CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Ioan Păunescu         Publicat în: Ediţia nr. 1208 din 22 aprilie 2014        Toate Articolele Autorului

Constantin LUPEANU - (REVISTA) DACIA ETERNĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragi prieteni,  
 
A fost odată o ţară ca-n poveşti, cu oameni frumoşi, înţelepţi şi neînfricaţi, apoi nu se ştie cum se făcu, se petrecură generaţii după generaţii, oamenii noi uitară de cei vechi şi la un moment dat se treziră dezbinaţi, mici şi neajutoraţi. Fala de odinioară şi puterea fără seamăn pieriseră. De-acum îşi ziceau români şi se dădură coborîtori din latini, cu toate că erau veri buni, latinii proveneau din neamul arimilor, ca şi ei. Oare cât va mai curge apă de-a lungul şi de-a latul Imperiului Dac de odinioară, ca românii să înţeleagă că ei sunt daci şi să îndrăznească să declare că numele pământului lor este Dacia? Poate fi schimbat numele unei ţări? În cazul Daciei, câştigul este incomensurabil, de vreme ce noi ne întoarcem la origini, ridicăm vălul uitării de pe un popor civilizator în Europa şi ne dăm seama că abia în felul acesta suntem noi înşine, popor demn de a fi admirat, şi nu o copie. După aceea, nu ne-ar mai rămâne decât, printr-o viziune unitară şi un efort colectiv, să reabilităm şi codul de valori morale aparţinând dacilor, nărăvit din câte se pare, prin Evul Mediu, de vântul puturos bătând dinspre Bizanţ.  
 
Fondăm de Sfintele Paşti 2014 o revistă de cultură care acordă prioritate prozei şi tradiţiilor, revista Dacia Eternă, de ţinută electronică, în pas cu tendinţele secolului în care trăim. Librăriile nu funcţionează. Chioşcuri de ziare existau în alte secole. Între casă, slujbă􀀃şi sala de fitness, librăriile noastre au luat forma laptop-urilor, a ipad-urilor, a telefoanelor mobile ultra-performante. Să nu cumva să creadă străbunii că noi nu citim. Cei mai buni dintre noi resping televizorul. Procentul accesului la lectură este acelaşi, străbuni iubiţi, nu vă alarmaţi!  
 
Dacia Eternă se vrea o revistă care să şi onoreze numele şi va cuprinde, cu fiecare număr nou, pagini despre istoria şi viaţa dacilor, expuneri privind tradiţii, datini şi obiceiuri ale urmaşilor lor, românii de azi. Îi rugăm pe cei care cred într-o civilizaţie a dacilor rămasă în mare parte neştiută să ne trimită lucrările lor.  
 
Dacia Eternă se vrea o revistă de literatură română contemporană şi vom publica operele unor scriitori cunoscuţi care nu vor ezita să ni se alăture, ale tinerilor scriitori, ale începătorilor.  
 
Dacia Eternă se vrea o revistă definită prin creaţia propriu-zisă, mai cu seamă proză de toate stilurile şi dimensiunile, romane în foileton – gen publicistic dispărut, din lipsă de spaţiu, în reviste unde se răsfaţă articolele de critică pe care nu le citesc decât cei vizaţi. Paginile revistei vor conţine desigur poezie, piese de teatru, scenarii de film, genuri literare moderne, scurte, tipice erei electronice. O rubrică permanentă va fi: Cartea de Mâine – prezentarea noilor apariţii editoriale de către autorii înşişi. Va exista o rubrică intitulată: „Debut”. Iată de ce îi rugăm pe elevii şi studenţii care scriu literatură să ni se adreseze cu încredere. Pentru că singura raţiune a oricărei creaţii este să se înfăţişeze semenilor.  
 
Dacia Eternă se vrea o revistă deschisă traducerilor din limba chineză􀀃şi-i salutăm pe toţi cei care ne vor încredinţa traducerile lor literare din scriitori chinezi clasici, moderni şi de astăzi. În prezent, sunt în ţara noastră, din câte ştim, câteva zeci de sinologi implicaţi în studierea culturii Chinei, sinologi cu operă, iar cunoscătorii şi vorbitorii limbii chineze se apropie de o mie.  
 
