CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 436 din 11 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Întâlnirile destinului...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întâlnirile destinului...  
 
Adeseori în viaţă întâlneşti oameni cu suflete minunate, a căror lumină se răsfrânge cu graţie în destinul tău. Nu realizezi, iniţial, că printre măştile persoanelor de care te ciocneşti, se ascund inimi mari, dispuse să-ţi întindă o mână de ajutor ca să aşeze o cărămidă la temelia existenţei tale. Fie că îţi vor deveni prieteni, fie că nu, ei îţi vor arăta lumina de dincolo de umbră şi vor da aripi viselor ce le ascundeai de ani în tine, îţi vor împleti gândurile cele mai ascunse cu firul realităţii. Sunt oameni dispuşi să-ţi dea încredere şi să deschidă făgaşul şansei pentru tine. Îţi sunt trimişi de destin, chiar dacă nu îi visai, ei vor fi mijlocitori între tine şi dorinţele tale. Toate acele fantezii ce zăceau prăfuite pe raftul inimii, acum sunt redeschise de aceşti oameni speciali, ai întâlnirilor mari ale sorţii. Îţi întretaie calea la timpul potrivit, atunci când eşti şi tu pregătit, iar momentul este ales cumva de o forţă divină.  
 
Ceaţa din orizontul tău se risipeşte, iar firul şanselor dezleagă nodurile ce nu te lăsau să înaintezi. Speranţele îţi sunt ancorate spre orizonturi înalte, iar degetele infinitului deschid larg poarta succesului pentru tine, bineînţeles dacă ai stăruit pe cărarea lui. Umbrele dorului ce te bântuiau ca nălucile sunt acum risipite, iar pânza vieţii tale capătă culori feerice. Trupul ţi se încarcă de-o energie fără margini, pentru că te simţi ocrotit şi protejat de întâlnirea persoanelor potrivite, care ţi-au întretăiat calea. Îi numeşti oameni înger pentru că reuşesc să-ţi schimbe cursul vieţii şi să-ţi reaprindă zâmbetul pe buze în momente de cumpănă ale existenţei. Realizezi că o mână nevăzută a pregătit totul şi a meritat acel potop de lacrimi să curgă din ochii tăi în trecut, deoarece acum mângâierea este atât de dulce şi vine de pe aripa unui om înger. Simţi cum liniştea te acoperă cu voalul ei uşor de mătase, iar viaţa ta, ce până ieri se legăna ca-ntr-o barcă în derivă şi-a regăsit făgaşul normal pe care să vâslească. E timpul pentru un nou început de drum, în care eşti condus şi susţinut de acea mână protectoare ce-ai întâlnit-o. Îţi asumi reponsabilităţi şi nu te mai temi de eşec. Drumul ţi se revelează cu atâta claritate încât cenuşa gândurilor ce-ţi chinuiau fiinţa se împrăştie ca prin farmec. Îţi dai seama că Dumnezeu pune aceste întâlniri în viaţa ta, cu un scop pe care îl cunoaşte şi te ajută să schimbi clipa de nefericire pe cea de fericire, să reaprindă în tine scânteia dorului de a cunoaşte absolutul.  
 
Secundele temerilor nu-ţi vor mai brăzda atât de des palmele cu tăişul lor, pentru că el, omul înger, ţi-a reaprins candela sufletului ce stătea să se stingă.  
 
Rupi file triste ale trecutului şi le înlocuieşti cu pagini alese ale prezentului. Observi cum de prima persoană specială ce ai întâlnit-o se leagă alta, şi alta, şi cum pe diploma vieţii tale îşi vor lăsa cu măreţie semnătura pentru că fiecare-n parte a desenat o culoare din paleta curcubeului pe cerul sufletului tău.  
 
Înveţi să le mulţumeşti în fiecare zi şi culegi picături din stele aurite, cu care înscrii numele lor încărcat de respectul cuvenit în inimă, mulţumiri ce le vei purta de-a lungul vieţii acolo, la loc de cinste, în mijlocul fiinţei tale, păşind cu ele chiar şi-n eternitate.  
 
Şi drumul meu a fost de curând intersectat cu cel al unui ,,Om Înger”. Iar sub aripa sa am regăsit forţa de a-mi înălţa propriile aripi...  
 
Cornelia Vîju  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Întâlnirile destinului... / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 436, Anul II, 11 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!