CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  JAPONIA-MISTER ŞI FASCINAŢIE(Jurnal de călătorie)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

JAPONIA  

MISTER ŞI FASCINAŢIE  

(Jurnal de călătorie)  

 

Cuvântul autorului  

 

Dragă cititorule,  

Am venit pe lume la cumpăna dintre două zodii:cea a scorpionului cu săgetătorul, moştenind sensibilitatea şi curiozitatea descoperirii lucrurilor ascunse de la „scorpion” dar şi entuziasmul şi înclinaţia spre spiritualitate a „săgetătorului”. Cartea de faţă este concepută ca o călătorie pe meridianele îndepărtate ale lumii dar şi călătoria spirituală spre mine însămi, săvârşită prin introspecţie. Omul este multidimensional, la fel şi călătoriile mele. Fiecare călătorie reprezintă etape ale devenirii mele spirituale…  

În anul 2002 am făcut “marea călătorie” spre Japonia. Pentru mine, Ţara Soarelui Răsare era un mit. Mă aflam într-un proces de “transformare” după practicarea „Qi Gong-ului”, timp de 7 ani. Se încheia o etapă din viaţa mea. În astfel de situaţii, unii refac “drumul către Santiago de Compostela” descris admirabil de P. Coelho în “Jurnalul unui mag”. “Cunoşteam” câteva pagini din istoria Japoniei în urma lecturării romanelor lui J. Clavel, Eiji Yoshikawa –„Musashi”, vol. I-IV şi „Taiko” vol. 1-2. Pentru mine, Ieysau Tokugawa, era viu precum şi actele sale de vitejie. Pot spune că Japonia era în inima şi mintea mea, mai rămânea s-o simt şi fizic.  

Când am aflat că Dumnezeu îmi oferă “marea şansă” de a vizita Japonia, m-a cuprins o bucurie imensă. Mi-am dat seama că această călătorie se înscrie într-un „plan”. În planul pe care „divinitatea” îl avea cu mine. Se ştie că: ”nimic nu-i întâmplător”! Pentru mine, Japonia era ţara de pe celălalt tărâm, ţara în care au trăit samuraii şi poate mai trăiesc, încă!  

Mă atrăgeau evenimentele din istoria tumultoasă a Japoniei dar mai ales, prezentul. Aflasem că Ţara Soarelui Răsare, ca ţară a tradiţiilor, împleteşte într-o ţesătură minunată trecutul cu prezentul, japonezii nerenunţând la tradiţie chiar dacă pentru ei Parisul, Viena sau Londra sunt locuri unde îşi petrec vacanţele sau weekend-ul. Se zice că miracolul se ascunde întotdeauna în paşii oamenilor obişnuiţi. Fac această afirmaţie întrucât această călătorie s-a dovedit o adevărată experienţă de „ iniţiere” pentru mine. Consider că am mai urcat o „treaptă” spre „calea” desăvârşirii mele, ca fiinţă de origine divină:mi-a oferit o nouă perspectivă asupra vieţii, m-am reîntors la viaţa simplă, m-am reîntors la „matcă”!  

Îndrăgind atât de mult Japonia, am început să-mi scriu impresiile despre acest ţinut magic, într-un jurnal. Cu unele secţiuni din acest jurnal de călătorie, am participat la Concursul Naţional “Eusebiu Camilar & Magda Isanos”, unde am obţinut două premii, în doi ani consecutiv, dar… mai presus de premii, a fost privilegiul de a o cunoaşte pe soţia scriitorului Mircea Motrici, doamna Rozalia Motrici. Această doamnă sensibilă, cu ochii verzi ca iarba, mi-a făcut un dar de preţ, cartea regretatului său soţ Mircea Motrici – “Visul sărută Japonia”, Editura Arc, Bucureşti, 1995. Atunci am înţeles că trebuie să-mi public şi eu impresiile…  

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru oamenii aduşi în viaţa mea pe Calea Cunoaşterii!  

 

Floarea Cărbune  

 

 

 

Yokoso! Bine ai venit!  

(Jurnal de călătorie în Japonia)  

 

Referinţă Bibliografică:
JAPONIA-MISTER ŞI FASCINAŢIE(Jurnal de călătorie) / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 719, Anul II, 19 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!