Dacia Eternă se vrea o revistă cu un orizont larg şi vom fi bucuroşi să publicăm texte pe teme culturale, prioritate având cele în legătură cu noi, dacii. Dacia Eternă se vrea o revistă deschisă publicului larg, dornic de lectură. A fi cititor pasionat nu este un moft, o întâmplare, ci rezultatul unui proces care începe în şcoală, de aceea ne adresăm cu prioritate elevilor şi studenţilor. Sperăm să atragem cât mai mulţi cititori, să avem cititorii noştri loiali, devoratori de literatură bună, de întâmplări povestite cu har; noi ne vom modela după cerinţele lor; ei se pot perfecţiona pe ei înşişi prin lectura revistei.  
 
Deviza noastră este – Pentru o Românie Meritocratică. Sperăm să devenim cu toţii mai buni. Cuvinte precum sinceritate, seriozitate, cinste, onoare, dreptate, ordine, disciplină, iubire, muncă şi creativitate să ajungă să ne caracterizeze cu adevărat. şi încă ceva: nu politicii! Programul nostru urmăreşte trezirea conştiinţei de neam, primatul calităţii, promovarea meritocraţiei, cuvânt prea puţin folosit în vremurile din urmă. Optăm pentru literatura şi arta de valoare estetică reală, indiferent de modalităţile de creaţie, de stil, de epocă, de rasă, de religie. „Toţi oamenii sunt fraţi” este un dicton chinezesc împrumutat de deţinătoarea unui premiu Nobel, Pearl S. Buck, pentru versiunea ei în limba engleză a romanului clasic „Shui Hu Zhuan, Osândiţii mlaştinilor”. Noi credem că toţi oamenii care trăiesc în această􀀃ţară sunt daci şi sunt fraţi buni, desigur.  
 
Dragi prieteni,  
 
Aşteptăm cu drag să ne scrieţi pe adresa:  
 
Drum bun, Dacia Eternă!  
Hristos a înviat!  
 
Din Munţii Orăştiei,  
de Sfintele Paşti 2014  
Constantin LUPEANU  
----------------------------------------------------------  
 
Va oferim revista Dacia Eterna nr 1  
Aprilie 2014.  
 
Din Cuprins:  
 
1. Secţiunea TRADITII - Istorici romani despre daci, Elemente dacice in portul popular romanesc  
2. Secţiunea ROMAN FOILETON - Vecinul el bun de CORNELIU LEU  
3. Secţiunea MEMORII - ION ANDREITA  
4. Proze scurte de CAMELIA PANTAZI, IULIANA CHIHAIA, ELENA E. NAPOLI  
5. Un poet chinez de exceptie - JIDI MAJIA  
6. Sectiunea EVENIMENT - Alegeri la ACADEMIA ROMÂNIEI etc.  
 
Numar ilustrat cu imagini dupa lucrarile Acad. MIRCIA DUMITRESCU  
 
Vă rugăm sa ne scrieţi şi să ne trimiteţi scrierile în proza de mare preţ ale Domniilor Voastre pe adresa de email:  
 
Vă mulţumim pentru încurajare şi încredere!  
 
Director fondator: CONSTANTIN LUPEANU  
Redactor-şef: IOAN PĂUNESCU  
ISSN 2360 – 199X  
ISSN–L 2360 – 199X  
 
Adresa:  
Str. Aurel Vlaicu, nr. 25, cod 330007  
Deva, România  
 
Colaborările nu se plătesc. Reproducerea este permisă, cu citarea sursei. Responsabilitatea pentru opiniile exprimate în cuprinsul textelor revine exclusiv semnatarilor (Codul Penal, art. 205-206).  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Constantin LUPEANU - (REVISTA) DACIA ETERNĂ / Ioan Păunescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1208, Anul IV, 22 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ioan Păunescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Păunescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!