AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Versuri > Ipostaze >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 1158 din 03 martie 2014        Toate Articolele Autorului

Iubim lucrurile mici

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iubim lucrurile mici
Iubim lucrurile mici, fiinţele mici, acolo este esenţa. Ne stăpâneşte demonul vidului. Ne este teamă de neant, ne tremură mâinile. Soarele ne trezeşte la o realitate prea crudă. Lumina ne cade pe faţă fără a ne linişti. Doamne, oare vom înnebuni cu toţii sau numai cei prea slabi, prea sensibili? Mişcarea, mişcarea este totul, omnia fluunt, mişcarea browniană, umană. Roiuri de ţânţari, precum gândurile zboară în jurul frunţii obosite. Ne trezim încătuşaţi de propriile temeri. Atunci ne punem alte cătuşe. Apoi? Ce va fi apoi? Buzele gustând sângele scurs de pe tâmple. În adâncime se întindeau câmpii luminoase. Ne oprim şi întindem mâinile după ceva. O cătuşă care nu permite nicio săritură e lipsită de sens. Ne strecurăm în jurul focurilor ca în vremurile ancestrale. Ne legănăm, în timp ce alţii întind braţele aşa, în glumă. Omul este contrariul unui spânzurat. Ne mişcăm întocmai ca într-un vis. Putem deosebi conturul, gâtul pieziş, coada cu care biciuim pământul, ţeasta aplecată. Primul lucru care ni se oferă , când ne privim, este corpul, adică o părticică din Univers. Mâinile ca nişte păianjeni pe clape, sunetele ies ca din ape, urcă pe boltă. Nu vă aşteptaţi să-mi sfâşii carnea, să-mi arăt sufletul, porumbei, ciori trec prin Cişmigiu, vagabonzi, nebuni, beţivi, boschetari, pensionari, homo-hetero-trans-sexuali, de toate nuanţele, vom fi faianţele de la marea morgă numită Paradis. Nu vă aşteptaţi, nu! Tăcerea universală, imposibilă, cu dinţii strânşi, o caracatiţă-n mandibulă, a doua zi, oraşul cu ochi plânşi va cere vată, perversul, universul, stresul, neauzita moară măcinând oase, tăcerea din Lhasa, poate mai sus, unde-i raiul hindus. Nu vă aşteptaţi, nu
Boris Marian
Referinţă Bibliografică:
Iubim lucrurile mici / Boris Mehr : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1158, Anul IV, 03 martie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!