AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Gina Zaharia         Publicat în: Ediţia nr. 393 din 28 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

Între senin şi negru
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Uitasem blestemul şarpelui înfăşurat în rug de tăceri. Citisem cândva că-l poţi îndepărta cu mângâieri, când fluturii mor într-un cântec.
Acum ştiu că erai de veghe în catedrala stelelor şi-mi urmăreai limbajul inimii prin dinastii luxuriante, înalte cât zidul identităţii mele! Ai lăsat să treacă peroane pe lângă tine până ce mi-ai învăţat pasul pe de rost şi nu de puţine ori te-ai întrebat dacă locuiesc într-un lan de otravă celestă!
Ei bine, am făcut pact cu seceta să nu-mi nesocotească lacrima, am făcut pact cu viscolele să nu-mi cutremure temeliile şi am ridicat privirea spre alpiniştii cu stări atât de veticale încât te puteai ciobi în sforile timpului.
Cândva te-am zărit în cuprinsul unei cărţi despre scântei. Dădeai autografe pe umeri de ceară şi împărţeai versuri de hârtie şi flori de piatră.
Şi nu înţelegeam de ce cascadele-şi duceau trena pe răsărit şi făceau drum de artificii spre mine. Acum ştiu: îmi scanaseşi lumina în botezul iubirii!
Te aud deseori strigându-mă într-un surâs de argint. Aşadar, voi porni spre creste. De voi fi prizonier pe registrul înserării, voi peteci flori de colţ adormite într-o odihnă piramidală.
Şi fiindcă eram trecută în testamentul culorilor, ştiu că mi-ai pregătit un portret de gală. E violet, ceva între senin şi negru!
Are tendinţa de a străluci instantaneu.
 

Referinţă Bibliografică:
Între senin şi negru / Gina Zaharia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 393, Anul II, 28 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gina Zaharia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gina Zaharia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!