce îşi puneau toată nădejdea în Dumnezeul Cel Viu, a căror singură apărarea erai Tu. 
  
Domnul nostru, Tu eşti drept în toate judecăţile Tale. Chiar dacă ele se revarsă fără milă, Tu continui să rămâi sfânt, drept şi atotputernic, în veci vrednic de închinare şi adorare. Ţie nu îţi place violenţa, nici răzbunarea, dar dreptatea cere ca fiecare să culeagă roadele faptelor sale.  
  
Este drept ca Tu să dai fiecărui om conform cu ceea ce a făcut cât timp a trăit pe acest pământ. Pe de altă parte, este drept ca Tu să iei apărarea celor care au fost nişte victime nevinovate în mâna celor care îi urau şi să restabileşti lucrurile în cumpăna dreptăţii veşnice. Suferinţele lor s-au înălţat înaintea Ta ca un semn de aducere aminte asupra datoriei strânsă de vrăjmaşi ce aşteaptă o dreaptă răsplătire. Tu nu poţi să suferi răul şi de aceea intervii la momentul potrivit. 
  
Chiar dacă cei răzvrătiţi triumfă pe moment în lupta contra celor sfinţi, totuşi această veselei nelegiuită se va întoarce în durere şi suferinţă când Tu vei interveni luptând pentru poporul Tău. Te rugăm să ne întăreşti încrederea în Tine şi în judecăţile Tale sfinte. 
  
Domnul nostru, nimic nu poate să reziste voinţei Tale. Tu stăpâneşti cu putere asupra tot ce există. Natura este supusă în totul planurilor Tale şi judecata este sigură în mâna Ta. Dar deopotrivă, Tu te uneşti cu poporul Tău şi cu tot ceea ce ei suferă pe pământ. De aceea, Îţi mulţumim şi suntem plini de încredere în intervenţia Ta plină de har şi de îndurare în favoarea celor sfinţi. 
  
Tu eşti singura noastră speranţă, nădejdea noastră indiferent de timp sau loc. Tu eşti Domnul sufletelor noastre şi ne încredem cu totul în Tine. 
  
Nimic nu poate sta înaintea Ta. Nici cel mai mare vrăjmaş nu poate să îşi măsoare puterile sale cu tine. Slava Ta acoperă întreaga lume şi toţi vor privi desfăşurare tăriei Tale. 
  
Nimeni nu poate sta înaintea Ta. Nimeni dintre cei care nutresc păcatul în inimă. Doar cel sfânt poate să locuiască înaintea feţei Tale. Primeşte-ne Doamne înaintea tronului Tău pentru a contempla strălucirea Ta şi să ne bucurăm de mărirea Ta! 
  
Tu eşti un Dumnezeu bun şi îndurător. Tu nu vrei moartea celor răi, ci le oferi un timp de pocăinţă. Pentru cei ce se încred în Tine, Tu eşti un adăpost oferind o protecţie deplină. 
  
Dar pentru cei ce insistă în nelegiuire şi caută să nimicească pe cei sfinţi, Tu îi vei judeca şi le vei da roadele faptelor lor.  
  
Multe sunt planurile pe care cei răi le fac împotriva celor sfinţi, dar Tu le nimiceşti pe toate. Puterea Ta împiedică desfăşurarea lor şi Tu Îţi faci simţită prezenţa pentru a ajuta pe cei ce se încred în Tine. 
  
Judecăţile Tale nimicitoare distrug fără a mai lăsa ceva în urmă. Tot răul şi tot păcatul dispar fără urmă. 
  
Cel rău dispare. Cei ce persecutau pe cei sfinţi nu vor mai fi. Tu întorci asupra fiecăruia roadele faptelor sale. Tu eşti drept şi plin de îndurare faţă de cei ce Te caută. 
  
Oricât de mari ar fi problemele. Oricât de mulţi vrăjmaşii, totuşi intervenţia Ta le distruge. În Tine ne punem toată nădejdea noastră. Tu eşti singura noastră speranţă. 
  
Jugul celor răi este distrus. Tu dai eliberare poporului Tău, celor ce urmează calea Ta şi îţi mulţumim pentru aceasta. 
  
Dreptatea Ta se vede până la marginile pământului şi orice fapte de cruzime, lăcomie, idolatrie sunt aduse la lumină. Fiecare primeşte după cum a făcut în timpul acestei vieţi. 
  
Dar mai presus decât toate lucrurile, vedem vestea cea bună a mântuirii. Tu ai mers în ţara vrăjmaşului, la miazănoapte, şi ai obţinut biruinţa. Acum mesajul mântuirii vine pentru cei credincioşi.  
  
Nu mai există cel rău şi tot pământul este eliberat de sub stăpânirea sa. Dar cei sfinţi, prin puterea Ta, moştenesc pământul. 
  
Îţi mulţumim pentru aceasta şi ne încredem în Tine. 
  
Slăvit să fie Numele Tău acum şi în veci, 
  
Amin. 
Referinţă Bibliografică:
Judecata asupra cetatii Ninive / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 215, Anul I, 03 august 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!