AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Ioana Moldovan         Publicat în: Ediţia nr. 811 din 21 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Ioana MOLDOVAN - CARTEA „CIPRU, COROLĂ DE LUMINĂ VIE” A FOST LANSATĂ LA BUCUREŞTI !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Miercuri, 20 martie, la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti a avut loc lansarea volumului „Cipru – corolă de lumină vie” al autoarei Georgeta Resteman, apărut la Editura Anamarol. Autoarea se află la a patra carte publicată, celelalte trei fiind volume de poezie.  
 
Costin Georgescu, fostul ambasador al României în Cipru (2001 - 2004) a fost primul vorbitor la lansarea cărţii, subliniind importanţa unui asemenea volum pentru bune relaţii româno-cipriote, dar şi pentru comunitatea românească de acolo care numără în jur de 40.000 de oameni. Au vorbit despre carte şi despre activitatea scriitoricească a Georgetei Minodora Resteman dramaturgul Emil Lungeanu, director adjunct al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, scriitoarea Rodica Elena Lupu, director al Editurii Anamarol, profesorul George Potra, Preşedintele Fundaţiei Titulescu, poetul Radu Cârneci, Veronica Ivanov, redactor şef al ziarului românesc din Cipru RO-MANIA, scriitori şi reprezentanţi media prezenţi la eveniment.  
 
Cartea este un interesant colaj de material documentar istoric, cultural şi jurnal de călătorie, care prezintă minunata insulă CIPRU – a treia ca mărime din Marea Mediterană – din perspectiva călătorului fascinat de o lume vegetală mediterană descoperită într-o zi de februarie 2011, când încă Bucureştiul era acoperit de zăpadă şi frig.  
 
De la specialităţile culinare ale locului, la biserici şi mănăstiri ortodoxe, tensiunile turco-cipriote, siturile UNESCO şi bazele militare britanice, fiecare element este analizat şi prezentat firesc, între realitate şi legendă, compunând un puzzle a cărui imagine de ansamblu te cheamă. Descrierile atent detaliate invită la călătorie şi descoperirea acestui paradis aflat la îndemână, la o distanţă de un zbor low-cost de România.  
 
Autoarea a dedicat cartea fiicei sale, Mădălina Andreea, care de câţiva ani lucrează şi locuieşte în Cipru, motiv pentru care autoarea Georgeta Resteman a încercat să se împrietenească cu ţara care i-a adoptat fiica.  
 
Ioana MOLDOVAN  
Bucureşti  
21 martie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ioana MOLDOVAN - CARTEA „CIPRU, COROLĂ DE LUMINĂ VIE” A FOST LANSATĂ LA BUCUREŞTI ! / Ioana Moldovan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 811, Anul III, 21 martie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ioana Moldovan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioana Moldovan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!