AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 438 din 13 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Invidia
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Invidia 
  
Printre trăirile ce frământă firea unui om se numără şi invidia. Acel fior rece, prin care o persoană nu poate accepta succesul celei de lângă ea. Întotdeauna persoana de alături va avea mai mulţi bani sau mai multă faimă. Ochii săi par mai încrezători, surâsul mai fermecător şi cei din jur par să se îndrăgostească mai repede de ea. În schimb tu... oricât te-ai strădui parcă nu poţi cuprinde în fiinţa ta calităţile sale, parcă nu poţi atinge standardele pe care ea le ţinteşte. Te simţi aproape incapabil de a-i privi cu respect toate acele virtuţi după care şi-a croit drumul în viaţă. În persoana de alături, vezi o fire puternică, cu o educaţie aleasă, cu simţul umorului, care ştie să se adapteze oricărei situaţii. 
  
Însă... de ce nu poţi avea şi tu toate acestea? Te obsedează această întrebare, îţi sparge liniştea în ţăndări şi-ţi face sufletul ferfeniţă cu zbuciumul ei. Te simţi înfrânt în faţa vieţii. Moare până şi ultimul zâmbet de pe chipul tău. Parcă ţi-ai pierdut identitatea şi rătăceşti pe o cale ce nu duce nicăieri... Invidia a ucis în tine toate sentimentele frumoase ce-ţi împodobeau nu demult sufletul. 
  
Îţi aminteşti ce fericit erai atunci când priveai totul cu blândeţe şi când în jurul tău razele vii ale luminii se jucau nestingherite! Unde, unde s-a produs ruptura? Cum de a reuşit invidia să cucerească inima ta de aur? Îneci în lacrimi toate rănile ce le-a săpat invidia în tine şi te cureţi de virusul ei cu ajutorul credinţei. Ai pierdut atâtea clipe preţioase din cauza acestei trăiri josnice ce parcă ţi-a spălat conştiinţa! Nu-i mai rosteşti numele şi o îngropi în abisul trecutului. De astăzi vei scrie un prezent în care ea nu va mai avea loc. Nu te vei mai lăsa golit de veninul ei, de acum înainte vei atârna clopoţeii speranţei, iubirii şi ai respectului în grădina sufletului tău! 
  
Vei reuşi dacă stăruieşti în dorinţele tale! Vei învăţa să reechilibrezi totul şi te vei bucura iarăşi de viaţă. Vei închide cercul de tăciune al invidiei cu lacătul iubirii. Şi vei păşi cu fruntea sus pe cărarea destinului. El este acolo, te aşteaptă să-ţi împlineşti menirea. Nu, nu te va pedepsi pentru clipele tale de rătăcire. Te va prinde de mână şi te va conduce spre ţelul tău, pentru că, deja ai învăţat cum se curăţă copacul vieţii de tăciunele unei simţiri atât de perfide! 
  
De acum vei lupta pentru ceea ce meriţi să primeşti... Ai reaprins în tine dorinţa de a ieşi învingător din viaţa atât de preţioasă, ce ţi-a fost dăruită de Dumnezeu! 
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Invidia / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 438, Anul II, 13 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!