CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 438 din 13 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Intriga
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Intriga 
  
Pe scena uriaşă a lumii, întotdeauna şi-a făcut loc cu uşurinţă, intriga. Rădăcinile ei se pierd undeva în negura timpului. Se poate infiltra în medii mici, cu oameni simpli, obişnuiţi, dar şi în medii înalte, acolo unde se ţin frâiele puterii. 
  
Intriga este o ţesătură de trăiri întunecate, ce macină sufletul şi-l cufundă în adâncuri de unde nu mai poate ieşi, câteodată. Sinonimele intrigii sunt: uneltirea, discordia, cearta, conspiraţia. 
  
Dacă eşti vizat într-o conspiraţie, te vei simţi vânat cu cleştele ei şi de multe ori vei fi obligat să abandonezi şi să te supui jocurilor sale murdare, deoarece o intrigă bine organizată îţi poate distruge: cariera, iubirea, familia, viaţa însăşi. Dacă eşti un om valoros vei trezi destule intrigi în jurul tău. Iar majoritatea oamenilor ce le ţes sunt persoane cu dorinţe neîmplinite, care îşi urmăresc doar interesele proprii, râvnesc după bunul altuia mai mereu, zâmbetul lor ascunde răutatea, trişează ori de câte ori au ocazia şi... scopul le scuză mijloacele. Nu sunt persoane empatice, ci egoismul le este fără margini, gândurile lor se desfată doar când crează haos în jur, pe care, de multe ori îl plănuiesc minuţios. 
  
Când planul unei intrigi încolţeşte în sufletul cuiva, ferestrele iubirii îi sunt ferecate, iar persoana respectivă nu-şi poate găsi liniştea până nu-şi vede planul împlinit. Ba mai mult, îşi va face un obicei şi va crea ceartă oriunde va merge, pentru că în viziunea sa, aşa este corect să se desfăşoare lucrurile, este realitatea personală pe care şi-o construieşte cu o pasiune diabolică. Aceştia sunt deci, oamenii pe care este bine să îi eviţi, să nu le trezeşti vreun resentiment, să nu fii nevoit să le dai jos masca de pe chip fiindcă rişti să suferi tot tu. Căci aceia care uneltesc, sunt persoane inteligente, de-o abilitate sclipitoare şi cu o mare capacitate de a disimula adevărul. 
  
Indiferent de intrigile destinului, pe calea ta vei găsi experienţe din care este bine să înveţi mereu să-ţi învingi neputinţele şi să accepţi că oamenii te mai pot şi dezamăgi prin gesturile lor ascunse. Nu ţine de tine să schimbi societatea, doar să laşi instinctul de autoapărare să-ţi rafineze existenţa. Uneltirea va fi mereu mestecată pe furiş, valurile ei te pot îneca şi-ţi pot arăta realitatea dură a vieţii, pe care poate refuzi s-o accepţi. 
  
Şi-o să priveşti descurajat de multe ori partea malefică din om, te vei cutremura când vise frumoase se destramă datorită dezechilibrului unor persoane. Şi poate că tocmai ochii tăi vor zări uneltirile murdare ale unora şi vei dori să strigi, să curăţeşti, să schimbi... Cu siguranţă, nu trebuie să te simţi vinovat că valorile lumii în care trăieşti sunt în decădere, că există oameni care în loc să se bucure de propriile realizări tânjesc după eşecul altora, visează neîmplinirile aproapelui, în orgoliul lor nebunesc de a-şi înfige steagul cât mai sus. 
  
Tu continuă să îţi înveţi zborul şi să culegi frumosul din drumul tău...  
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Intriga / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 438, Anul II, 13 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!