CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Elena Armenescu         Publicat în: Ediţia nr. 747 din 16 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Întâlnire la Palat
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întâlnire la Palat 
  
In ultimii 23 de ani România, prin cei mai buni ambasadori ai săi -oamenii de cultură – încercă să steargă marile diferenţe culturale survenite în jumătate de secol de comunism, dintre ea şi ţările cu adevărat democrate (SUA, ţările occidentale) prin toate formele şi mijloacele care le stau acestora la dispoziţie. Astfel, au luat fiinţă sute, chiar mii de organizaţii nonguvernamentale, care trecând prin proba timpului s-a dovedit că au rămas doar cu zecile, cele care într-adevăr s-au implicat şi au avut o activitate susţinută. Pentru o mai bună coordonare a acţiunilor, în anul 1994 a avut loc înfiinţarea "Clubului UNESCO : România” în cadrul Comisiei Pentru UNESCO, club care va juca în perioada următoare rolul de promotor pentru Federaţia Naţională.  
  
Ce sunt cluburile UNESCO? 
  
Cluburile UNESCO sunt grupuri de oameni de toate vârstele şi de toate categoriile sociale care urmăresc să transpună în viaţa socială valorile exprimate în actul constitutiv al UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţa şi Cultura) şi în textele fundamentale promovate de ONU. Primele cluburi UNESCO s-au constituit în mod spontan în 1947 imediat dupa constituirea UNESCO, mai intâi în Japonia, apoi în Statele Unite, existând astazi peste 5000 de cluburi în mai mult de 120 de ţări. Purtând numele organizaţiei UNESCO, cluburile aderă la aportul etic, cultural, şi intelectual al acestei organizaţii, precum şi la vocaţia sa de cooperare şi înţelegere internaţională. De asemenea, cluburile îsi afirmă identitatea de organizaţii nonguvernamentale având ca atare, dreptul liberei expresii.  
  
  Cluburile UNESCO au misiunea de a contribui la formarea de cetăţeni angajaţi în construcţia unei lumi a dreptăţii, solidarităţii şi păcii şi constituie locuri de educaţie civică:  
  
în spiritul respectării drepturilor omului şi în spiritul democraţiei;  
  
în sprijinul unei dezvoltării durabile a solidarităţii internaţionale şi a patrimoniului cultural.  
  
  Acest tip de educaţie vizează construirea unei culturi a păcii, sinteza a acestor diverse componente.  
  
   Caracteristicile cluburilor UNESCO sunt:  
  
dimensiunea internaţională şi interculturală pe care o conferă activităţii lor;  
  
permanenta preocupare pentru libera exprimare a drepturilor omului;  
  
confruntarea constantă intre reflexie şi acţiune;  
  
funcţionarea care permite exerciţiul cetăţeniei democratice al libertăţii de expresie, al deschiderii şi al unei responsabilităţi liber consimţite;  
  
existenţa unei reţele la nivel naţional (FRACCU) şi internaţional (Federaţia Mondială) cu scop de cooperare.  
  
La noi în ţară, activitatea FRACCU s-a amplificat după anul 1998 când Adunarea generală de constituire a Federatiei Române a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor UNESCO (FRACCU) cu cinci membri fondatori : cinci persoane juridice: 4 cluburi şi o asociaţie UNESCO a ales ca Presedintă pe doamna avocat Paula Iacob, vicepreţedinte: Daniela Popescu, Crina Bocsan, Mihaela Varga, secretar general: Iurie Maxim. Ea şi-a extins gradul de implicare după cum urmează:  
  
1998 : Participarea delegaţiei FRACCU la Congresul de la Ekaterinenburg al FMACU.  
  
1999 : FRACCU dobândeşte personalitate juridică.  
  
2001 : FRACCU organizează la Buşteni Congresul de constituire al Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO (FEACU) cu 16 membri fondatori reprezentând federaţii naţionale din state ca Franţa, Italia, Spania, Bielorusia, Rusia, Armenia, Grecia, Cipru, Bulgaria etc. Primul sediu al FEACU, timp de 8 ani, va fi în România, conform statutului FEACU, care stipulează ca sediul organizaţiei se află în ţara care deţine funcţia de secretar general. Paula Iacob este aleasă vicepreşedinta, Daniela Popescu : secretar general. Finanţarea congresului este asigurată în cea mai mare parte de catre UNESCO Paris.  
  
