CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1039 din 04 noiembrie 2013        Toate Articolele Autorului

INTELIGENŢA, BAT-O VINA !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Dio trăieşte din revoltă în revoltă, din uimire în uimire! Nu are timp nici să se plictiseacă , nici cumva să-şi piardă interesul pentru binele obşesc. Adică execută fără niciun fel de crâcnire şi dubii sociale slalomul zilnic printre binevoitorele iluzii şi dulcile şi stresantele deziluzii.  

 

Mereu m-am întrebat de ce nu suportă unii oameni deloc inteligenţa? De ce-i fac zile fripte, căutându-i / de fapt inventându-i fel şi fel de păcate şi pete care de care mai sonore?! Vrând fără niciun fel de îndoială s-o neutralizeze definitiv. Totuşi nu pot pricepe nici în ruptul capului de ce-ar vrea să des-fiinţeze o entitate care trage/ împinge omenirea înainte!?  

 

O fi progresul vieţii pe pământ apanajul doar al prostiei şi eu n-am aflat nimic despre acest lucru? Şi mă încontrez de-a moaca şi zadarnic ?  

 

Văd şi mă minunez cum ignoranţa machiavellică şi pusă pe căpătuială pe seama aproapelui are întotdeauna dreptate şi tupeu ! Şi nu pot face nimic. Constat şi iar constat.  

 

Şi mai este ceva curios : prostia nu suportă concurenţa decât a protagoniştilor din categoria sa. Orice protuberanţă care-i depăşeşte aspiraţiile este imediat culcată la pământ şi îngropată în jegul nimicniciei cotidiene.  

 

Ai vrut şi-ai şi putut să ajungi sus, poftim imediat la locul ce ţi se cuvine, adică la subsolul existenţei!  

 

Şi dacă tot te lauzi că ştii , hai şi-mi citeşte basmul preferat : TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE ŞI VIAŢĂ FĂRĂ DE MOARTE!  

Doamne-ajută, că nu ştie ce vrea!  

 

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (110)  

 
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
INTELIGENŢA, BAT-O VINA ! / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1039, Anul III, 04 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!