CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Dorina Şişu         Publicat în: Ediţia nr. 280 din 07 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

îşi plânge târfa viaţa în grijanii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am încercat să adaug viaţă la ani dar am greşit socoteala. În duelul cu imaginaţia câştigă realitatea. Mă întorceam cu gândul în trecut să înţeleg.  
  
M-am născut în timpul fără nume. 
  
Pe cine păzeşte raţiunea? În vremea aceasta vocile-s prea multe, buzele au rol de otrăvire, pământul rămâne ridat. Gloria rămâne pe pernă.  
  
Frica tremură prin noroaiele prelinse din miezul zilei în miezul sufletului. 
  
Ce viaţă rescrisă cu mâna ucisă loveşte iubirea cu sete în vise? De moarte, de rost, fără noimă cerşeşte frumosul mascat în lume păşeşte, dansează, priveşte la est şi la negru, nebunia m-apucă de mână integru. Măscărici în băltoace umane, netoţii unde mă aflu? Un adevăr loveşte în vânt deghizat şi laudă lumea, ce jalnic păcat! 
  
Un univers pierdut plânge în mâna stângă. Trece Dumnezeu în fugă peste sângele nostru. Uităm să recâştigăm culorile. Începem basm după basm, căutăm minuni şi fericiri dar uităm ce suntem şi apoi ne pierdem. 
  
Suntem atât de simpli încât sublimul îl facem exil. Adâncă împăcare ce trecător ne sufli, auzi cum cade ruga? Suspinul îl auzi?  
  
Sunt chiar la picioarele tale, la pământ, mă acopăr, mă duc spre ce-a dus pământul până acum, nu e un capăt, nici infinit, ci o durere tăcută. 
  
Cine se lasă în voia sorţii zâmbind nemuririi? 
  
Tristeţea are gustul lacrimilor. Zâmbiţi. Ocoliţi. Fugiţi. Viaţa-i frumoasă, la naiba! Unde? În colţul străzilor bate vântul puternic. Mereu îmi iese un om în faţă. Tresar.  
  
Frunzele se răsucesc a grabă. Pasul tău vorbeşte străzii mele rătăcite. Merg să mă uit. Rătăcesc egoism. Mă păzeşte imperiul, irealul, demitizarea, joaca...ce spun? O, fie din noapte un miez de vis, ori foşnet şi-am să rămân. 
  
Aceeaşi zdreanţă de noapte se plimbă prin faţa mea. În fiecare noapte vine noaptea aceasta. Bântuie. Mă trage de păr, îmi spune printre dinţi, şuierat şi nervos:  
  
de ce te plângi târfă, de ce te plângi hoaţă de vieţi, ai curaj să priveşti moartea în faţă? De ce te plângi târfă că nu ai vieţi, victimă posacă şi proastă, să taci, auzi, să taci! Erai gata – gata să trăieşti, erai gata – gata să atingi iubirea, tu, să nu te joci cu mine în mijlocul zilei.  
  
Apoi mai vine o şoaptă: grijania, grijania, grijania.  
  
Unde să ascund acest trecut? Unde? 
  
Aş vrea să fiu lup să nu pot plânge. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
îşi plânge târfa viaţa în grijanii / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 280, Anul I, 07 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!