CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Violetta Petre         Publicat în: Ediţia nr. 237 din 25 august 2011        Toate Articolele Autorului

Însingurare
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Soarele îmi făcea cu ochiul printre brazii argintii; luna arunca cu lumina ei albă peste visele adormiţilor şi al nopţilor albe.Totul împietrise într-o muţenie ameninţătoare...mă întrebam cum de astrul zilei este laolaltă cu cel al nopţii? Cum de e noapte şi zi deodată?Un zgomot asurzitor se prăvăli peste lumea aceea sinistră în care mă aflam...  
  
Am sărit în sus , strigând:  
  
-Fugiţi! A început războiul stelelor! Fugiţi!  
  
O mână puternică mă opri din avântul pe care mi-l luasem să alerg spre oriunde, numai să nu stau pe loc!  
  
Aşa păţeam de fiecare dată când aveam un atac de panică: vroiam să fug, nu conta unde...putea să fie şi în faţa unei maşini, sau în marea cea mare...  
  
Alexandru mă trase încet spre el şi-mi şopti la ureche, mângâindu-mi uşor obraşii scăldaţi în lacrimi:  
  
-Vioară, stai jos lângă mine! Iar ai avut un coşmar!  
  
-Nu este adevărat! Nici nu dormeam! Eram undeva , nu ştiu ce e cu mine, dar mă sufoc, vreau să plec!  
  
-Unde să pleci, draga mea? Suntem în tren şi mai avem puţin până la Constanţa; uite, stai în braţe la mine şi linişteşte-te, da?  
  
M-am aşezat cu greu în braţele lui şi am început să suspin uşor...Doamne, de unde o mai avea atâta răbdare cu mine? Dar nu am nici o vină...nu vreau să-i fac zile negre...negre, negru, noroi, umbră, întuneric, moarte...cuvintele se îngrămădeau cu o viteză fantastică trăgând după ele imagini înfiorătoare de Iad şi cimitir...oasele dansau într-o nebunie de chiote asurzitoare, călcând în băltoace de sânge roşu, un roşu curat în care îmi venea să mă aşez...am atins cu palma lichidul vâscos şi am început să mă ung cu el pe gât, pe braţe şi pe glezne...mirosea puternic a rugină!  
  
-Vioară, trezeşte-te! Te rog, te implor!  
  
O senzaţie plăcută de proaspăt îmi invadă simţurile...apa rece se scurgea peste mine, acoperindu-mă cu respiraţia vieţii pe care o pierdusem pentru o clipă, acolo, în adâncimile întunericului din mine...  
  
Alexandru plângea uşor; îmi era atât de milă de el, de mama şi de toţi cei pe care-i chinuiam , aproape zilnic...nu, nu mai trebuia să continui aşa! Trebuie să pun capăt suferinţei!  
  
O să-i înnebunesc pe toţi şi atunci ce mă fac? Cine o să aibă grijă de mine să nu fug?  
  
Trenul şuieră a pustiu, prelung şi trist...  
  
-Vreau să merg la toaletă, Alex! Sunt bine, stai liniştit! Gata, mi-a trecut! Ştii că dacă îmi dai xanaxul e ok! Numai să îmi cureţi un măr de coajă! Când mă întorc să mânânc un pic că mi s-a făcut foame!  
  
Alexandru se însenină! Ştia că dacă cer de mâncare , pericoulul a trecut.  
  
-Bine , draga mea! Te aştept!  
  
Mi-am luat adio de la omul lângă care stătusem treizeci de ani, privindu-l intens cu bucuria că în curând îi voi lua povara grea de pe umeri; îmi trecură repede prin minte imaginile dragi ale Ilonei, fata mea şi ale mamei; nimic nu m-ar fi putut întoarce din drum, vroiam să le redau viaţa fără chin şi griji...  
  
Negru, cimitir, noroi, mormânt, întuneric...  
  
Ca o momâie neagră prevestitoare de moarte, trenul scrâşnea încă pe şine, amestecând vise şi amintiri cu stropi de sânge şi bucăţi de carne...Alexandru scăpă mărul din mână şi răcni ca un animal înjunghiat...  
  
-Nuuuuuuuu, Doamneeeeeeeee!  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Însingurare / Violetta Petre : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 237, Anul I, 25 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Violetta Petre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violetta Petre
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!