AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Florica Reinprecht         Publicat în: Ediţia nr. 385 din 20 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

Întrunirea Comunităţilor Româneşti din Austria
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Această întrunire a avut loc în incinta Ambasadei Române din Viena la data de 19-I-2012.  

Ca invitat de onoare a fost D-nul William Brînză preşedintele comisiei parlamentare pentru românii din străinătate-DIASPORA. Ne-au mai onorat cu prezenţa d-na Ambasador Silvia Davidoiu împreună cu echipa consulară printre care: D-nul ŞtefanConstantinescu-Consul, D-na Florentina Bălăşoiu-Consul, Serviciul financiar D-na Mirela Gheorghiu şi nu în ultimul rînd D-nul Drd. Ökon. Simion Giurca-Rumänisches Touristenamt.  

Această întrunire a fost organizată în scopul de a ne cunoaşte mai bine între noi - Comunităţile Româneşti din Austria, pentru a avea ocazia de a schimba între noi experienţa acumulată de-a lungul anilor şi bineînţeles de a ne exprima chiar şi dorinţele. Această idee, a d-nului William Brînză o găsesc excepţională, RESPECT.  

Spre uimirea mea in faţa Ambasadei se adunaseră un grup de Românaşi pentru a protesta crezînd probabil că este o întrunire la nivel Politic. Ţin să menţionez că am fost plăcut impresionată la reacţia domnului William Brînză, care invitase în număr de 6-7 Persoane din grupul cu pricina pentru a le da ocazia să se convingă despre ce fel de întrunire este vorba şi mai ales dîndu-le ocazia de a-şi exprima păsul făcînd chiar schimb de date pentru a putea şi pe viitor să îşi exprime ceea ce au pe suflet ca împreună să găsească o soluţie, după care, mulţumite şi lămurite ambele părţi, se risipise acel nor de ceaţă.  

La această întrunire la care m-am prezentat în numele asociaţiei “Luceafărul-Abendstern” respectiv a d-nei Zinner Mariana (Obfrau) am avut marea onoare de a cunoaşte persoane deosebite şi cu nume care fac parte din diferite domenii ca: Politică, Cultură, Turism, Gastronomie, Social, Divertisment ş.a.m.d..  

A fost o atmosfera caldă şi prietenoasă. De la această întrunire am învaţat cît de valoroasă este posibilitatea de a te putea exprima.  

Pe această cale doresc să mulţumesc Ambasadei Române din Viena în numele asociaţiei “Luceafărul-Abendstern” pentru invitaţie, fiindcă am avut deosebita plăcere de a infiripa noi cunoştinţe şi chiar de a-mi face prieteni, printre care: domnii sus numiţi, d-nul Popi Ionel care este foarte cunoscut in regiunea Steiermark, d-na Salvan Cornelia, d-nul Hant Constantin, d-nul Prof. Dr. Theodore Coresi, d-nul Leş George si alţii.  

PS În cazul în care am uitat pe cineva îmi cer scuze şi rog a mi se face cunoscut acest fapt, astfel încît să am posibilitatea de a mă corecta respectiv să adaug dacă va fi cazul. Vă mulţumesc pentru înţelegere.  

Cu prietenie  

Florica Reinprecht  

Referinţă Bibliografică:
Întrunirea Comunităţilor Româneşti din Austria / Florica Reinprecht : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 385, Anul II, 20 ianuarie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Florica Reinprecht : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Reinprecht
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!