CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Costel Stavarache         Publicat în: Ediţia nr. 519 din 02 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

Institutul de Studii Politice - WILFRIED MARTENS ÎN VIZITĂ LA BUCUREŞTI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
COMUNICAT  
 
Preşedintele Partidului Popular European, domnul Wilfried Martens a efectuat în perioada 29-30 mai 2012 o vizită în România la invitaţia Preşedintelui Institutului de Studii Politice (ISP), Valeriu Stoica.  
 
Programul delegaţiei PPE a început cu o întâlnire cu Preşedintele ISP şi membri din conducerea fundaţiei PDL, urmată de o deplasare la sediul principalului partid de dreapta din România, membru în cea mai mare familie politică din Europa. La sediul PDL a fost întâmpinat de Preşedintele PDL, domnul Emil Boc şi de membri ai Biroului Permanent Naţional şi europarlamentari. Principalul obiectiv al vizitei l-a reprezentat lansarea cărţii sale autobiografice "Europa. Lupt şi înving" tradusă în limba română cu sprijinul ISP.  
 
Preşedintele PPE a ţinut să mulţumească ISP pentru activitatea bogată în sprijinirea şi promovarea valorilor de dreapta, asigurând think-tank-ul PDL de toată susţinerea marii familii europene, parteneriatul cu fundaţia PPE, respectiv Center for European Studies, fiind unul extrem de important şi creator de evenimente, documente şi politici publice.  
 
Preşedintele Wilfried Martens a solicitat ISP implicarea sa în organizarea congresului PPE care va avea loc în septembrie la Bucureşti, când se va organiza şi o reuniune a tuturor fundaţiilor partidelor populare din Europa.  
 
„Această carte este scrisă pentru tinerii care doresc să se implice în viaţa politică”  
 
Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a declarat cu ocazia lansării cărtii sale autobiografice „Europa: Lupt si Înving", organizată de Institutul de Studii Populare, marţi 29 mai 2012 la Biblioteca Naţională din Bucureşti, că viitorul Uniunii Europene este al unei uniuni politice, cu lideri aleşi în mod direct de către cetăţenii europeni.  
 
„Trebuie să devenim o uniune politică reală, aceasta înseamnă că la un moment dat vom avea şi un preşedinte al UE, sunt multe propuneri - ministrul de finanţe german a propus alegeri directe pentru preşedintele Comisiei Europene şi al Consiliului European. Nu mai putem să avem doi preşedinţi, avem nevoie de unul singur. Decizia crucială trebuie luată de şefii de stat şi de guvern, să accepte alegerile directe, şi chiar alegerea de către Parlamentul European a preşedintelui UE, în aşa fel încât acesta să aibă mai multe prerogative şi putere", a susţinut domnul Martens.  
 
În plus, liderul PPE a afirmat că la alegerile europarlamentare vor trebui instituite mandate de eurodeputaţi pan-europeni. „Trebuie să acceptam în alegerile pentru Parlamentul European liste pan-europene. Nu toate trebuie sa fie pan-europene, dar să zicem 50 sau 100 de persoane alese nu numai la nivel naţional, ci pe o scara mai largă. Este o necesitate pentru viitor”.  
 
Într-o sală arhiplină a Bibliotecii Naţionale din România, domnul Willfried Martens a lansat un apel tinerilor din România să se implice în viaţa politică şi să-şi exprime ambiţiile civice în cadrul procesului democratic: „Trecutul produce prezentul şi modelează viitorul (...)Tinerii adeseori gândesc în mod neconvenţional şi aduc o imagine proaspătă asupra problemelor. Această carte este scrisă pentru tinerii care doresc să se implice în viaţa politică".  
 
Printre participanţii la eveniment s-au numărat preşedintele PDL, Emil Boc, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, Sulfina Barbu, Teodor Baconschi, Marian Jean Marinescu, Traian Ungureanu, Anca Boagiu, Răzvan Mustea, Alexandru Nazare precum şi alţi membri şi simpatizanţi ai dreptei din România alături de gazdele evenimentului: preşedintele ISP, Valeriu Stoica, Florin Şari - Fundaţia Konrad Adenauer Stiftung, directorul ISP, Cristina Trăilă şi traducătorul cărţii, Cristian Pătrăsconiu.  
 
Martens: "Constituţia României e clară - doar preşedintele reprezintă ţara la Consiliul European"  
 
Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a fost primit marţi, 29 mai 2012, de Preşedintele PDL, Emil Boc alături de Preşedintele Camerei Deputaţilor, doamna Roberta Anastase, vicepreşedinţii Sever Voinescu, Anca Boagiu, preşedintele ISP Valeriu Stoica, europarlamentarii Marian Jean Marinescu şi Traian Răzvan Ungureanu şi alţi membri ai Biroului Permanent Naţional la sediul central al celui mai mare partid de dreapta din România.  
 
La finalul întâlnirii, Wilfried Martens şi Emil Boc au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia liderul european a tranşat foarte clar problema reprezentării României la reuniunile Consiliului European. „Cred că aveţi o Constituţie foarte clară. Iar articolul 80 din Constituţia voastră spune că preşedintele României reprezintă statul român şi garantează independenţa naţională, unitatea şi integritatea ţării dumneavoastră. Este foarte clar că la acest tip de evenimente foarte importante cum este Consiliul European, preşedintele şi numai el, trebuie să reprezinte România", a spus domnul Martens.  
 
Fostul premier belgian a subliniat că răspunsul la întrebarea cine este îndreptăţit să reprezinte România la Consiliul European, preşedintele sau premierul, este indicat şi de practica constituţională care s-a aplicat după aderarea ţării noastre la UE, la 1 ianuarie 2007: „Aceasta rezultă şi din ceea ce s-a întâmplat după ce România a devenit membră a UE. Din 1 ianuarie 2007 preşedintele şi numai el a reprezentat România în deliberările de la Consiliul European. Eu sunt şi avocat, am fost confruntat şi în ţara mea cu tipul acesta de întrebări. Este ceea ce se numeşte o practică constituţională, iar în ţara dumneavoastră de când aţi devenit membri în UE, preşedintele şi numai preşedintele a reprezentat România".  
 
În acest mod foarte simplu, Preşedintele PPE a ales să tranşeze o dispută care trenează în România de câteva săptămâni.  
 
Pentru conformitate,.  
Costel STAVARACHE  
Departamentul de Comunicare ISP  
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Institutul de Studii Politice - WILFRIED MARTENS ÎN VIZITĂ LA BUCUREŞTI / Costel Stavarache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 519, Anul II, 02 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Costel Stavarache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Stavarache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.



 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!