2002 : FRACCU publica sub forma de volum raportul referitor la constituirea FEACU în limbile engleza, franceză şi română şi iniţiază situl federaţiei europene.  
  
2007 : FRACCU participă la Congresul FMACU de la Atena, organizat şi finanţat de UNESCO Paris. Daniela Popescu este aleasă membru în comitetul de conducere mondial (9 membri) ca reprezentant al Europei şi Americii de Nord.  
  
2008 : organizează la Paris, în sediul UNESCO, congresul sau, la care FRACCU expune o expoziţie de afişe cu activitatea organizaţiilor sale componente în cei zece ani de activitate.  
  
2009 : Demararea programelor europene "Tineretul si Muzeele" si "Metamorfoze" în colaborare cu UNESCO Paris. Rezultatele au fost expuse prin mini-expoziţii în cadrul Conferinţei generale a UNESCO din octombrie şi prezentate în plenul Conferinţei.  
  
2010 : Continuarea programelor în colaborare cu UNESCO Paris, precum şi cu Primaria oraşului Tergnier, gazdă pentru anul 2010 a întrunirilor, în urma parteneriatului încheiat de aceasta cu FRACCU.  
  
2011 : Concursul "Inventică" şi "Şcoala pe roţi", proiecte demarate în ultimii trei ani sub egida FRACCU Simpozion naţional -ediţia a treia- "Arta şi tradiţie în spaţiile monahale românesti" la Mănăstirea Comana, judeţul Giurgiu. Instituirea Premiului "Darul Mărului"oferit de FRACCU; trofeul este lucrarea sculptoriţei Ana Rus. 
  
După ce in cursul lunii noiembrie 2012, am asistat la Sala Dalles la celebrarea a douăzeci de ani de activitate a Asociaţiei Culturale Iulia Haşdeu – prilej cu care participanţii au fost răsplătiţi cu momente de mare emoţie artistica, urmare a tot ce s-a prezentat, culminând cu evocarea operei Iuliei Haşdeu şi a enciclopedicului său tată, în final, doamnei Preşedintă Crina Bocşan recunoscându-i-se meritele prin premiul Darul Mărului oferit de conducerea FRACCU 
  
a venit rândul unei alte Fundaţii să impresioneze audienţa... 
  
În data de 15 ianuarie 2013, în Aula Palatului Cantacuzino Fundaţia şi Editura SPANDUGINO împreună cu Federaţia Română a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, prin ALUMNUS CLUB, dând curs proiectului lansat în ianuarie 2012 intitulat Întâlniri din biblioteca ta, care îşi propune să acorde importanţa cuvenită şi să dea amploare instituţiei mentoratului, a dialogului intercultural şi a recuperării memoriei, a organizat o seară literar muzicală, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu , cu scopul ca în al doilea an de existenţă al acestui proiect să extindă interesul estetic de la literatură către muzică prin realizarea unor medalioane de compozitor din creaţia contemporană românească. Fundaţia Spandugino a preferat Aula Palatului Cantacuzino şi sub un impuls genealogic dat fiind faptul că într-un trecut mai îndepărtat familia Spandugino se intersecta genealogic cu familia Cantacuzino.  
  
De unde vine numele Fundaţiei SPANDUGINO?  
  
De la personalitatea marcantă a lui Theodor Spandugino, cărturar grec bizantin prin origine, care după căderea Contantinopolelui din 1453 s-a mutat în Italia, mai exact în Veneţia. Om de spirit universal, diplomat şi conducător militar, a servit interesele Veneţiei prin faptul că era cunoscător al Levantului. Cronicar al vremii (secolul al XVI-lea) a rămas cunoscut printr-o lucrare de referinţă: Discorso di Teodoro Spandugino Cantacusino Gentil”homoConstantinopolitano, dellorigine de principi Turchi. 
  
