CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 218 din 06 august 2011        Toate Articolele Autorului

Instalarea la hotel Hercules...autor Mihai LEONTE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

INSTALAREA LA HOTEL HERCULES

Ajungem în Băile Herculane aproape de ora 10. Căutăm vechile adrese căci nu mai ştiam cum merg lucrurile. Până la urmă aflăm că trebuie să mergem la hotelul Hercules care se află în chiar centrul staţiunii. La agenţie ni se spune că trebuia să venim cu o zi în urmă, dar ofiţerul de tură doamna Ana VIDRARU ne-a primit cu amabilitate. Recepţionerul de serviciu ne înmânează o cheie la camera 212 unde găsim ceva mai mult decât o situaţie deplorabilă. O cameră plină de igrasie cu pereţii coşcoviţi, iar aerul era irespirabil. Soţia mea a ieşit cu intenţia să ne întoarcem acasă. La recepţie, după discuţii aprinse ni s-a recomandat să alegem singuri o cameră, oferindu-ne chei de la mai multe camere la etajul I de data asta! Să nu credeţi cumva că hotelul era aglomerat, doar că în specificul stil românesc ni s-a oferit ce era mai rău. Motivul? Poate îl ghiceşte cititorul! Fiul nostru a luat cheile oferite şi a mers să viziteze camerele. În scurt timp s-a întors şi ne-a dus la camera 107 unde aveam să ne petrecem sejurul nostru de 12 zile. Imediat a venit şi o cameristă, de fapt singura pe etaj, aducându-ne lenjerie curată şi tot ce aparţinea de dumneaei. Ne-am luat fişele de tratament prezentându-ne la cabinetul medical al hotelului. Aveam timp să ne facem debutul cu procedurile standard. La cabinetul medical am fost întâmpinaţi cu multă grijă de medicul primar Maria SILVOŞEANU, care ne-a consultat cu atenţie indicându-ne şi prescriindu-ne procedurile specifice bolilor noastre. În cabinet se afla şi soţul doamnei Maria SILVOŞEANU, medicul primar Viorel SILVOŞEANU. Vreau să precizez că ambii medici au doctoratul în ştiinţe medicale, astfel că ne-am bucurat de un consult de înalt nivel. Cel mai controversat subiect a fost piciorul meu bolnav, respectiv glezna piciorului drept, unde am o artroză severă de câţiva ani buni. După recomandările de tratament acordate mie, a intrat soţia mea la rând cu multiple probleme ale reumatismului acumulate în timp. La ieşirea din cabinetul medical am coborât la parterul hotelului unde se aflau cabinetele de terapeutică balneară. Am fost şi la baia cu apă termală pentru a face cunoştinţă cu ceea ce aveam de urmat în viitoarele zile. Camera 107 este poziţionată foarte favorabil, cumva cu faţa către sud, căci soarele binevoitor al toamnei a fost mereu cu noi.
Problemele noastre se rezumau doar la servirea mesei, căci noi aveam tichetele de masă la restaurantul Roman, care este mult mai departe decât hotelul Hercules, şi cum eu şi soţia mea aveam probleme cu mersul pe jos, nu puteam ajunge acolo. Am rezolvat problema servind masa la vila Belvedere, care se afla la mică distanţă de hotelul Hercules. Cu toate că această vilă aparţine tot societăţii SC Hercules, nu erau acceptate tichetele emise de aceeaşi societate. Dar cum bătrânii mănâncă puţin, şi noi ne-am mulţumit cu puţin. Masa la respectiva vilă, era de bună calitate şi putea să cuprindă toate gusturile, chiar şi mai pretenţioase decât ale noastre! Personalul foarte atent şi serviabil cu puţinii clienţi. Odihnitor la hotel era veşnicul clipocit al râului Cerna, care trece chiar pe sub ferestrele hotelului Hercules, un hotel bine plasat, într-un cadru strategic şi natural foarte atractiv. Nu am înţeles personal, şi nici turiştii cu care m-am întâlnit, cum astfel de construcţii sunt lăsate să nu producă nimic, mai bine zis să producă pierderi. Cum este posibil aşa ceva? Holul hotelului pustiu, iar la personalul deservent nu am văzut acele însemne că ar face parte din vreo structură, adică să poarte acele banale ecusoane! Nişte civili care par că se plimbă prin hotel fără nici o treabă! Nu mi se pare normal asta!
 

Referinţă Bibliografică:
Instalarea la hotel Hercules...autor Mihai LEONTE / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 218, Anul I, 06 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!