CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  JAPONIA-MISTER ŞI FASCINAŢIE(Jurnal de călătorie)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tradiţii şi obiceiuri de iarnă:

Crăciunul este o sărbătoare de „împrumut” căreia nu i se dă mare importanţă în Japonia. În schimb, comercianţii afişează în tot locul dulciuri şi jucării care atrag privirile copiilor dar şi ale maturilor, făcând vânzări substanţiale pentru că nu poţi rezista ispitelor.
Cu câteva zile înainte de Ajun, copiii scriu scrisori lui Santa Claus, pe care le lasă într-un loc special. Copiii primesc ceea ce şi-au dorit dacă dorinţele lor sunt rezonabile. În plus, mai primesc cadouri şi de la bunici. Japonezii ţin la talismanele care-i protejează împotriva atacurilor energetice. Baby Tree este o plantă minusculă, închisă într-o capsulă cilindrică, ce-şi păstrează forma şi culoarea, care se poartă la gât, atârnată de un lănţişor. Ea a devenit cel mai preţuit cadou, mai ales, în perioada sărbătorilor de iarnă. Plăntuţa poate fi ataşată şi la telefonul mobil.
Talismanele au mare căutare în tot cursul anului, fiind foarte bine comercializate, găsindu-se în magazine, pe tarabe, la temple. Străinii sunt atraşi de astfel de suveniruri... De la temple se cumpără „omamori” - plăcuţe cu semnul zodiacal şi cu rugăciuni care se atârnă la intrarea în bloc, la uşa casei, în living şi în dormitoarele copiilor pentru protecţie.
Mai importantă decât Crăciunul, este seara de Ajun, când se mănâncă, obligatoriu, carne, de pui sau de curcan, pregătită în familie sau comandată la restaurant... Pentru maturi, Crăciunul este o zi lucrătoare ca toate celelalte, fiind liberi doar când Crăciunul cade Duminica.
Japonia arată foarte frumos de sărbători – decoraţiunile sunt minunate, iar oraşele sunt împânzite cu reclame colorate, cu brazi făcuţi din beculeţe verzi, roşii sau albastre...
Catolicismul a prins rădăcini şi în Japonia. Astfel, multe familii de japonezi au îmbrăţişat această religie. Povestea pruncului Iisus este cunoscută şi aici, ceea ce îi fascinează pe copiii japonezi.
Shinya mi-a povestit că pe vremea copilăriei lui exista un fel de preot numit „Hoteiosho" zis şi „Moş Kurohsu”. „Hoteiosho” era întruchipat de un bătrânel care ducea în spate un sac voluminos, plin de cadouri. Părinţii le spuneau copiilor despre „Moş Kuroshu” că are ochi la ceafă şi vede tot ceea ce fac ei, timp de un an. Datorită acestei legende, copiii erau foarte cuminţi şi ascultători. Astăzi, prin deschiderea porţilor către Occident, „moş Kuroshu” a devenit „Santa Claus” care vine din Laponia cu sania trasă de reni.

(Va urma)  

Referinţă Bibliografică:
JAPONIA-MISTER ŞI FASCINAŢIE(Jurnal de călătorie) / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 719, Anul II, 19 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!