AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Adina Sas-Simoniak         Publicat în: Ediţia nr. 41 din 10 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

Isus Hristos - Singura si adevarata implinire a vietii noastre
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

“O lupta-i viata”, spunea George Cosbuc. Dar din pacate, pentru multi este o lupta pentru succes, afirmare, pozitie, o lupta care oboseste si pâna la urma, doboara. Dorul de a urca scari de pozitii sociale, de a fi recunoscuti de semeni ne da ghes de multe ori si ne trezim pur si simplu, aruncati în vâltoarea unei batalii. Batalia cu noi însine si cu cei din jur. Dorinta de a depasi sau de a ne autodepasi, de a arata ce putem ca si indivizi este un mare “off” pentru multi dintre noi. 

Copiii cresc cu lozinca: “Trebuie sa fii cel mai bun! Trebuie sa fii om de success!” Si începe lupta. Adolescentii îsi tes vise marete si lupta pentru a le materializa. Oamenii maturi sunt într-o continua lupta de a excela. Cei trecuti prin viata, daca nu au realizat mare lucru, lupta cu frustrarea ca nu sunt “cineva”. 

Viata este o competitie, as putea spune. Ne uitam în gradina vecinului sa vedem daca intamplator, capra mai rezista, acum, când situatia economica este deplorabila. Ne încoltesc cu rautate seminte de invidie, daca vecinul n-a falimentat. 

Fiindca se apropie marea sarbatoare a nasterii Domnului, ma gândesc mult la cum Domnul Isus a… coborât. A lasat slava cereasca si a coborât smerit printre noi. A venit într-un mod atât de smerit! S-a nascut într-o iesle, nici macar într-o casa de oameni obisnuiti, ci într-un grajd. Ce umilinta! 

A mâncat la masa cu vamesii si oamenii rosi de pacate. “S-a dezbracat de Sine”, spune Cuvântul Domnului. “El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe Sine Insusi si a luat un chip de rob, facându-Se asemenea oamenilor. La înfatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pâna la moarte, si înca moarte de cruce” (Filipeni 2:6-8). 

A coborât atât de mult, încât a acceptat moartea pentru salvarea omenirii. “Si înca moarte de cruce”. 

Privindu-I coborârea de dragul meu, nu pot sa nu privesc în interiorul meu, nu pot sa nu ma întreb: cât de mult ma las transformata de acest adevar? Oare traiesc smerenia sau doar vorbesc despre ea? Smerenia este o lectie de adevarata înaltare. 

Nu e gresit sa dorim sa urcam, dar SA URCAM  SPRE HRISTOS! Nu e gresit sa dorim mai mult de la noi, dar sa dorim sa fim mai sfinti! Nu e un pacat sa ne propunem idealuri înalte, dar sa o facem în sfera spirituala! Fiindca toate celelalte trec, fiindca scarile pe care le urcam în societate ne duc la mândrie, si mândria este pasul dinaintea caderii. 

Nu as vrea sa întelegeti ca acest eseu este o pledoarie pentru coborâre, nu, este unul care îndeamna la a urca trepte în relatia cu Domnul si în relatia cu semenii. Dar acest lucru nu se poate realiza decât prin coborârea de pe soclurile regesti pe care ni le-am faurit, soclurile pe care “eul” nostru domneste. 

Daca vrem sa gustam dulceata comunicarii cu Domnul, trebuie sa ne asemanam tot mai mult cu El, si El este sfânt. În umblarea Lui pe acest pamânt a fost smerit. Chiar si acum, desi este încununat de slava, faptul ca El sta la usi încuiate si bate, mi se pare un fel de… umilinta!… El, Domnul Universului, bate la usile ferecate de pacat ale inimilor noastre: "Iata, Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu Mine." (Apocalipsa 3: 20)…. Pentru ca El vrea ca nimeni sa nu piara, “ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16)… Pentru ca El S-a dat pe Sine pentru toti si a oferit o mântuire deplina, dar de care nu pot sa beneficieze decât cei care cred, cei care Îl accepta pe Isus ca Domn si Mântuitor personal. 

Daca pâna acum ati stat departe de Domnul, azi este timpul cu smerenie sa Îi deschideti usa inimii , sa fiti o iesle în care Isus sa Se nasca! Este cea mai de valoare închinare pe care puteti sa I-o aduceti Domnului, acum, de sarbatoarea nasterii Sale! 

Haideti ca la aceasta aniversare a Domnului sa venim cu umilinta în fata Sa, a Celui care cunoaste cele mai tainice sentimente si stari ale noastre si sa Îl rugam sa ne curateasca sufletul de orice întinare, pentru ca acolo sa se nasca, sa creasca si sa domneasca Domnul Domnilor si Regele Regilor! 

Adina Sas-Simoniak - Chicago, Illinois
www.orizontcrestin.org
 

Referinţă Bibliografică:
Isus Hristos - Singura si adevarata implinire a vietii noastre / Adina Sas-Simoniak : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 41, Anul I, 10 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Adina Sas-Simoniak : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Sas-Simoniak
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!