CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 764 din 02 februarie 2013        Toate Articolele Autorului

INVITAŢIE ÎN LUMEA GÂNDULUI ADÂNC
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

A venit vremea să vă reamintesc, la numai o lună distanţă, că v-am prezentat, la sfârşitul anului trecut, primul număr din Sfera Eonică - Revistă de cultură universală editată sub egida ligii Scriitorilor Români. Poate aţi uitat, dar eu sunt aici, alături de toţi cititorii, pentru a vă aminti şi a vă anunţa că, începând din acest moment, puteţi lectura conţinutul bogat şi variat al numărului 2 din ianuarie 2013. Puteţi, aşadar, să vă bucuraţi de reîntâlnirea cu autorii preferaţi, care v-au obişnuit cu lucrările lor de adâncă gândire, să vă relaxaţi parcurgând pagini pline de inedit şi de frumos.  

Vă reamintesc, Revista Sfera Eonică este fondată de dl. N. N. Negulescu – director şi Redactor-şef, pe care nu de mult timp vi l-am prezentat -, şi de dl. Al. FlorinŢene – Preşedinte al LSR; are o copertă de excepţie lucrată de talentata noastră redactor principal designer, Cristina Nicu, în timp ce prezentarea interioară, de la prima până la ultima pagină, aparţine colegei noastre mai vechi, ing. Liliana-Elena Slăvoiu. Alte amănunte au fost evidenţiate cu ocazia apariţiei primului număr al revistei şi nu intenţionez să vă răpesc timpul, din nou, cu prezentarea parţială a casetei tehnice existentă, de altfel, în a treia pagină.  

Evident, apărut în luna ianuarie, acest număr 2 al revistei se deschide printr-un material semnat de însuşi… M. Eminescu! Este vorba de articolul intitulat Învierea şi publicat în ziarul „Timpul” din 12 aprilie 1881. Pentru că doriţi, în mod sigur, mai multe materiale cu ori despre poetul naţional, vă propun să citiţi dezvăluirile făcute de dl. Ştefan Dumitrescu privind „Marea iubire din Istoria Literaturii Române… şi Cea mai frumoasă prietenie literară…”. Care iubire şi care prietenie literară, nu cunosc (!), dar sunt sigur că intuiţi cu toţii despre ce anume este vorba şi sunteţi nerăbdători să aflaţi noutăţile oferite de revista noastră la pagina cu nr.13. Nu vă speriaţi de cifra aceasta! Vă veţi bucura citind liniştiţi despre „acea inimă care pulsează necontenit în marele cosmos cultural românesc”.  

Nu vă recomand eu ce anume să citiţi! Fiecare cu gusturile sale… Doar vă atrag atenţia că dl. George Roca vă invită la o lansare de carte. Nu uitaţi! Lansarea va avea loc la „Cafeneaua Literară ESPACIO NIRAM”. Nu ştiu când şi unde. Vă interesaţi dumneavoastră citind revista…"Sfera Eonică" nr.2!  

Numai aşa veţi descoperi ce autor şi ce volum de…(?) prezintă dl.Theodor DAMIAN, sub titlul, „Scriind cu sufletul în vis” şi, foarte aproape de acest moment literar, veţi avea ocazia să vă reîntâlniţi cu Nicolae STANCU, Margareta CHIURLEA, Daniel IONIŢĂ, Dorina Brânduşa LANDEN, Caliopi DICU sau cu Irina Lucia MIHALCA… Ştiu că vă plac! Şi mai ştiu că vă plac şi alte nume ori produsul gândirii, muncii, inspiraţiei altor oameni deosebiţi. Poate că veţi avea bucuria să le regăsiţi în acest număr. Poate că vă întâmpină într-o pagină sau alta dl. prof. dr. Ion PACHIA-TATOMIRESCU, domnii Cristian Petru BĂLAN şi Gabriel DRAGNEA, după cum este posibil să vă aştepte, cu materiale deosebit de interesante, dna. Eliza ROHA, dna. Simona BOTEZAN ori domnii Corneliu LEU, Octavian LUPU, Viorel PLOIEŞTEANU, Dan LUPESCU, Adrian BOTEZ, Eugen EVU etc.  

În mod sigur, pentru că m-am interesat direct şi personal, veţi avea prilejul să citiţi „DARUL POEZIEI ROMÂNEŞTI CĂTRE UNIVERSALITATE” şi să aflaţi de aici, printre alte multe elemente importante, că Editura „Minerva” a lansat de curând un volum intitulat „Testament – Antologie de Poezie Română Modernă” – ediţie bilingvă, editat şi tradus de Daniel Ioniţă. Cel puţin aşa ne informează autorul acestui consistent material, domnul… Daniel IONIŢĂ!  

Dar, este suficient! Nu doresc să am reclamaţii de la anumite persoane importante, cum ar fi domnii Mihai Batog Bojeniţă, Roni Căciularu, Alexandru Oblu sau Aureliu Goci, pe motiv că nu le-am înscris numele în acest anunţ publicitar din cauza invidiei, cu rea credinţă deci!  

Ca atare, mă retrag, dar nu înainte de a vă şopti că Editura „Herald” vă prezintă cea mai nouă carte apărută în propria-i casă şi, în plus, vă recomandă câteva volume dintr-o anumită colecţie de carte. Răsfoiţi şi descoperiţi. Vă este mai uşor dacă începeţi cercetarea de la pagina patru a revistei. Acolo este înscris un „Sumar”…!  

 

Acestea fiind zise, în numele Colectivului de Redacţie al Revistei „Sfera Eonică”, vă doresc LECTURĂ PLĂCUTĂ, gânduri senine, pace şi iubire!  

 

Revista SFERA EONICĂ vă aşteaptă aici: http://sferaeonica.editii.org/  

 

Cu aleasă consideraţie,  

 

Marian MALCIU  

Referinţă Bibliografică:
INVITAŢIE ÎN LUMEA GÂNDULUI ADÂNC / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 764, Anul III, 02 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!