AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Constiinta >  


Autor: Ion Nălbitoru         Publicat în: Ediţia nr. 1304 din 27 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Şi simt... autor Gabriela Crăciun

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Gabriela Crăciun (Rm. Vâlcea) este profesor de limba engleză şi poet.Are numeroase articole si creatii lirice publicate în: „Juventus”, Revista Forum V, Studii de filologie, „Conexiuni”,etc. A obţinut numeroase premii si distinctii: County Achievement Award, The 4-H Electric Project, North Carolina, 2006;Certificate of appreciation for participating in the 4-H Hands to Service Program as a volunteer fot the North Carolina National Guard, 2006;Certificate of Achievement for my service and support to Romania 4-H, 2008;Premiul I la Festivalul-Concurs Interjudetean Brancoveanu-Pecete pe Cer;Premiul I pentru lucrarea stiintifica „Nostalgia si arhetipurile lui Jung” organizata de Universitatea din Pitesti;Premiul II pentru lucrarea stiintifica „Englishness and behaviour stereotypes”, organizata de Universitatea din Pitesti;Premiul I pentru lucrarea stiintifica “Androginia si efectul metempsihotic in Adam si Eva”, organizata de Universitatea din Pitesti;Premiul I pentru lucrarea stiintifica “Plenitudinea ontologica in Sarmanul Dionis”, organizată de Universitatea din Pitesti;Premiul special la Concursul National de Poezie „Vasile Militaru”,(Ocnele Mari);Premiul III(poezie) la Concursul de Literatura organizat cu ocazia aniversarii Zilei Brezoiului,2013, etc.Motto: Poezia e pură transfigurare, e masca celui ce-o naşte.

Şi simt...
Bunicii mele

Şi simt...
Când te apleci neputincios,
Cu crengile-ţi plângânde,
Ce nu mai ştiu să nască vis,
Ce au uitat să nască frunze.

Şi văd...
Ce suferind e cerul,
Căci plânge-n stropi de ploaie amară,
Ce toarnă agale peste mine,
Un dor târziu de nemurire.

Şi ştiu...
De sufletu-ţi din scoarţă s-ar trezi
Şi dimineaţă ar fi mereu în tine,
Nici soarele n-ar zăbovi...
Cu mine ar râde în neştire.

Şi cred…
Din rai doar de-ai privi spre mine,
De cerul s-ar deschide doar o zi,
O zână albă să mai pot zări,
Izvor aş plânge, izvor de fericire.

Şi simt...
Tristeţea parcă nu-i a ta,
Căci văd aievea în tine
A mea zână cu păr alb,
Lucind în clar de lună,
Ce a uitat să-mi spună
...noapte bună!


 
Referinţă Bibliografică:
Şi simt... autor Gabriela Crăciun / Ion Nălbitoru : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1304, Anul IV, 27 iulie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Nălbitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Nălbitoru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!