Programul manifestării la care am fost prezentă a avut trei părţi, după cum urmează: 
  
I. Laudatio Mihai Eminescu - acad. Solomon Marcus, prof. univ. Dr. Mihai Dinu, prof. univ. Dr. Mihai Zamfir, scriitorul CD Zeletin; 
  
II.Medalion de compozitor - Un bestiar mitologic, op. 133, lucrare pentru vioară şi pian a compozitorului Dan Dediu, în interpretarea dnei Valentina Sandu-Dediu (pian) si a dnei Diana Mos (vioară). Creaţia muzicală contine şase parti (Grifon, Unicorn, Mandragora, Sfinx, Hipogrif, Dragon) care a fost precedat de prezentarea autorului, compozitorul Dan Dediu, rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti; 
  
III.Recitalul corului Divina Armonie, dirijor Marius Fircă, conţinând şase piese pe versuri de Mihai Eminescu:  
  
1. Ce te legeni, codrule? (Muzica: Gheorghe Scheletti, Solo: Soprana Alexandra Tarniceru); 
  
2. Somnoroase păsărele (Muzica: Tudor Flondor,  Solo: Tenor Narcis Brebeanu); 
  
3. Rugăciune (Muzica: Ionel Teodorescu); 
  
4. La mijloc de codru des (Muzica: Paul Constantinescu, Pian: prof. Florin Seusan); 
  
5. Sara pe deal (Muzica:  Vasile Popovici). 
  
6. Ce-ţi doresc eu tie, dulce Romanie (Muzica: Cornel Trailescu, Solo: mezzosoprana  Emanuela  Pascu); 
  
La manifestare au participat figuri emblematice ale culturii noastre de astăzi, membri ai Academiei Române, cadre universitare dar şi tineri valoroşi care au nevoie de modele pentru dezvoltarea lor culturală şi spirituală. 
  
La final, doamna Daniela Popescu - în calitate de Preşedintă a Federaţiei, Centrelor şi Cluburilor UNESCO – a acordat diplome de onoare studenţilor care ptin voluntariat au contribuit la buna desfaşurare a iniţiativelor FRACCU şi Premiul Darul Mărului - lucrarea sculptoriţei Ana Rus- doamnei Profesor Paula Ciuclea, Preşedinta Fundaţiei „Cavalerii Daciei”, şi îngerul păzitor al Coralei Academice „Divina Armonie”, formaţie ce se bucură de succese răsunătoare în ţară şi peste hotare, care ne-a încântat şi pe noi cei prezenţi în Aula Palatului Cantacuzino prin armonia vocilor şi armonia vesurilor eminesciene. 
  
16 ianuarie 2013 Elena Armenescu  
  
  
  
In ultimii 23 de ani România, prin cei mai buni ambasadori ai săi -oamenii de cultură – încercă să steargă marile diferenţe culturale survenite în jumătate de secol de comunism, dintre ea şi ţările cu adevărat democrate (SUA, ţările occidentale) prin toate formele şi mijloacele care le stau acestora la dispoziţie. Astfel, au luat fiinţă sute, chiar mii de organizaţii nonguvernamentale, care trecând prin proba timpului s-a dovedit că au rămas doar cu zecile, cele care într-adevăr s-au implicat şi au avut o activitate susţinută. Pentru o mai bună coordonare a acţiunilor, în anul 1994 a avut loc înfiinţarea "Clubului UNESCO : România” în cadrul Comisiei Pentru UNESCO, club care va juca în perioada următoare rolul de promotor pentru Federaţia Naţională.  
  
Ce sunt cluburile UNESCO? 
  
Cluburile UNESCO sunt grupuri de oameni de toate vârstele şi de toate categoriile sociale care urmăresc să transpună în viaţa socială valorile exprimate în actul constitutiv al UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţa şi Cultura) şi în textele fundamentale promovate de ONU. Primele cluburi UNESCO s-au constituit în mod spontan în 1947 imediat dupa constituirea UNESCO, mai intâi în Japonia, apoi în Statele Unite, existând astazi peste 5000 de cluburi în mai mult de 120 de ţări. Purtând numele organizaţiei UNESCO, cluburile aderă la aportul etic, cultural, şi intelectual al acestei organizaţii, precum şi la vocaţia sa de cooperare şi înţelegere internaţională. De asemenea, cluburile îsi afirmă identitatea de organizaţii nonguvernamentale având ca atare, dreptul liberei expresii.  
  
  Cluburile UNESCO au misiunea de a contribui la formarea de cetăţeni angajaţi în construcţia unei lumi a dreptăţii, solidarităţii şi păcii şi constituie locuri de educaţie civică:  
  
în spiritul respectării drepturilor omului şi în spiritul democraţiei;  
  
în sprijinul unei dezvoltării durabile a solidarităţii internaţionale şi a patrimoniului cultural.  
  
