AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Recomanda >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 733 din 02 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

INVITAŢIE DE PARTICIPARE LA NOUL PROIECT DE ANVERGURĂ ARMONII CULTURALE: „EPOSS MERIDIANE” 2013 - ANTOLOGIE UNIVERSALĂ DE PROZĂ CONTEMPORANĂ ROMÂNEASCĂ (Antologie de proză scurtă)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La aniversarea a aproape doi ani de existenţă on-line ai revistei universale de creaţie şi atitudine Armonii Culturale, invităm creatorii români de proză, indiferent de vârstă, să participe la realizarea unui nou proiect ce are scopul de a promova prozatorii de limbă română de pe toate meridianele globului. Pe lângă promovarea prozei de calitate, ce respectă valorile perene ale spiritualităţii româneşti, se urmăresc şi: stimularea interesului pentru literatură al tinerei generaţii, implicit posibilitatea de afirmare a tinerilor prozatori, cât şi crearea unui schimb de experienţă motivant şi constructiv, a unui dialog pozitiv şi sinergic. Antologia de proză nu are ca scop fundamental stabilirea unei ierarhii, însă, fără a face niciun compromis de la valoare, îşi propune să realizeze un tablou cât mai fidel şi mai complet al prozei româneşti contemporane, în contextul cultural actual. Încurajaţi fiind de succesul primului proiect de mare anvergură - Volumul I al MERIDIANE LIRICE – Antologie universală a poeziei româneşti contemporane (124 de poeţi contemporani), Armonii Culturale, octombrie 2012 – ne propunem să concretizăm acest al doilea proiect EPOSS MERIDIANE, la fel de valoros şi cu o arie la fel de vastă. Sperăm ca ecourile acestui nou proiect să fie multiple, antologia putând fi considerată o nouă pagină din istoria literaturii române contemporane. 
  
METODOLOGIA DE ELABORARE A ANTOLOGIEI: 
  
1. PRIMIREA MATERIALELOR;  
  
a. Se vor trimite minim 2 – maxim 4 texte de proză scurtă ce nu vor depăşi în total 8 pagini în format A4; 
  
b. Redactarea textelor va fi făcută în Word, Times New Roman 12 pct., spaţiere la 1 rând, cu diacritice, corectate şi în variantă finală;  
  
c. Textele vor fi expediate în perioada 15 ianuarie – 15 iulie 2013. Orice material trimis după expirarea acestei perioade nu va fi luat în considerare; 
  
d. Materialele vor fi trimise pe adresa de e-mail a redacţiei revistei Armonii Culturale geocosynus@gmail.com (cu menţiunea „EPOSS MERIDIANE”) şi vor fi însoţite de un CV literar - în rezumat - de max. 1 pagină A4 şi de o fotografie a autorului (de preferinţă recentă), cu rezoluţie de minim 200 dpi.  
  
CV-ul va conţine datele autorului (data şi localitatea naşterii, telefon, e-mail) cât şi adresa poştală de corespondenţă (a localităţii de domiciliu). Facem precizarea că toate datele cu caracter personal vor rămâne strict confidenţiale şi nu vor fi utilizate în alt scop decât al facilitării comunicării între iniţiatorii proiectului şi autori.  
  
e. Materialele vor fi însoţite - de asemenea (dar nu în mod obligatoriu) – şi de 2-3 referinţe critice (maximum pagină A4 ). 
  
f. Textele expediate în alt format sau cu alte caracteristici decât cele specificate, nu vor fi luate în considerare. 
  
2. SELECTAREA TEXTELOR va fi făcută de o comisie formată din 5 membri ai colectivului redacţional Armonii Culturale şi se va finaliza cu publicarea pe site-ul revistei www.armoniiculturale.ro a listei autorilor antologaţi, până cel mai târziu 15 septembrie 2013. 
  
NOTĂ: Armonii Culturale îşi rezervă dreptul de a face o atentă triere a textelor ce vor fi acceptate spre includere în antologie. Criteriul de selecţie va fi exclusiv VALOAREA textelor propuse. 
  
3. Editarea, înregistrarea CIP şi tipărirea antologiei va fi făcută la odată ce va fi ulterior anunţată, existând posibilitatea ca antologia să poată fi BUN DE TIPAR spre finele anului 2013.  
  
4. EXPEDIEREA CĂTRE DESTINATARI a Antologiei Universale de Proză Contemporană Românească „EPOSS- MERIDIANE” se va face prin Curier Rapid (plata transportului va fi achitată la destinaţie) sau prin Poşta Română (cu plata anticipată a taxelor poştale aferente). 
  
a. Realizarea Antologiei nu presupune din partea autorilor nici un fel de obligaţii materiale, înscrierea spre antologare fiind liberă şi deschisă, în egală măsură, oricărui prozator valoros de limbă română, din ţară sau din diaspora şi indiferent de vârstă. Fiecare autor va putea achiziţiona Antologia în numărul dorit de exemplare, numai la comanda expresă a acestuia. 
  
b. Preţul/exemplar al Antologiei va fi stabilit la finalizarea editării şi formatării întregii lucrări, în funcţie de numărul autorilor antologaţi (în funcţie de numărul de pagini, ce nu poate fi estimat cu exactitate în acest moment).  
  
c. Antologia va avea următoarele caracteristici: format A4, foto autor şi text alb-negru, hârtie 80 g, coperta broşată, laminată - carton lucios 300 g. Lucrarea va fi ilustrată de UN ARTIST PLASTIC DE RENUME şi va cuprinde un număr de maximum 20 de instantanee artistice. 
  
5. LANSAREA OFICIALĂ A ANTOLOGIEI va putea fi făcută la o dată şi într-o locaţie ce vor fi comunicate cu cel puţin 30 de zile înaintea evenimentului. Se vor putea organiza şi alte lansări ale Antologiei în cadrul unor varii manifestări culturale (expoziţii, târguri de carte, vernisaje, ş.a.). 
  
Aşteptăm textele dumneavoastră, pe adresa redacţiei (geocosynus@gmail.com) în perioada 15 ianuarie – 15 iulie 2013. Orice nelămurire legată de prezenta metodologie, poate fi clarificată prin expedierea unui mesaj pe adresa de e-mail specificată sau telefonic la nr. 0741-078.627(mobil Orange), 0374-064.594(fix Orange) sau 0731-959.501(mobil Vodafone).  
  
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT! 
  
Invitaţia de participare la noul proiect „EPOSS MERIDIANE” va fi republicată pe site-ul Armonii Culturale săptămânal (vineri-duminică), până la încheierea sesiunii de trimitere a materialelor – 15 iulie 2013 - pentru a reaminti autorilor condiţiile de participare şi metodologia elaborării acesteia. VĂ AŞTEPTĂM!!! 
  
Gheorghe A. Stroia 
  
Redacţia Armonii Culturale 
  
2 ianuarie 2013 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
INVITAŢIE DE PARTICIPARE LA NOUL PROIECT DE ANVERGURĂ ARMONII CULTURALE: „EPOSS MERIDIANE” 2013 - ANTOLOGIE UNIVERSALĂ DE PROZĂ CONTEMPORANĂ ROMÂNEASCĂ (Antologie de proză scurtă) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 733, Anul III, 02 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!