CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Foileton >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 669 din 30 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

Intereviu cu poetul american Darren. B.Rankins
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Interviu realizat de DANIELA VOICU 
  
INTERVIU CU POETUL AMERICAN DARREN.B. RANKINS 
  
Daniela Voicu 
  
Daniela Voicu: Când a început pasiunea pentru poezie? 
  
Darren B. Rankins:,,A fost nu înainte de vârsta de 20 de ani, când am realizat cât de minunată este viaţa mea şi lucrurile care mă înconjoară.” 
  
D.V.: Când aţi publicat prima poezie, cine v-a îndrumat? 
  
D.B.R.:,,Am publicat prima mea poezie când eram la colegiu la MTSU, în Frog Pond a Haiku Chapbook, iar Spiritul Sfânt m-a inspirat să scriu.” 
  
D.V.: Câte cărţi aţi publicat? 
  
D.B.R.:,,Am publicat trei cărţi şi lucrez la a patra -"Pure Thoughts Vol.1-4."” 
  
D.V.: Este o meserie să fii poet? 
  
D.B.R.:,,Este întotdeauna o meserie când încerci să stai concentrat pe cuvinte, să poţi să exprimi cititorilor, pasiunea ta de a scrie, care te ajută să le arăţi, cum este lumea prin cuvintele tale.” 
  
D.V.: Am înţeles că aţi dedicat foarte mult din viaţa dumneavoastră acţiunilor caritabile, care sunt acestea? 
  
D.B.R.:,,Sunt atât de mulţi pe care i-am ajutat cu bani, iar în timpul meu liber am făcut voluntariat:Crucea Roşie, March of Dimes, Lung Walk, Cystic Fibrosis, Habitat for Humanity, Salvation Army as a Bell Ringer, Martin Luther King March, Nashville RescueMission, Cancer Walk, Leukemia & Lynphoma Society, Heart Walk, am scris chiar un poem şi l-am trimis la Casa Albă....şi multe altele.” 
  
D.V.: Aveţi colaborări internaţionale? 
  
D.B.R.:,,Pentru moment nu am colaborari internationale, doar prin intermediul internetului.” 
  
D.V.: Ce rol joacă familia în viaţa dumneavoastră? 
  
D.B.R.:,,Sunt primul din familia mea, care a scris,iar familia joaca un rol important în viaţa mea. Ca să aflaţi mai multe despre mine, vizitaţi website-ul: www.purethoughts.info.” 
  
D.V.: Poezia salvează omenirea? 
  
D.B.R.:,,Nu, nu ne putem salva pe noi înşişi, doar luptând în credinţa în Isus Christos. Poezia mea inspiră şi mă rog, să pot ajuta vieţile oamenilor într-un mod pozitiv.” 
  
D.V.: Ce planuri de viitor aveţi? 
  
D.B.R.: ,,Dacă aş avea mai mulţi bani, mi-ar plăcea să călătoresc în jurul lumii, să fotografiez sau să scriu despre minunaţii oameni şi locuri pe care le-aş întâlni. Mă rog pentru asta în fiecare zi.” 
  
D.V.: Puteţi da un sfat tinerilor poeţi? 
  
D.B.R.:,,Tinerii trebuie să continue să muncească din greu şi să meargă la şcoală, să aibă cât mai multă educaţie. 
  
Urmează-ţi visele muncind şi stând concentrat numai pe lucrurile pozitive şi nu negative!” 
  
(purethoughts.info) 
  
........................................................................................................................................................... 
  
Darren Barnard Rankins s-a născut din părinţii James William şi Barbara E. Rankins pe 24 septembrie 1966, în Rutherford, Tennessee. El este al şaselea copil dinşapte: o sora, Maxine, şi cinci fraţi: Iacov, Kerry, Kevin, Felix, şi Vernon. 
  
Darren locuieşte în Murfreesboro, Tennessee. În plus, faţă de serviciul cu normă întreagă, are patru copii minunaţi pe care îi iubeşte foarte mult: Joshua, Michael, Ashley şi Amy. Unele dintre marile sale experienţele de învăţare, au venit de la copiii săi mici. 
  
Darren este un poet foarte talentat. El şi-a început cariera scriind în clasa a şasea. A devenit cu adevărat încântat de poezie atunci când, MTSU directorul Honors Program, Papa Ioan Paul al Montgomery a sugerat ca Darren să ia parte în 1994, la MTSU Poetry Slam. Aceasta a fost prima lui ocazie de a împărtăşi poezia sa cu alţi scriitori într-un cadru informal. Apoi a început să prezinte poemele sale editorilor, apărând în mai multe reviste şi ziare. 
  
Darren a început să scrie poezie creştină, simţind o chemare spre Dumnezeu. A vrut să găsească o cale în care credinţa să aibă un impact mai mare între cititori şi poemele sale, aşa că a schimbat scrisul din hobby, în propria-i afacere. El a numit ,, Purethoughts”afacerea sa în 1995. 
  
Şi-a extins talentul creând tricouri creştine. Multe dintre tricouri conţin pe lângă poeme, versete din Biblie, pentru a sublinia importanţa credinţei din poemele sale. 
  
Chiar dacă este important pentru Darren să câştige bani pentru a-şi sprijini familia, el încearcă să găsească cauze bune pentru a sprijini şi alţi oameni. A vândut sau donat peste 5.000 de tricouri la nivel mondial. Darren are o convingere fermă, că el poate să schimbe viaţa oamenilor, ajutându-i să audă cuvântul lui Dumnezeu. A luptat cu greutăţiledin viaţa sa proprie, care i-au dat putereşi empatie pentru a fi sensibil la nevoile altor oameni din jurul lui. 
  
El va continua să scrie poezie pentru a răspândi cuvântul lui Dumnezeu pentru alţii. Aşa cum numele său devine mai cunoscut, el speră să-şi extindă afacerea. Continuă să proiecteze tricouri şi iubeşte să găsească noi modalităţi de a împărtăşi proiectele sale cu comunitatea. 
  
(www.purethoughtsmagazine.net, www.purethoughts.info,Darren B. Rankins pe facebook) 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Intereviu cu poetul american Darren. B.Rankins / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 669, Anul II, 30 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.



 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!