  Acest tip de educaţie vizează construirea unei culturi a păcii, sinteza a acestor diverse componente.  
  
   Caracteristicile cluburilor UNESCO sunt:  
  
dimensiunea internaţională şi interculturală pe care o conferă activităţii lor;  
  
permanenta preocupare pentru libera exprimare a drepturilor omului;  
  
confruntarea constantă intre reflexie şi acţiune;  
  
funcţionarea care permite exerciţiul cetăţeniei democratice al libertăţii de expresie, al deschiderii şi al unei responsabilităţi liber consimţite;  
  
existenţa unei reţele la nivel naţional (FRACCU) şi internaţional (Federaţia Mondială) cu scop de cooperare.  
  
La noi în ţară, activitatea FRACCU s-a amplificat după anul 1998 când Adunarea generală de constituire a Federatiei Române a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor UNESCO (FRACCU) cu cinci membri fondatori : cinci persoane juridice: 4 cluburi şi o asociaţie UNESCO a ales ca Presedintă pe doamna avocat Paula Iacob, vicepreţedinte: Daniela Popescu, Crina Bocsan, Mihaela Varga, secretar general: Iurie Maxim. Ea şi-a extins gradul de implicare după cum urmează:  
  
1998 : Participarea delegaţiei FRACCU la Congresul de la Ekaterinenburg al FMACU.  
  
1999 : FRACCU dobândeşte personalitate juridică.  
  
2001 : FRACCU organizează la Buşteni Congresul de constituire al Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO (FEACU) cu 16 membri fondatori reprezentând federaţii naţionale din state ca Franţa, Italia, Spania, Bielorusia, Rusia, Armenia, Grecia, Cipru, Bulgaria etc. Primul sediu al FEACU, timp de 8 ani, va fi în România, conform statutului FEACU, care stipulează ca sediul organizaţiei se află în ţara care deţine funcţia de secretar general. Paula Iacob este aleasă vicepreşedinta, Daniela Popescu : secretar general. Finanţarea congresului este asigurată în cea mai mare parte de catre UNESCO Paris.  
  
2002 : FRACCU publica sub forma de volum raportul referitor la constituirea FEACU în limbile engleza, franceză şi română şi iniţiază situl federaţiei europene.  
  
2007 : FRACCU participă la Congresul FMACU de la Atena, organizat şi finanţat de UNESCO Paris. Daniela Popescu este aleasă membru în comitetul de conducere mondial (9 membri) ca reprezentant al Europei şi Americii de Nord.  
  
2008 : organizează la Paris, în sediul UNESCO, congresul sau, la care FRACCU expune o expoziţie de afişe cu activitatea organizaţiilor sale componente în cei zece ani de activitate.  
  
2009 : Demararea programelor europene "Tineretul si Muzeele" si "Metamorfoze" în colaborare cu UNESCO Paris. Rezultatele au fost expuse prin mini-expoziţii în cadrul Conferinţei generale a UNESCO din octombrie şi prezentate în plenul Conferinţei.  
  
2010 : Continuarea programelor în colaborare cu UNESCO Paris, precum şi cu Primaria oraşului Tergnier, gazdă pentru anul 2010 a întrunirilor, în urma parteneriatului încheiat de aceasta cu FRACCU.  
  
2011 : Concursul "Inventică" şi "Şcoala pe roţi", proiecte demarate în ultimii trei ani sub egida FRACCU Simpozion naţional -ediţia a treia- "Arta şi tradiţie în spaţiile monahale românesti" la Mănăstirea Comana, judeţul Giurgiu. Instituirea Premiului "Darul Mărului"oferit de FRACCU; trofeul este lucrarea sculptoriţei Ana Rus. 
  
După ce in cursul lunii noiembrie 2012, am asistat la Sala Dalles la celebrarea a douăzeci de ani de activitate a Asociaţiei Culturale Iulia Haşdeu – prilej cu care participanţii au fost răsplătiţi cu momente de mare emoţie artistica, urmare a tot ce s-a prezentat, culminând cu evocarea operei Iuliei Haşdeu şi a enciclopedicului său tată, în final, doamnei Preşedintă Crina Bocşan recunoscându-i-se meritele prin premiul Darul Mărului oferit de conducerea FRACCU 
  
a venit rândul unei alte Fundaţii să impresioneze audienţa... 
  
