CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 547 din 30 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

JOC DE SCAUNE - tabletă - CEZARINA ADAMESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
JOC DE SCAUNE 
  
-tabletă- 
  
Privind panorama vieţii politice româneşti şi asistând, volens-nolens la tribulaţiunile zilnice ale oamenilor care o slujesc pe viaţă şi pe moarte, ai impresia unui perpetuu joc de scaune, cu hârâiturile aferente, cu zgomotul îngrozitor provocat de mutarea lor dintr-un loc în altul, de către mânuitori care nu au altceva de făcut, şi chiar simt o plăcere frivolă în a le schimba poziţia. Măcar aşa, pentru că le place zgomotul şi încăierarea. 
  
Rezultă şi scheme interesante în aceste permutări şi aranjamente.  
  
Fie în şir indian, fie în rânduri largi, pe colţuri, pe mijloc, oblic sau în careu, fie grupate pe bisericuţe, scaunele spun ele însele, poveşti interesante. 
  
Când sunt trântite, înseamnă că n-au stat la locul lor şi au ieşit din rând. 
  
Când stau nemişcate şi mute, e semn că n-au fost atente, ori au sforăit cât timp s-a produs reprezentaţia. 
  
Când sunt murdare ori se dedau la jocuri detestabile, înseamnă că ocupanţii lor, au benchetuit pe ele, până au căzut sub scaune. 
  
Curăţenia prea râvnică denotă ambiţii mari. 
  
Scaunele nu se împrietenesc prea uşor. 
  
Dar şi mai greu este să stai în preajma lor. 
  
Pentru că ele însele se cred preferenţiale şi nu suportă concurenţă. 
  
E un noroc nesperat să apuci un scaun liber. Ca-n jocul acela, când sunt puse în cerc, iar în spatele lor, oameni în picioare. Trebuie să te îmbrânceşti zdravăn ca să ocupi un locuşor. La un semnal, toţi trebuie să se aşeze. Unul singur rămâne fără scaun şi este eliminat. De iuţeala, de perspicacitatea şi de brutalitatea individului, depinde ocuparea scaunului. Cei cuminţi, nu au ce căuta aici. Ei vor fi mereu depăşiţi şi daţi afară din joc. 
  
Şi tot aşa, din eliminare în eliminare, locurile rămân libere. 
  
Nu există reţetare pentru aceasta. Fiecare trebuie să se descurce pe cont propriu. Ori, ajutate de cei care le împing şi le mută. 
  
Spre fericirea celor care pândesc doar un prilej să le ocupe. 
  
30 iunie 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
Referinţă Bibliografică:
JOC DE SCAUNE - tabletă - CEZARINA ADAMESCU / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 547, Anul II, 30 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!