CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 287 din 14 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Întâlnire cu steaua George Roca la lansarea cărţii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întâlnire cu steaua George Roca la lansarea cărţii „ De vorbă cu stelele“, de AL.FLORIN ŢENE 
  
În după amiaza zilei de 14 octombrie a.c. în salonul Hotelului “Victoria “ din Cluj-Napoca a avut loc lansarea cărţii cu interviuri “De vorbă cu stelele “, volumul 2, de George Roca, apărut la Editura Anamarol din Bucureşti.. În prezenţa unui public iubitor de cultură şi a membrilor Ligii Scriitorilor, Filiala Cluj, autorul cărţii a fost prezentat de Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, care în cuvântul său, a vorbit despre viaţa scriitorului George Roca, a operei sale, subliniind rolul pe care şi-l-a asumat George Roca în promovarea imaginii României în lume, prin publicarea de lucrări despre cultura română, a scriitorilor români în revistele ce apar pe mapamond.Cu această ocazie preşedintele Ligii Scriitorilor i-a dedicat poezia “Întoarcerea poetului “ şi i-a înmânat ce-a mai înaltă distincţie a Ligii Scriitorilor “Virtutea literară “. În încheierea cuvântării sale Al.Florin Ţene a subliniat faptul că prin intrarea României în Europa, prin fenomenul de globalizare, unele elemente ale culturii române dispar, sau altele se estompează, de aceea sunt necesari “ambasadori “ ca George Roca care să promoveze zestrea culturii noastre pe mapamond. 
  
Despre George Roca a mai vorbit poetul Vasile B. Gădălin, Genţiana Groza, Pompiliu Manea, dr.Ionuţ Ţene, 
  
În cuvântul său, George Roca a vorbit detailat despre fiecare “stea “ cu care a stat de vorbă în paginile cărţii sale: Simona Botezan, Elena Buică, Simina Grigoriu, Ioana Moldovan, din zona Americii, Reinhold Batschi, Ioan Aurel pop şi Dumitru Preda, din zona Australia, Viorel Băetu, Paşcu Balaci, Nikolai Birulin, Cristian Bodnărescu, Antonio Calderon de Jesus, Rodica Dacin, Nicolae Firoiu, Geo Goidaci, Octavian Lupu, Hector Martinez Sanz, Antoniu Petrescu-Don Elvis, Artur Silvestri, Tatiana Ştefan, şi Al.Florin Ţene, din Europa.Aceste personalităţi din România Tainică şi profundă au un rol important în promovarea culturii române pe meridianele lumii.Ele lucrează în tăcere, cu hărnicie şi talent, fără să apară pe primele pagini ale ziarelor, sau pe micile ecrane TV, în “construirea “ edificiului culturii române. Ceea ce fac se constituie în lucruri de preţ din lada de zestre a neamului nostru. 
  
Frumoasa seară culturală s-a încheiat în aplauzele celor prezenţi, semn de apreciere pentru tot ce luminează prin cuvânt steaua George Roca. 
  
Al.Florin ŢENE 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Întâlnire cu steaua George Roca la lansarea cărţii De vorbă cu stelele / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 287, Anul I, 14 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!