În data de 15 ianuarie 2013, în Aula Palatului Cantacuzino Fundaţia şi Editura SPANDUGINO împreună cu Federaţia Română a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, prin ALUMNUS CLUB, dând curs proiectului lansat în ianuarie 2012 intitulat Întâlniri din biblioteca ta, care îşi propune să acorde importanţa cuvenită şi să dea amploare instituţiei mentoratului, a dialogului intercultural şi a recuperării memoriei, a organizat o seară literar muzicală, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu , cu scopul ca în al doilea an de existenţă al acestui proiect să extindă interesul estetic de la literatură către muzică prin realizarea unor medalioane de compozitor din creaţia contemporană românească. Fundaţia Spandugino a preferat Aula Palatului Cantacuzino şi sub un impuls genealogic dat fiind faptul că într-un trecut mai îndepărtat familia Spandugino se intersecta genealogic cu familia Cantacuzino.  
  
De unde vine numele Fundaţiei SPANDUGINO?  
  
De la personalitatea marcantă a lui Theodor Spandugino, cărturar grec bizantin prin origine, care după căderea Contantinopolelui din 1453 s-a mutat în Italia, mai exact în Veneţia. Om de spirit universal, diplomat şi conducător militar, a servit interesele Veneţiei prin faptul că era cunoscător al Levantului. Cronicar al vremii (secolul al XVI-lea) a rămas cunoscut printr-o lucrare de referinţă: Discorso di Teodoro Spandugino Cantacusino Gentil”homoConstantinopolitano, dellorigine de principi Turchi. 
  
Programul manifestării la care am fost prezentă a avut trei părţi, după cum urmează: 
  
I. Laudatio Mihai Eminescu - acad. Solomon Marcus, prof. univ. Dr. Mihai Dinu, prof. univ. Dr. Mihai Zamfir, scriitorul CD Zeletin; 
  
II.Medalion de compozitor - Un bestiar mitologic, op. 133, lucrare pentru vioară şi pian a compozitorului Dan Dediu, în interpretarea dnei Valentina Sandu-Dediu (pian) si a dnei Diana Mos (vioară). Creaţia muzicală contine şase parti (Grifon, Unicorn, Mandragora, Sfinx, Hipogrif, Dragon) care a fost precedat de prezentarea autorului, compozitorul Dan Dediu, rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti; 
  
III.Recitalul corului Divina Armonie, dirijor Marius Fircă, conţinând şase piese pe versuri de Mihai Eminescu:  
  
1. Ce te legeni, codrule? (Muzica: Gheorghe Scheletti, Solo: Soprana Alexandra Tarniceru); 
  
2. Somnoroase păsărele (Muzica: Tudor Flondor,  Solo: Tenor Narcis Brebeanu); 
  
3. Rugăciune (Muzica: Ionel Teodorescu); 
  
4. La mijloc de codru des (Muzica: Paul Constantinescu, Pian: prof. Florin Seusan); 
  
5. Sara pe deal (Muzica:  Vasile Popovici). 
  
6. Ce-ţi doresc eu tie, dulce Romanie (Muzica: Cornel Trailescu, Solo: mezzosoprana  Emanuela  Pascu); 
  
La manifestare au participat figuri emblematice ale culturii noastre de astăzi, membri ai Academiei Române, cadre universitare dar şi tineri valoroşi care au nevoie de modele pentru dezvoltarea lor culturală şi spirituală. 
  
La final, doamna Daniela Popescu - în calitate de Preşedintă a Federaţiei, Centrelor şi Cluburilor UNESCO – a acordat diplome de onoare studenţilor care ptin voluntariat au contribuit la buna desfaşurare a iniţiativelor FRACCU şi Premiul Darul Mărului - lucrarea sculptoriţei Ana Rus- doamnei Profesor Paula Ciuclea, Preşedinta Fundaţiei „Cavalerii Daciei”, şi îngerul păzitor al Coralei Academice „Divina Armonie”, formaţie ce se bucură de succese răsunătoare în ţară şi peste hotare, care ne-a încântat şi pe noi cei prezenţi în Aula Palatului Cantacuzino prin armonia vocilor şi armonia vesurilor eminesciene. 
  
16 ianuarie 2013 Elena Armenescu  
  
  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Întâlnire la Palat / Elena Armenescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 747, Anul III, 16 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Elena Armenescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Armenescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!