CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  Intrebare fără răspuns povestire de Titina Nica Ţene
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

 

Întrebare fără răspuns  

 

Vara trecută am întrebat pe Catinca, nepoţica mea, de trei ani:  

- Unde vrei să mergem la joacă?  

- Acolo, la Farmec, in parcul pe care l-a făcut primarul tatălui meu, Ionuţ.  

- Nu este numai primarul lui tatăl tău că este şi al meu.  

- Nu este primarul tău că tu nu ai servici la primăria lui tăticu.  

Fântâna arteziană răspândea o răcoare plăcută. De pe iarbă încă nu se  

ridicase roua dimineţii Porumbeii ciuguleau pietricele. Am adunat şi eu cinci pietricele cu care să o învăţ pe Catinca. Să se joace cum mă jucam eu în copilărie. Mă privea cu ochii ei albaştri, nevinovaţi, iar eu  

încercam un sentiment de început de viaţă amestecat cu toamnă. Eram acolo în parc, începutul cu sfârşitul, jucam pietricele. Dintrodată, Catinca, se uită în ochii mei şi mă întreabă:  

-Tu ai mamă?  

- Nu.  

- De ce?  

- A murit.  

- De ce?  

- Era bătrână.  

Catinca rămâne gânditoare şi frământă, în mânuţele mici, pietricelele. Priveşte în zare cu ochii ei albaştri ca cerul. Se întoarce spre mine:  

-Şi tu mureşti?  

Dintr-un copac, din marginea parcului, zboară, cu croncănit puternic nişte ciori. Frunze galbene cad, alene, spre pământ. Semn că vara e pe sfârşite. Pe aleea parcului trece, sprijinită în baston,  

o bătrână. Catinca o priveşte lung şi când ajunge în dreptul nostru zice:  

- Titina, vezi, ea e bătrână şi n-a murit!  

 

Titina Nica Ţene  

 

Referinţă Bibliografică:
Intrebare fără răspuns povestire de Titina Nica Ţene / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 254, Anul I, 11 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!