CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 956 din 13 august 2013        Toate Articolele Autorului

Într-o lume a melcului civilizaţiei, ce nu-şi retrage coarnele...!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Într-o lume a melcului civilizaţiei, ce nu-şi retrage coarnele...  

 

Pământul e un arhipelag minimal în univers, cu natura stăpână, precum conştiinţa pentru om; e trup viu, uriaş, care percepe lumea pe retinele oceanelor, e corabie sferică, telurică, febrilă, neliniştită, umblătoare pe apele cosmosului, cutreierătoare a timpului şi spaţiului, cu o minusculă pasageră inteligentă la bord: fiinţa umană! Omul îl taie, îl împarte, îl ridică, îl sapă, îl întoarce, îl seamănă, îl rodeşte, îl culege, îl împânzeşte cu puzderie de contrucţii, îl zguduie cu iminente surpări, răscoliri, scotociri, îl încununează şi îl întretaie cu răni, îi anină cercei de diamant şi îi smulge rărunchii vii...!  

Pământul a fost dat umanităţii ca dar, la început, însă a devenit, pe măsura expansiunii regimentelor civilizaţiei umane, porţiuni împărţite, individuale în spaţiu şi durată. Exista cândva mult loc pământesc, pentru toată omenirea, dar acum, pentru un singur metru e nevoie de chibzuinţă, e nevoie de viaţă sufletească. Cel care are pământ, dacă nu are şi dragoste de pământ, e oprimatorul lui! În natură, pământul nu se pierde, nu se înmulţeşte, poate fi numai sfinţit sau poate fi batjocurit! Pământul e un trup arămiu, galben, verde, albastru, care nu pleacă... are durată peste marginea perceperii noastre, e bun, e cald şi vital, ca o pâine spirituală ce nu se consumă, nu sporeşte, ci creează şi asigură hrana statorniciei. Din acest unghi de referinţă, investitorii imobiliari, profesioniştii schimbului de teren, ai cumpărărilor şi vânzărilor de loturi mai mici sau mai extinse sunt brutarii pâinii acesteia...  

Un astfel de profesionist al gestionării terenurilor, cel mai mare proprietar de terenuri rezidenţiale din zona de vest a Bucureştiului este Mihnea Boerescu (numele Boerescu, fără a fi unul de clarvedere, îi este pe potrivă celui care îl poartă, pentru că, deşi e un tânăr înrobit de tumultul vieţii, de mirajul libertăţii, de identitate până la nonconformism, poartă în sine o adâncă nobleţe, o boierie, un impuls, o dedare la eleganţa şi rafinamentul ce răzbat din altă vreme, din profunzimea vieţii). Mihnea Boerescu expune o vizibilă comportare civilizată, elevată, un stil acut modern al vieţii contemporane înmlădiat pe bun simţ şi educaţie. E printre puţinii oameni înstăriţi, cu maniere şi cavalerism, în totală dizarmonie cu ceea ce fac din oameni afacerile!  

"Familia mea", spune tânărul investitor, " s-a numit Boerescu, până în 1946 când, sub spectrul îngrijorător al prigoanei comuniste a decis să îşi ascundă identitatea sub numele Bălescu. Arborele nostru genealogic întocmit până la 1700 elucidează faptul că descindem din boierii Muşatini. Animozităţile fostului regim ne-au constrâns să tăinuim originile familiei noastre. După 1989, însă, am decis să excludem definitiv substituirea de nume şi să revenim la numele nostru real: Boerescu".  

Mihnea Boerescu dovedeşte că melcul din omul care se crede stăpân, adulmecător al hăţişului, spre deosebire de păsări, îşi poate şi trebuie să îşi mai şi retragă coarnele...! Mihnea Boerescu nu provoacă reacţii înfierbântate, nici nu are mină marmureană în relaţia profesională cu clienţii săi. Dimpotrivă, abordează o linie agreabilă. E o mirare! Sau ar trebui să fie o normalitate?!  

Toate terenurile pe care le deţine sunt amplasate la maluri de râu, sau în umbrele pădurilor. Sunt locuri mirifice care nu istovesc nici sufletul, nici trupul, decât prin iubire de viaţă şi plăcere de frumuseţea naturii. Aceasta creionează, ca într-o cronică afectivă, portretul său uman.  

Proprietăţile lui Mihnea Boerescu sunt o salbă înşirată la poalele pădurilor sau oglindită în subcerul din lacuri, la vestul Bucureştiului ori în localităţile: Domneşti, Bragadiru, Bolintin Vale, Bolintin Deal, Crivina, Malu Spart, Mihai Vodă, Băleanu, Berceni, Ulmi, Trestieni, Ghionea, Poenari, Săbăreni, Grădinari, Tântava, Dragomireşti Deal, Joiţa, Bacu.  

Cel care şi-a devenit sieşi stăpân, nemailucrând pentru nimeni altcineva, niciodată, împarte timpul tranzacţiilor imobiliare în timpul dinaintea lui şi timpul de după el. La mijloc e timpul profesionistului în domeniu, bifurcat prin praful ori miriştea terenurilor în drumul cumpărării şi drumul vinderii. În urma drumurilor acestora cresc la soare paradise de vile pentru care, de asemenea, Mihnea Boerescu pune la îndemână proiecte ingenioase şi adecvate.  

Terenurile intrate pe mâna investitorului Mihnea Boerescu sunt preluate şi livrate înapoi oamenilor, cu o contabilitate decentă, cea mai ieftină de pe piaţă, pentru ca apoi să ajungă ca atinse de o nuia fermecată, măreţii arhitecturale, fascinaţii peisagere! Vânzând mai ieftin, Mihnea Boerescu are şansa de a câştiga cotă de piaţă. Şi o va avea în continuare! Folosind sistemul „îmi dai bani când poţi”, vinde în medie, un loc de casă pe săptămână şi cumpără un loc şi jumătate.  

Dacă s-ar evalua ceea ce se scrie acum, drept un material publicitar, faptul ar fi în absolută contradicţie cu realitatea. Nu-i vorba despre aşa ceva, ci despre calităţile umane care se silesc ele însele în a se desăvârşi - o aşteptare fără speranţă în lumea managementului contemporan care e trist ce se vede că a făcut din oameni!  

Întâlnindu-l pe Mihnea Boerescu, am întâlnit modelul ce trebuie cunoscut şi de alţii, într-o lume a melcului civilizaţiei, care nu-şi retrage coarnele!... (Aurel V. ZGHERAN) aurel.vzgheran@yahoo.com  

Referinţă Bibliografică:
Într-o lume a melcului civilizaţiei, ce nu-şi retrage coarnele...! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 956, Anul III, 13 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!